Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
To Přema.cca 2 mesiace,4 000km A mám čisté sanie bez karbonu,predtým som mal v saní asi 5mm nános karbonu.Či som urobil dobre neviem,učíme sa aj na vlastných chybách:myslim

[upravil dne 22/6/12 13:27 od ferinko2]

ne neobuli.. .tak ako adam vravi, len sa divime ze si to takto skusil... bez zistovania nasledkov a hlavne na co EGR sluzi.

toho karbonu 5mm nanosu si tam mal za urcite obdobie... teraz v sani neni dovod aby sa ukladal karbon,

nakolko sa tam nema odkial dostat...

Odesláno
startovat bez zahřátých splodin?

Adam tomu celkom nechápem, Predsa keď ideš štartovať studený motor tak nemáš zohriate splodiny a keď sú už teplé tak je už naštartované :myslim. Ak sa nemýlim tak EGR sa otvára pri určitých otáčkach nie na základných alebo pri štarte alebo sa mýlim tak ma opravte.

Odesláno

no EGR se tu rozebíral už asi 100x a někde bylo, že se EGR otevře při startování.. zkusím to rozebrat na typickém příkladu:

1. venku je kosa cca -10°C

2. otočím klíčkem a žhavím

3. jelikož mám už 2 žhavičky v pr****, tak to blafne nejdřív v 1, možná ve 2 válcích

4. jelikož je otevřený EGR, tak ten ohřátej vzduch(z bodu 3) se vrací teplejší a motor nastartuje

prostě jakmile to blafne v 1. válci, tak otevřený EGR zaručí to že se vrátí okamžitě ohřátý(hořící) vzduch i když je motor promrzlý

přijde mi právě nesmysl EGR otevírat když je motor teplý(pokud není zrovna regenerace, kde se to extra zahřívá)

:mrk

P.S. tomu že mu diag nepíše chybu se nedivím, jelikož elekrtonika je na svém místě, klapka se otáčí a dává zoětnou vazbu do ECU..nikde tam není žádné čidlo které kontroluje jestli tam vzduch proudí nebo ne, protože se nepočítá s tím, že by se to totálně ucpalo(nebo to někdo naschvál zacpal) a spoléhá se na zpětnou vazbu z klapky

[upravil dne 22/6/12 17:21 od adam.bogocz]

Odesláno

To se mi nechce veřit. Uvnitř není nic co by na to poukazovalo. Jediné co počítá průtok je váha, ale ta je daleko před tím.. leda by se počítalo o kolik se průtok sníží když se EGR otevře..

Odesláno

EGR je tam ne kvuli tomu aby cpal do sani horky vzduch - to je mimochodem spatne pro spalovani a pro vykon, proto mame intercoolery:)

kontrolu EGru si ECU dela podle prutoku vzduchu na zaklade udaju z MAF (vahy vzduchu)

Odesláno

Že je EGR nevyhnutný pre zníženie emisií NOx je jasné,nižšia teplota horenia=menej NOX=viac tuhých častíc=nutnosť FAP.Zablokovanie EGR=vyššia teplota horenia=viac NOx=menej tuhých častíc=menej zanášaný FAP.EGR je vymyslený pre čistejší vzduch v meste.Mimo mesta sa sa to všetko vyserie do luftu pri regnerácii FAP,viď podmienky regenerácie.Vyberme si,ktoré zlo je menšie.

Mňa by skôr zaujímal názor odborníkov,či má vplyv odstavenia EGR na životnosť,prípadne poruchovosť HDi motora.Studené štarty neriešme,EGR nie je pre zlepšenie štartovania pridávaním teplých splodín do sania.

[upravil dne 22/6/12 21:14 od ferinko2]

[upravil dne 22/6/12 22:02 od ferinko2]

[upravil dne 24/8/12 10:21 od ferinko2]

Odesláno

na životnost ti nikdo neodpoví protože to nikdo nemá, na otázku životnosti nám dáš asi odpověď ty..

tady je kompletně vše: http://www.407owners.com/docs/general-electric-egr-valve.pdf

je zde uvedeno že to jestli se otevře záleží na těchto parametrech:

Otáčky motoru

Zatížení motoru

Atmosfericky tlak

Teplota vzduchu proudiciho do motoru!!!

Teplota chladici kapaliny!!

