Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No, tak to snad ne. Že by praskly obě dvě v jednu chvíli? To by bylo teda pěkně drzé. Pro jistotu se ale přesvědčím, ale to fakt pochybuju. Auto v každodenním provozu a ze dne na den to prostě nesvítí. Uvidím. Určitě dám vědět, jak to dopadlo. Myslím si že to bude relé, dřív bylo slyšel jakoby cvaknutí - sepnutí relátka, teď nic. Všechno ostatní osvětlení i funkce jsou funkční.

Odesláno

Já do teď jezdil domů až ve 20hod. zítra mám noční, tak to přes den pořádně prolezu, než zavolám do servisu. Dám vědět. Kdyby jste to tady ale nenapsali, tak bych to ani nezkoušel. Jednak víme, jak se ve světlech dobře vyměňují žárovky, ale hlavně bych fakt nevěřil, že by mohli obě současně prasknout.

Odesláno

Tak to fakt není možný. V životě se mi to nestalo. Doopravdy praskly obě žárovky najednou. To fakt nechápu. Zatím vyměněny a vše zase funkční. Děkuju, ale fakt bych to teda nečekal. Tak vím pro příště, že mám opravdu hledat závadu od té nejjednodušší, ikdyž jinak málo pravděpodobnou. Ťuk, ťuk.

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

zdravim, nevedel by mi niekto poslat schemu parkovacich svetiel,odkial kam to ide? r.v. je 8/2005. dakujem

Upraveno uživatelem neli29
  • O 2 roky později...
Odesláno

Zdravím,

oživuji téma. Sháním schéma předních světel. Pojistky OK, relé v BSM cvaká, žárovky OK, na budíku kontrolka svítí, ale potkávačky nesvítí. Parkovačky, mlhovky, dálkové svítí, takže páčky by měly být OK.

Dík za pomoc a rady.

Odesláno

Ahoj pánové,

mám stejný problém. Poraďte prosím: nesvítí potkávačky. Tento týden na dovče přestaly svítit. Pojistky a žárovky jsem proměřil. Všechna světla včetně předních parkovaček i zadních lamp svítí. Při zapnutí na páčce cvaká jako obvykle z místa pojistek jak v kastlíku u spolujezdce tak z místa pojistek nad motorem. Konektory žárovek potkávaček jsou mrtvé (+ ani kostra).Kontrolka potkávaček svítí ta je ale asi napojená na parkovačky. Než to úplně kykslo tak to mám pocit chvilku zlobilo tak,že se rozsvítily po otočení klíčku do druhé polohy před startem. Nemá někdo zkušenost nebo alespoň schéma? Předem velice díky za ochotu poradit.

Odesláno

Díky za rychlou odpověď, zkusím až se mi s tím žena vrátí za chvíli domu. Svítí předníma mlhovkama,aby alespoň něco měla rozsvícený.

Když poklep ručkou šroubováku nebude stačit začnu s menší gramáží kladiva až po to težší? U feldy pikapa to taky tak praktikuju.

Každopádně vážím si tvé pomoci a snahy nezištně poradit.

Odesláno (upraveno)

mi sme mali v ulysse zhorene relatko ktore je za suflikom spolujazdca, uchytene to je na karoserii..uz sa nepamätam ci bolo zelene alebo modre. Tiez to blbo az raz prestalo svietit, vsetko ine fungovalo, okrem stretavacich.

Upraveno uživatelem neli29
Odesláno

díky,odpoledne  tam kouknu. Pochopil jsem správně,že není tohle relé vidět po odklopení krytky na pojistky,ale musí se vyndat kastlík s dvířkama? Zmýlil jsem se v prvním příspěvku. Kontrolka potkávaček asi nejni napojená na parkovačky. Rozsvítí se až při zapnutých potkávačkách. Neměla by náhodou indikovat fungující potkávací světla? Tudíž kontrolka zapojená paralerně na žárovky z toho by plynulo fungující relé. Tak to fungovalo u aut,které jsou bez složitých elektronik.

Moc díky...

Odesláno
V 9. 7. 2017 at 0:29, monty-007 napsal:

Zdravím,

oživuji téma. Sháním schéma předních světel. Pojistky OK, relé v BSM cvaká, žárovky OK, na budíku kontrolka svítí, ale potkávačky nesvítí. Parkovačky, mlhovky, dálkové svítí, takže páčky by měly být OK.

Dík za pomoc a rady.

Nevieme ani o aký motor sa jedná,ani VIN,ani rok výroby (VAN - CAN ?)

Odesláno
před 4 hodinami, ferinko2 napsal:

Nevieme ani o aký motor sa jedná,ani VIN,ani rok výroby (VAN - CAN ?)

Omlouvám se. 2,2HDI, r.v.2004. obyč světla, ne xenon. VIN až zítra, nemám u sebe techničák (ale pamatuji si OPR :), 10104) 

Odesláno

Ahoj, moc a moc díky za výbornou radu Neli29. Dneska jsem koupil odpovídající relátko za 70Kč a světla fičí jako za mlada. Starý bylo skoro rozteklý. Více takových lidí co jsou ochotni nezištně poradit. To snad ani nedomýšlím jak by se zachovali zlatokopové v servisu(nechci urazit ty poctivé a čestné automechaniky). Ještě jednou díky a čus...

Odesláno

Za malo.

:)

Ved to...mi sme to dali elektrikarovi do servisu a ten ze musel menit kable k riadiacej lebo boli zhorene a relatko zhanat 3dni a cena za udajnu opravu stala 80€. Keby clovek vedel co a kde ma hladat mohli sme usetrit.

:nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...