3Run Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Já počkám až to ozkoušíš Jsou stejné rozměry na 307 a 407 ? Citovat
Tom_R Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Taky bych měl zájem o dva kousky páčky si už taky pěkně volně lítají na cc Citovat
koblih69 Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Pánové když jste vydrželi doteď tak ještě držte. Já to každopádně u sebe vyzkouším a bude-li to OK tak ho poprosím o potřebný počet ks. Nechci nebízet něco co jsme sám nevyzkoušel. Navíc ten kolíček se tam musí zapertlovat, takže nafotím i postup \"transplantace\". PS: jeslti mi někdo vytkne, že je to komerce tak budu hódně nerudnej [upravil dne 20/3/14 12:49 od koblih69] Citovat
3Run Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Bezobav já vydržím.. jen když mám esp tak se musí znova nastavit v BSI po připojení že ? Citovat
zolco Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Aj ja mám esp,a vyriešyl som to tak,že pred vymontovaním som odpojil batériu. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Však baterie se odpojuje vždycky před rozebráním, ne? A je jedno jestli to má ESP nebo nemá... Citovat
zolco Odesláno 23. březen 2014 Odesláno 23. březen 2014 Ale nesvieti mi žiadná kontorolka,že by mi tam nefungovalo ESP. Citovat
3Run Odesláno 24. březen 2014 Odesláno 24. březen 2014 Čistě teoreticky moc nerozumím proč by ESP nemělo fungovat vždyť odpojím... počkám půl hodiny.. BSI si uloží poslední nastavení a nemůže nic vnímat.. když to složím vše zpátky tak jak bylo tak po připojení nemůže tušit že se tam něco dělo ne ? Citovat
twoolf Odesláno 24. březen 2014 Odesláno 24. březen 2014 já ti nevím, já s tím naposledy nic taky nedělal a všechno funguje normálně . Auto před sundáním páček půl dne stálo bez aku a startovalo se až druhý den, právě kvůli absenci AKU. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 27. březen 2014 Odesláno 27. březen 2014 Lepil jsem tenké postříbřené plíšky a dotíral vodivým lakem, šlapou perfektně. Čím se to vlastně lepí...a ten vodivej lak - jaká značka, nebo barva?... Citovat
twoolf Odesláno 27. březen 2014 Odesláno 27. březen 2014 vteříňák od Wiko ( drželo to jako čert ) a opravný vodivý lak v nepopsané lahvičce, koupený v prodejně pro elektrobastlíře. Na plošňáku v páčkach jsou vodivé plošky, které když se prodřou, tak to zlobí. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 27. březen 2014 Odesláno 27. březen 2014 Díky za info...koupím a uvidím jak se s tím poperu...chtělo by to foto těch plíšků...spoléháme na tebe s tím návodem Citovat
zolco Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 Páčky musím rozobrať znova,ale najprv musím zohnať taký vodivý lak,lebo po prečístní,my začaly znova blbnúť smerovky. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 28. březen 2014 Odesláno 28. březen 2014 Jak dlouho zabere ta oprava toho plošňáku včetně rozebrání a složení? Citovat
koblih69 Odesláno 1. duben 2014 Odesláno 1. duben 2014 Takže kolíček je na místě a tady je několik postřehů: 1. tím jak je zapuštěný tak se výrazně zvýší přítlak, což je sice žádoucí, ale tohle je už moc. takže je potřeba kolíček zkrátit v bodě označeném 3. na co nejméně. 2. kolíček se na místo vlepí vhdnou 2 složkou. a ještě jsme ho zajistil provrtáním skrz v mítě označemém 1. Tím pádem nemůže za žádnou cenu vypadnout. 3. i přes zkrácení kolíčku je přítlak velký, doporučuji tedy zkrátit pružinku (ubrousit na brusce) o cca 2 mm z každé strany - body 4 a 5 4. spička tak jako je u nového kolíčku je přílisš strmá, je tedy potřeba zabrousit kolíček dokulata viz ten už osazený. Pokud to půjde s tím už vyrobit tak to nechám upravit rovnou. Nicméně si myslím, že bude záležet na tom jak vychozené ty páčky jsou takže bych to nechal na doladění jemným smirkem - viz bod 2. 5. místo kde dochází k otěru je nutné dát silikonovou vazelínu aby se to nevydřelo. Závěr - páčky jsou na místě. V mém případě jsem to utužil hodně, takže je to tužší než jsem byl zvyklý, ale páčka je pevná, spolehlivě zaskakuje a při automatickém vracení neblikne do druhé směru. Takže pokud někdo potřebuje pošlete mi do SZ kontakt. [upravil dne 1/4/14 21:18 od koblih69] Citovat
koblih69 Odesláno 4. duben 2014 Odesláno 4. duben 2014 Tak \"ťuflíky\" soustružník udělá, pokusí se vyborusit přípravek tak aby to bylo rovnou do kuličky (místo špičky). Tak za týden by se to dalo poslat. Já zatím jezdím spokojeně - páčka je perfektně tuhá a opravdu zmizelo občasné bliknutí při automatickém vrácení páčky. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 7. duben 2014 Odesláno 7. duben 2014 Tak jsem byl dnes v servisu kvůli páčkám. Levá je taková volnější, a auto cca před týdnem začalo mít tyto závady: místo blinkrů se někdy rozblikají žárovky potkávacích světel vzadu, po odemčení auta na dálku blikají taky plus střední brzdové, při brzdění a někdy odbočování svítí stropní světlo, při brzdění se rozblika blinkr víc. Mechanik mi oznámil že tyto závady mají souvislost s páčkámi (včetně občasného rozsvícení kontrolky ESP), a že se musí koupit nové za 14k, že je to prej neopravitelný, proto to bude mít tyto závady pořád. Nevyřešilo by se tohle opravou toho plošňáku? Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Takže dnes jsem ty kolíčky odzkoušel i na 307 - jak jsem psal tak na mojí 407 jsem spokojený takže jsem se pustil do opravy 307 od souseda. Kolíček vypadá malinko jinak, ale princip je stejný. Pouze jsem neseříznul původní kužílek v místě jako na 407, ale trochu výše - ciz foto a ze strany pružinky jsem provrtal ten kvádřík skrz. Páčky chodí OK, i když napoprvé jsem nechal pružinu v původní délce a šly dost ztuha, ale to je potřeba vyzkoušet. Pro orientaci jak pevné to má být je ideální srovnání s páčkou stěračů - měly by jít přibližně stejně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.