Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

[Relé má modrou barvu, 6 kontaktů a ze shora je na něm číslo 2047029 a 12V. když tam to relé není stěrač nejde. To relé je umístěný hned pod motorkem stěrače.

Díky. Mrknu na to a uvidím jestli to bude v tom relé.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Proky, máš tam čidlo deště?

Jo mám, ale je v háji vůbec nejde tak jak by měl když sepnu na automatický stírání tak stírá v pomalých cyklech a nemá na něj vůbec vliv síla deště tak usuzuju že je rozbitý.

Odesláno

to: P607Olda - čidlo deště asi má (stejně jako já), ale to snad nemá vliv na zadní stěrač, ne? :mrk

Já jsem po výměně relé pořád nezaznamenal žádný problém...

[upravil dne 10/8/05 jbily]

Odesláno

Chlapi, teď mě to fakt začalo zajímat - jak ten zadní stěrač pozná, že prší?

Buď:

- zatéká do motoru

- je tam nějak blbě převedený ten signál čidla deště

- přepínač pod volantem se díky zapínání předních stěračů nahřeje a nějak spíná i zadní

- předpokládám že do čidla deště nezatéká

- cyklovač v tom autě není

Teď už to beru jako detektivku a dychtivě očekávám rozuzlení ;-)

Odesláno

:D jojo, detektivka to opravdu je. Nám se nepodařilo nasimulovat situaci, kdy stěrač samovolně stírá, proto jsme jako nejjednodušší variantu zvolili výměnu relé a zatím klid. Ale někeré odpovědi znám:

- do motorku nezatékalo

- s čidlem deště to souvislost nemá

- páčka pod volantem - kdo ví???

- čidlo deště je na předním skle, určitě nezatéká

- cyklovač zadní stěrač MÁ.

Odesláno

Detektivka to je pořádná, ale už se tešim až se dozvim, kdo je vrah a odložim jí do knihovny. :D

Mě to stírá pokaždý po půlhodinovym dešti a delších. Řekl bych, že páčka na sterače na to nemá vliv, protože když někdy přijdu ráno do auta a v noci pršelo a jen zapnu elektriku tak hned začne stírat a přestane jedině když vyndám relé nebo tak po třech hodinách na sluníčku.

Kontroloval jsem to a:

- do motorku neteče

- čidlo na to nemá vliv (teda si to myslim) a to mi stejně nejde

- páčka pod volantem tu bych vyloučil

- cyklovač tam je

Odesláno

Kde je umístěn ten cyklovač? neteče do něj?

Teoreticky:

Vypadá to, že něco navlhne a způsobí svod, ale svod sám by nesepnul relé. Ten svod ještě někde ovlivňuje tranzistor v cyklovači. Může to být i tak, že kabel mezi přepínačem a cyklovačem navlhne...ale to by dělalo spíše kdyby cyklovač měl různé polohy (přepínání kondenzátorů).

Zkus zaparkovat předkem venku a zadkem pod střechou a pak zase naopak (haha)...

anebo rychleji: vydatně polívat zadek auta a pak zase předek.

Odesláno

02.jpg

Pod střechu zaparkovat nemůžu, protože tu žádná není a nemám ani garáž. Možná jen zkusim to polejvání, ale to budu moct až někdy až pojedu k babi na dvůr, protože dělat to u nás před barákem tak na mě zavolaj Chocholouška odvezou mě do blázince

[upravil dne 5/3/06 Proky]

Odesláno

My jsme už polívali a nic (zadní dveře). Jak říkám - nepodařilo se nám nasimulovat závadu, vzdušnou vlhkost se nám prostě nepodařilo udělat dostatečně. Ovšem nevylučuji, že jsme polívali málo... ;)

Odesláno

Díky za foto.

To polejvání by bylo užitečné.

Vzpomínám, jak jsem spravoval naši domácí 306, r.v. 93, byl tam zacpaný ostřikovač, otvor který prochází středem osičky stěrače. Takové relé tam nebylo.

To relé vypadá jako dodělávka??? Nebo ne? To by mohlo mít funkci při brzdění motorku, aby nepřekmitl zastavovací polohu.

Nemáš představu, kde je ten cyklovač? Že by pod přístrojovkou? Anebo v tom relé?

(Ahoj, na netu budu až v pátek.)

