Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, viete mi povedať na čo je tá vec na fotke v červenom krúžku v mojom motore? V service boxe mi to napísalo \"tlmič pulsací\".

Keďže je to na prívode nízkeho tlaku nafty, predpokladám že to má s ňou súvis.

Potreboval by som vedieť, na akom princípe to funguje, čo to vlastne robí a či sa to môže pokaziť.

Keď som to prefukoval vzduchom z jednej a druhej strany, nekládlo to žiadny odpor - ako keby tam nič nebolo.

Díky za odpovede.

post-23788-14109625248568_thumb.jpg

Odesláno

je to něco jako vyrovnávačka na topení v baráku hihi je tam membrána a tlumí to pulzy paliva aby netrpělo čerpadlo teda aspon doufam membrána a za ní nějakej plyn

Odesláno

Dík za odpoveď.

Ak som to dobre pochopil, tak je tam membrána, z jednej strany nafta, z druhej nejaký plyn.

Myslíš tým aby netrpelo vysokotlaké čerpadlo?

Čo sa stane, keď tá membrána odíde? Môže to mať vplyv na kolísanie voľnobežných otáčok?

Toto nie je stále vyriešené:

Odesláno

Takže to tlmí nárazy v nízkotlakom okruhu pal. systému. To znamená, že pokiaľ by tá vec bola v háji, dokázalo by to rozhádzať voľnobežné otáčky za studena?

Podarilo sa mi náhodou pripojiť NT čerpadlo na 6V a otáčky zostali pekne držať tak, ako mali. Po pripojení na plné volty som ho ihneď rozhádzal a začal kolísať.

Preto pátram po tom, či je ten tlmič v poriadku, alebo je vadný.

P.S. čerpadlo v nádrži mám nové!

Odesláno

Asi máš pravdu, ale Ty máš iný typ motora. Prečo to Francúzi montovali do RHY? Nejaký význam to asi má, lebo to stojí 54€.

Ja len potrebujem vedieť, či v prípade vadného tohoto tlmiča môžu kolísať voľnobežné otáčky pri studenom motore.

Odesláno

Milan F1 prepáč, dovolil som si pozrieť fotku Tvojho motora. To čo som zakrúžkoval nie je náhrada toho bazmeku? Pripadá mi to ako na prívode nafty do filtra. Ty máš novší ročník.

post-23788-14109625370388_thumb.jpg

Odesláno
to co kroužkuješ je ohřev nafty

Ja som myslel, že 306 má ohrev nafty len cez vodný okruh - vývody e - d dole z obalu naftového filtra cez bimetalový ventil 24 :myslim

post-23788-14109625380723_thumb.gif

Odesláno

Milan, práveže ten obrázok je Bosch, mám ho v aute a má to ohrev nafty cez vodu. Siemens neviem, ale ty máš tiež Bosch, nie?

Preto ma udivuje čo píše Michal.x, že je to ohrev nafty.

Odesláno

Ano, mám Bosch, komplet všechno od Bosche (myslím, že jenom váha vzduchu je Siemens :D).

Moby, máš to stejné jako já? (viz výše foto mého motoru)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...