Zavira se:

Otacky prekroci 3000 rpm

Jizda s bez plynu

Zatizeni nad 300 Nm

FAP regeneration

+ zbytek charakteristiky v grafu

Taky píšou že se mírně otevře při:

Vyoká výšla 1600 m (atmosfericky tlak nizsi nez 850 mbars)

Teplota vzduchu do motoru nizsi nez 0 °C (correction on the requirement)

Teplota vzduchu do motoru vyssi nez 45 °C (correction on the requirement)

Volnobeh na delsi dobu nez minuta

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Chtěl bych se zeptat jak jezdí auto po další měsíci? Jestli můžu přidat trošku do mlýna, tak my jsme s bratrem udělali totéž na 306 1.9D 51KW (340.000Km na tacho), udělali jsme špunt, ze zěleza a ucpali tu plechovou trubku, výsledek? Auto jede stejně, startuje líp ( uděláno v 4/2012) a co se nám nechce věřit, ale je to jediná změna na motoru, tak spotřeba klesla o +- litr! A sání je jasné, že se nezanáší a tak by mě to velmi zajímalo, protože na mé 407 FAP vypl Straki a když vydím, že auto sice obyč. diesel jede už cca 10.000Km a očividně mu to prospělo, vrtá mi to hlavou i na 407 O:-) Když už není FAP, tak podle mého chápání už je to stejná situace jako na tom starém 1.9D :myslim

[Edited on 29/7/12 17:13 by Speedy306]

Odesláno
Chtěl bych se zeptat jak jezdí auto po další měsíci? Jestli můžu přidat trošku do mlýna, tak my jsme s bratrem udělali totéž na 306 1.9D 51KW (340.000Km na tacho), udělali jsme špunt, ze zěleza a ucpali tu plechovou trubku, výsledek? Auto jede stejně, startuje líp ( uděláno v 4/2012) a co se nám nechce věřit, ale je to jediná změna na motoru, tak spotřeba klesla o +- litr! A sání je jasné, že se nezanáší a tak by mě to velmi zajímalo, protože na mé 407 FAP vypl Straki a když vydím, že auto sice obyč. diesel jede už cca 10.000Km a očividně mu to prospělo, vrtá mi to hlavou i na 407 O:-) Když už není FAP, tak podle mého chápání už je to stejná situace jako na tom starém 1.9D :myslim

[Edited on 29/7/12 17:13 by Speedy306]

..tak mna by zaujimalo co nato Straki, mam od neho tiez FAP off a dal by som aj ten EGR off pre istotu, skor ci neskor to bude treba asi riesit, :myslim

[upravil dne 1/8/12 06:58 od pietroKK]

[upravil dne 1/8/12 06:59 od pietroKK]

Odesláno

Ano u koncernu hitlera lze vypnout EGR behem cca 10 vterin.

u PSA nelze.

Pokud samozrejme nemyslime \"omezeni\" EGR.

Hodne lidi si plete omezeni EGR a vypnuti EGR.

Odesláno
Ano u koncernu hitlera lze vypnout EGR behem cca 10 vterin.

u PSA nelze.

Pokud samozrejme nemyslime \"omezeni\" EGR.

Hodne lidi si plete omezeni EGR a vypnuti EGR.

...tak teda Straki, je vhodne spravit to omedzeni EGR alebo co navrhujes? :)

Ziskame tym znizenie spotreby resp odstranenie problemu s EGR v buducnosti?

Odesláno

Tak jsem se docela vytocil a zaroven zamyslel.

A nasel jsem na 99% ten jeden bajtik v jednotce diky kteremu ECU vi ze tam ma EGR.

Bude se testovat.

Plati pouze pro EDC16C34 coz je 1,6 HDi FAP

• O 4 týdny později...
Odesláno

takže asi pred mesiasom som zaslepil aj ja egerko a to privýstupe do tej kovovej trubky, ktorá vedie už k saniu. Mal som už taký pocit, že dosť zanesené a nezatvára sa úplne boli už aj s času na čas trhnutia motora samozrejme, že egr funguje po elektrickej stránke. Zatial som najazdil cc 700km, mam len pozitívne skúsenosti úplne plynulý priebeh rozbiehania a tahu skoro ako benzín žiadny tubo defekt :) a spotreba sa ustálila cca pri 140km/h na 5.5l no kráááása. :)))))

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...