Odesláno

Zdá se mi že od roku 99 začali dělat nový zadní stěrače a ostrikovač vedli střechou. Nevim jestli je v tom relé taky cyklovač.

Hodim sem fotky jak vypadá. Je to starý a vyhořely relé, který se měnilo, když to auto dotáhly z Německa.

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

[upravil dne 5/3/06 Proky]

Odesláno

Perfektní fotky!

Integráč má sice smazaný ozn, ale prakticky určitě to bude ten cyklovač (dva elektrolytické kondy atd.)

Ale to relé nám nějak chytá korozi, že by mu bylo vlhko?

Pokud vlhne tiš?ák zespodu, má svody.

Možná je taky trochu vytečený elektrolyt a ve vlhku to chytá svod.

Takže teď tipuji na toto relé-cyklovač. Buď totálně vyčistit anebo koupit nové.

Možná do něj teče, možná jen reaguje na zvýšenou vzdušnou vlhkost (ten integráč má určitě vysokoohmové vstupy).

Odesláno

Perfektní fotky!

Integráč má sice smazaný ozn, ale prakticky určitě to bude .......

Jak jsem psal tohle je starý relé to vůbec nešlo, který bylo vyměněný za to co je tam teď a teď to dělá to co to dělá blbne

Odesláno

Tak se prosím Tě podívej do toho nového, jestli tam neuvidíš taky stopy vody, anebo nějaký sajrajt který by mohl navlhnout.

Možná to půjde rozdělat - vysunout ten tiš?ák od té plastové základny.

Máš na cyklovači více poloh různých časů? Pak by byly ohroženy vlhkostí i ty kabely až k přepínači. Ale podle počtu drátů na fotce motoru soudím že ne.

Vidím 4 dráty, tipuju:

0V zem,

+12V přes klíček zapalování kvůli doběhu,

+12V přes přepínač - trvalý chod,

drát který aktivuje cyklovač (může být zapojen k +12V, ale taky k zemi, nevím)

Díky za trpělivost, teď mě to fakt zajímá.

[upravil dne 11.8.05 P607Olda]

Odesláno

Tak se prosím Tě podívej do toho nového, jestli tam neuvidíš ......

To nové relé je zatim bez známy oxidace a koroze. Má to jen jednu rychlost a pak automatickou, když se pustí stěrač. Ano vedou k tomu jen 4 dráty a jak jsi psal tak to je i s tím napětím teda se mi zdá ještě jsem to neměřil jaký je tam napětí, když je sterač v pohodě. Zítra na to kouknu a napíšu to napětí.

Jo ten plast ze spoda tiš?áku se nechá sundat já ho tam nechal jen kvůli těm číslům kdyby jsi se chtěl podívat do schémat

V Neděli odjíždim na dovolenou (na vodu, snad nebude pršet) a vracim se v pátek tak budu psát zítra (sobota 13.8.) a pak až v sobotu 20.8.

[upravil dne 12/8/05 Proky]

[upravil dne 12/8/05 Proky]

Odesláno

Měřit to nemusíš, to teď není podstatné.

Spíš mám podezření na to navlhání, když to minulé relé-cyklovač bylo tak orezlé.

Nejsou tam stopy vlhkosti - nějaké zašlé fleky? Zespodu tiš?áku? Nebo plíseň?

Není možné že to rosí?

A hlavně: zkus to prosím polít vodou - tam jak prochází stěrač sklem. Ještě mě napadá, kdybys měl tak jako já otvor v osičce stěrače, jestli by tudy nemohlo téct. Anebo někde okolo těsnění okna.

Šlo by to relé na zkoušku zabalit do igelitu?

To relé je zastrčeno v patici - objímce? Je možné, že by ta objímka vlhla z druhé strany než je to relé, tedy od převodovky? (Koukám, že to má nějak moc kontaktů - fastonů, takže mě napadá jestli některé nejsou určeny pro změnu intervalu a zde nejsou využity. Pokud by chytaly svod v patici, tak by to taky mohlo být ono.)

[upravil dne 12.8.05 P607Olda]

Odesláno

Otvor v osičce sterače není, protože ostřikovač je vedený už ze střechy. Polejt to zkusim zítra, i když nevim, kde seženu tolik vody :myslim . Do igelitu to zabalit půjde, ale bude to chvíli trvat, protože budu pryč.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...