307peugeot307 Odesláno 19. červen 2012 Autor Odesláno 19. červen 2012 sak ked tu pisu ze niektorím to nepistí ze by som skusil te znacky co tu pisu. Brzdi to paradne ale ta vymena ma veru ajtak coskoro caka, lebo us su dost zodrate sak len informacne zatial Citovat
parlament Odesláno 19. červen 2012 Odesláno 19. červen 2012 Aby si videl,že je nás viac.Mal som tuším TRW,pískali.Neskôr komplet nové ATE a pištia už 2 roky,ale časom sa to zlepšuje.Neriešim.Okrem toho mi na ľavom prednom cinká závlačka v prachovke skrutky a v pravom prednom sa vždy po pár tisícoch km povytiahne vodiaci pliešok platničky a o niečo drie a vydáva origo tón.Všetky tóny naraz počuť len pri brzdení na dlažbe.Taká zvonkohra,heh,niekto má tuningový podvozok a ja mám hudobne naladený ..inak,mal som aj pískanie bŕzd v zákrute,pomôhlo rozobrať komplet brzdy,vyčistiť a premazať diely v brzdiči.Už sa to nikdy neobjavilo. Citovat
307peugeot307 Odesláno 19. červen 2012 Autor Odesláno 19. červen 2012 diky za rady a nazory. Fakt som necakal ze nas bude tolko ) Citovat
307..sw Odesláno 19. červen 2012 Odesláno 19. červen 2012 diky za rady a nazory. Fakt som necakal ze nas bude tolko ) Teď jsem po dlouhé době nakoukl a také čumím..i jsem si přečetl zbytek příspěvků, ale někdo píše tak někdo zase tak - závěr = píská to snad všem Mám také nové ATE (jak desky, tak kotouče) a stejně pískaj. Vše jsem už i párkrát rozebral a promazal, píská to za chvíli stejně zas:bacha:bacha Snad už jen víc volume na rádiu Citovat
DanculD Odesláno 19. červen 2012 Odesláno 19. červen 2012 Hm, tak to ja mam co sa tyka brzd asi vydareny kus. O ostatnom sa to moc povedat neda. Citovat
sauromalus Odesláno 20. červen 2012 Odesláno 20. červen 2012 K původnímu dotazu Brzdy v momentě, kdy se nebrzdí, pískají - pak to může být způsobeno budˇpříliš volnými destičkami , které se samovolně dotknou kotouče , případně naopak příliš tuhými, že se nemohou dostatečně vracet, případně celkovou vůlí celé brzdy ( v vodících trnech ) kdy vlivem odtředivých a jiných sil dochází k samovolnému posuvu plovoucí části brzdy.Lehkým přibržeděním se vše víceméně na nějakou dobu ustaví do správného nastavení. Dále problém by mohl být ve vůli ložisek, kdy brzdový kotouč při lehkém otočení volantem ( na kolo působí trochu jiné síly ), se kotouč vychýlí směrem k jedné destičce. Nebo o ni škrtá jen otřepem na okraji. A nebo samozřejmě kombinací výše uvedených. Řešení - zkontrolovat celkový stav a čistotu brzd, vůli ve vodících trnech, zkontrolovat uložení destiček, zda jsou dostatečně nebo příliš volné, jejich pružinek, dále zkontrolovat házivost kotouče při působení přiměřenou silou na kotouč v obou směrech. ( hodinkami neboli úchylkoměrem ). Mám pocit, že maximální házivost je 0,05mm, ale to si ověřte, už si taky všechno nepamatuju. Mám kotouče i destičky ATE, momentálně nic nepíská ani při brzdění neřkuli při jízdě bez brzdění. Peugeot 307 break 1,4/16V 2005. Citovat
reznaluki Odesláno 25. červen 2012 Odesláno 25. červen 2012 Po ošetření v servisu Peugeot cca 500 km nepískali. Po 500km opět ten slastný zvuk vlaku vjíždějícího do stanice. Ovšem dělá to většinou při vyšších teplotách. Když je chladno tak je to ok. Citovat
tommm Odesláno 26. červen 2012 Odesláno 26. červen 2012 diky za rady a nazory. Fakt som necakal ze nas bude tolko ) No nevím! Já mám na autě brzdiče i kotouče BOSCH. (takže v Peugeotu mi prodají Bosch, ale v obalu se Lvem za trojnasobnou cenu) Objednal jsem tedy tady na fóru od člena godzila.01 Kotouče BOSCH (0986478979) - 972 kč/kus Sada destiček (0986494038) - 882 kč (objednací čísla ber s rezervou, je potřeba zjistit podle VIN které se hodí na tvoje auto) Dělal jsem si to sám, takže mě to přišlo celkem na 2826 Kč což si myslím není tase tak hrozné. ;-) [upravil dne 26/6/12 17:01 od tommm] Citovat
cambi Odesláno 26. červen 2012 Odesláno 26. červen 2012 Vzdy, ked mi piskaju brzdy, sice to nie je moc casto, slapnem (dost) prudsie na pedal. Hlavne pozor nech za Vami nikto nie je. Celkom sa mi to osvedcilo. Vyssi pritlak, ked Vas taha cez pas k palubovke, ale nie pouzitie ABS a piskanie je prec. Pritlak asi odstrani spinu a vybavene. Zatial nemam problem. Ked tak skusit viackrat Citovat
Pekos Pavelka Odesláno 3. červenec 2012 Odesláno 3. červenec 2012 Vzdy, ked mi piskaju brzdy, sice to nie je moc casto, slapnem (dost) prudsie na pedal. Hlavne pozor nech za Vami nikto nie je. Celkom sa mi to osvedcilo. Vyssi pritlak, ked Vas taha cez pas k palubovke, ale nie pouzitie ABS a piskanie je prec. Pritlak asi odstrani spinu a vybavene. Zatial nemam problem. Ked tak skusit viackrat Toto som skusil nedavno aj ja a pomohlo to, aspon zatial to nepiska. Ale mne aj trasie volantom pri brzdeni, tak sa chystam na vymenu brzd a uvidim co potom sa bude diat, nakolko som uz kvoli tomuto brzdi menil a po case to zacalo opat triast. [upravil dne 3/7/12 18:06 od Pekos Pavelka] Citovat
cambi Odesláno 5. červenec 2012 Odesláno 5. červenec 2012 Trasenie volantom sme riesili v inej sekcii, ale sposobuje to viacero faktorov. U teba moze byt problem starych kotucov, ktore uz nebudu najrovnejsie a preto pri brzdeni citis trasenie. Pokial su kotuce stare, moc by som nedaval frezovat, ale ako ty hovoris, vymenit komplet a mas vybavene Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.