Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Přemýšlím o montáži tajného vypínače (proti nastartování) na svojí 406, r.v. 2000. Potřeboval bych poradit, který kabel nebo co se vlastně má přerušit. Máte někdo nějakou odzkoušenou variantu ? Díky.

Odesláno

Osobne mám vyskúšané 4 varianty.

1 - prerušenie kábla na ovládanie štartéra. Jednoduché a lacné riešenie no dá sa ľahko obísť.

2 - prerušenie kábla na zapaľovanie. Jednoduché a lacné riešenie pri ktorom všetko funguje ale nehádže iskru. Pri niektorých motoroch môže byť problém keď nehádže iskru a je vstrekované palivo.

3 - Prerušenie kábla k palivovému čerpadlu. Účinné riešenie no vyžaduje vypínač stavaný na väčšie prúdové zaťaženie.

4 - Palivový ventil. Na hadicu prívodu paliva sa nasadí elektroventil ktorý sa po privedení prúdu otvorí a umožní prietok paliva. Pre prípad poruchy je možné ventil otvoriť i manuálne. Toto je najbezpečnejšie riešenie ale i najdrahšie.

Slabým článkom týchto riešení býva ovládanie. Už som videl montáže kde bol \"tajný vypínač\" viditeľný pri nastupovaní do auta.

Odesláno

A když bych tedy uvažoval o tom startéru... Znamená to říznout nějaký kabel od zapalování anebo nějaký ten silný, co jde přímo ke startéru ? Co se auto-elktriky týče, jsem úplně v lese. Díky

Odesláno

To je riešenie s odpojením zapaľovania cez relé. Vypínačom odpojíš zapaľovanie ale vypínač je obídený relátkom ktoré spína pri štartovaní. Takže keď dáš kľúčik do polohy štart tak zopne relé a pustí i prúd do cievky zapaľovania. Keď prestaneš štartovať tak sac i relé rozopne a motor zhasne.

Odesláno

A k tomuhle se využívá nějaké už zabudované relátko nebo je třeba přidat. Co ty osobně říkáš na tohle řešení, i ohledně bezpečnosti ? Mě přijde asi nejsympatičtější. A jak by se na tohle tvářila diagnostika, poznala by o co jde ?

Odesláno

Pridáva sa relé. Diagnostika neviem čo bude na to hovoriť ale maximálne to vyhodnotí ako poruchu.

Mne sa to zdá zbytočne prešpekulované a preferujem palivovvý ventil.

Odesláno

Ja som to riešil preruš.kábla č.15(ide zo spin.skrinky-je pod prúdom len pri štartovaní).Miesto vypínača použ.mikrorelé,kroré je spínané magnetom(magnet namiesto nepraktického vypínáča).Bez priloženia magn.na mikrospín.auto nenaštartuje.

Odesláno

To jazýčkový relé (na magnet) bych doplnil časákem a relátkem se samodrží. Fungovalo by to tak, že krátce přiložíš magnet, časák to podrží (třeba 10 s) a pak by to, pokud se nenastartuje, odpadlo. Který obvod přerušit je už na zvážení. Optimálně několik, to už se obchází decela blbě. Dále.. možná bych místo magnetu uvažoval o nějakém jiném, sofistikovanějším systému.... Přikládací čip, karta...

Odesláno

Vím že jsme to kdysi udělali přerušením té 15tky..od toho se natáhli kabely pod manžetu řadící páky, připojil se knoflíkovej vypínač a bylo hotovo :)

Náklady minimální, práce taky moc nebylo a v případě poruchy vypínače přijedeš do práce o minutu později (jednodušeho ho vytáhneš a dráty natvrdo spojíš) :)

Jinak se mi hodně líbí řešení Edisona, i když je to náročnější a hlavně to chce použít kvalitní relé :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...