Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nejspíš výměna té pojistkové skříňky v motorovém prostoru pod krytem. Ale takhle na dálku je to těžké potvrdit. Chtělo by to diagnostiku a otestovat.

Odesláno

Ještě zkus změřit kostru, pin č.8 na konektoru reflektoru, ale ze strany kabeláže. Korektor výšky světla ti funguje? Ten má totiž stejnou kostru s potkávacími.

Odesláno

o.k., zajtra ( vlastne dnes) sa na to ešte pozriem (korektor som neskúšal) a keď tak dám vedieť, ako to dopadlo. Dík za tvoj čas, Honzo!;)

dobrú noc!

Odesláno

tak problém odstránený :mrk

bola to poistka v motorovom priestore označená ako F18 15A, zaujímavé je, že v manuále nieje vôbec označená, je tam úplne iný popis, ampére aj značenie (či už v manuále v elektronickej forme stiahnutom z fóra, či v origo francúzskom manuále, ktoré som mal k autu).

Mám tam tri 15A poistky, predpokladám, že dve z nich sú pre ľavú resp. pravú stranu.

Takže ak sa niekto stretne s podobným problémom, už vie, ako na to;) (mne to trvalo 2 dni, kým som na to prišiel):)

Odesláno

cvrlo: neboj , to s neoznacenymi poistkami je zjavne zabavka automobiliek na ukor zakaznikov... Fiat/suzuki takisto pri niektorych modeloch neoznacene resp nepopisane funkcie poistiek:)

Odesláno

u mňa sa ani tak nejedná o neoznačené ako o zle označené, poistky v návode vôbec nesedia s realitou

no hlavne, že je vďaka automobilkám veselo...:D

Odesláno

Moc to sem nepatri, ale...

Mam ulomeny zobacek na konektoru zadniho svetla za ridicem.

Obcas se stane ze prestane svitit, potom hrbol na silnici a sviti.

Jak to tam mam pridelat, aby se to nehybalo?

Napadlo me sehnat z nejakeho vraku ten konektor s cca 10cm dlouhym kabelovym svazkem, stary ustrihnout a naletovat. Nemohu sehnat ten konektor:)

Odesláno

Jasny smrstovacka musi byt. Ale nevite o nekom kdo ma vrak a nechal by mi ten konektor s kablikem?

Ptal jsem se na vrakaci a rekli mi ze ne, kdyby nekdo chtel celou kabelaz. Na otazku kolikrat ji uz prodali mi rekli, ze nikdy:)

• O 4 týdny později...
Odesláno

aj mne dnes v noci nesvietilo lave predne. Po prekontrolovani som zistil ze ziarovka je OK...tak som skontroloval vsetky poiistky (aj v motorovom priestore) a všetko bolo OK. nakoniec som chybu našiel konektore. bol troska zoxidovany, prečistil, napružil a teraz všetko funguje, ďakujem :)

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahojte chlapy. Tak uz mam aj ja ten isty problem. Z nicoho nic mi prestalo svietit predne lave svetlo. Najskor som kupil a vymenil ziarovku ale ani to nepomohlo. Tak som dnes pozrel poistky ale vsetky su ok. Poistkove skrine su len dve? Jedna v kabine a jedna pri motore? Nemal som po ruke merak aby som skusil ci tam ide stava ale konektor alebo co to je kde je pripojena pravdepodobne kostra k svetlu je nejaky cierny ako opaleny. Da sa to rozpojit? Ci ako to pri svetle drzi? Menili ste ho uz niekto niekedy ak bude chyba v nom? A ak by bola chyba len v tom konektore kostry mozem skusit priviest kostru priamo na ziarovku na odskusanie? Vdaka

Odesláno

Cvrlo: Mozem este skusit kupit nove poistky a vymenit ich pripadne. Alebo ich teda popremeriavat ale nemam ani potuchy ako sa to robi a ake maju mat hodnoty. 

Lada78: Ja to asi tiez vidim na tu kostru svetla lebo ta biela cast je zacernena a v druhom to nie je. A to je normalny konektor? Da sa normalne vytiahnut? Ci ako si tu kostru opravil? Da sa ten konektor aj samostane kupit a vymenit ci to ukostrit len napriamo dratom?

Odesláno

stačí premerať, prepni merák na meranie odporu a buď ti ukáže 0 (zlá) alebo 1 (dobrá), žiadne hodnoty ťa nemusia zaujímať. A pri výmene sa riaď farbou poistky (vymeniť za rovnakú farbu)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...