Roman 1173 Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 Hlavně bych řešil jak hluboko vrtat,aby jsi něco nenavrtal nebo se nedostala špona do ložiska .Chtělo by to někoho kdo ví co je pod tím a byl by ochotnej poradit No Šalda asi budeš první kdo to zjistí a doufám že se snáma potom podělíš o zkušenost Citovat
Šalda Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 Už jdu pomalu na to;-) Tak večer napíšu jak jsem dopadl :-D Kurňa proč ten testovací králík mám být já :-D Citovat
Šalda Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 Takže hotovo, promazáno, a výsledek??? Vrže to pořád, i když se mě zdá že je to o něco lepší, ještě uvidíme až to zítra pořádně projedu, třeba se to nedostalo všude, zdá se mě že mě tam ta vazelína šla nějak málo, ale uvidíme, každopádně to stejně příští týden budu dávat do servisu, to vrzání má nějakej důvod proč to začalo dělat, tak se uvidí zda je to ložiskama nebo něčím jiným. Citovat
Roman 1173 Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 No mně to po prostříkání wdečkem taky nepřestalo hned,houpal jsem autem snad hodku.Zatáhnul jsem ručku a dopředu a dozadu jak u blbejch na dvorku do tý doby než to alespon trochu nepřestalo.Pak jsem to jel prubnout a po cca 20 km se to ozívalo jen při zhoupnutí zadní nápravy(hup,horizont atd.).Jak hluboko jsi vrtal a stačí jen strojní závitník nebo sada 3 závitníků ? Citovat
Šalda Odesláno 1. červenec 2013 Odesláno 1. červenec 2013 Tady máš takovej menší návod, jinak jsem použil jen strojní závitník s trochu obroušenou špičkou, abych se dostal dál. Citovat
Roman 1173 Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Šalda nádherná práce ,škoda že se nedají dát body dal bych sto procent. Citovat
Šalda Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Jsem zvědav jak to budeš dělat Ty, kdyžtak taky něco nafoť, myslím že je to docela užitečný téma:D Citovat
Roman 1173 Odesláno 4. červenec 2013 Odesláno 4. červenec 2013 Téma určitě užitečný,jdu na to v sobotu ale řekl bych že už není co fotit.Ktomu jak jsi to nafotil a popsal není co dodat snad jen dát na maznice čepičky. Citovat
Šalda Odesláno 4. červenec 2013 Odesláno 4. červenec 2013 Jj, o čepičkách uvažuju, ale já raději bez čepičky, kdyžtak si připlatím:D:D Jinak mě to stejně vrže, asi míň, ale pořád, takže je něco blbě, navíc mě to přijde spíše jako vrzání gumy o kov, jestli to není třeba uložení tlumičů, příští týden snad pojedu do servisu, tak uvidíme co mě řeknou. Citovat
Roman 1173 Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Zkus ještě prostříkat silembloky nad nápravou (obdelníky cca 10x20cm)vyforil jsem je ale odešlo mi PC.Předevčírem mi tam začalo taky vrzat, no vrzat spíš jak to popsala moje drahá polovička:Je to jak když se souloží na starý rozvrzaný kovový posteli včera jsem ze zoufalství prostřík silembloky a je to hodně znát. Citovat
parolla Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 Ja som zadnú nápravu menil už dávnejšie,teraz je OK. Najskôr som ale na ňu vystriekal 200ml WD40 -nepomohlo. Naštastie,výmena za repas ma nestála skoro nič,akurát som bol dva dni bez auta. Citovat
renda.j Odesláno 5. srpen 2013 Odesláno 5. srpen 2013 Čau kamarádi, jestli ještě sháníte repas zadní nápravy, tak já byl v Příbrami, taky mi to hrozně vrzalo a kola byla při pohledu zezedu rozjetý, jako když mám naložený 3 tuny. Ráno jsem tam uto nechal, a asi za 4 hoďky jsem si ho vyzvedl a pohoda, dávaj i záruku. http://www.renovacenaprav.cz/ Citovat
Šalda Odesláno 15. srpen 2013 Odesláno 15. srpen 2013 Tak už sem dal auto konečně do servisu na repas nápravy, ještě mě volal mechanik že vymění i tlumiče, že jsou na vyhození Tak uvidíme za kolik to všechno bude, ale počítám tak 8 000.- , míň ne:( Citovat
Roman 1173 Odesláno 15. srpen 2013 Odesláno 15. srpen 2013 Pokud 8 i s tlumičema a prací tak je to pěkná cena,kolega dával výměnným způsobem 6,5 tzn. vyndat a oholit celou nápravu odvýzt 60 km tam 60 km zpět a pak ji zas nastrojit a namontova. Citovat
Šalda Odesláno 15. srpen 2013 Odesláno 15. srpen 2013 Tak náprava by měla být za 5 000.- i s prací, plus tlumiče, ale uvidíme až na finále kolik tam nechám:D Nicméně budu rád že zadek auta bude v cajku na pár let, vpředu mám nový ramena, tak ještě nějaký maličkosti + přední tlumiče a náprava bude na pár let snad opravená Citovat
Šalda Odesláno 20. srpen 2013 Odesláno 20. srpen 2013 Zítra si jedu pro auto. Cena opravy 12 000.- :-D Repas nápravy, nový uložení nápravy a tlumiče plus prý nějaký blbosti k tomu. Jinak říkal že se někdo pokoušel udělat maznici na nápravě, ale že to nebylo dodělaný úplně, tak to udělal. Prý se ten bílej plast musí provrtat skrz, jinak tam ta vazelína nemůže projít, ale to už tu někdo psal. Já to provrtat celý nemohl, zavazel mě tam ten čep nápravy. Citovat
Roman 1173 Odesláno 20. srpen 2013 Odesláno 20. srpen 2013 No mně se s maznicema zadařilo jinak za opravu nápravy sice darda ale zase máš klid a o nic ses nemusel starat a mně si zjednodušil rozhodování.Na vrakáči mi nabízí komplet nastrojenou nápravu z Berlinga které má najeto něco málo přes sedmdesát tisíc za 4500 kč s půlroční zárukou,zítra zavolám a jdu do ní. Citovat
Šalda Odesláno 20. srpen 2013 Odesláno 20. srpen 2013 Je to sice pálka, ale vzadu vyměněno vše co šlo, za což su rád, konečně můžu zase veselo vozit dřevo a podobně Hlavně to vůbec nesedělo v zatáčkách, tak su zvědavej jak si to zítra vyzvednu, jaká to bude změna, a ještě se podívám co vše tam je novýho. Jinak 4500.- je dobrá cena, jen nevíš v jakým je stavu, to že má nalítaný 70tkm nic neznamená, záleží co vozilo. Citovat
Šalda Odesláno 22. srpen 2013 Odesláno 22. srpen 2013 Tak auto je doma, ujel sem už asi 300km a musím říct že úplná bomba, najel jsem i cca 80km kdy sem byl poměrně plně naložen, osoby+náklad počítám 450kg a auto jelo parádně, takže jsem spokojen a doufám že bude na pár let klid. Nový jsou ložiska včetně čepů, za což sem rád, uložení nápravy a tlumiče. Pro ty co zatím váhají, nechte si to opravit, je to opravdu rozdíl, sice peněz jako šlupek ale za to pohodlí a ten klid to stojí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.