Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevim zda se to tu už neprobíralo, ale mám problém. Při větším dešti mi začne stěrač stírat sám od sebe a nedá se jinak vypnout než z něj vyndat relé. Kontroloval jsem i jestli tam někudy neteče, ale nikde nic. Tak jestli máte někdo nějaký zkušenosti uvítam rady.

Odesláno

Jen pro zajimavost o zadnim steraci :(

PS: Pro upresneni .. mam pocit ze stiral prakticky po dobu zapnutych svetel jako na ciklovac ale tim si uz nejsem presne jistej .. stalo se mi to asi dvakrat za celou dobu co mam tohoto Peugeotka (kveten 2003)

Odesláno
Napsán autorem AKCZ

Jen pro zajimavost o zadnim steraci :(

PS: Pro upresneni .. mam pocit ze stiral prakticky po dobu zapnutych svetel jako na ciklovac ale tim si uz nejsem presne jistej .. stalo se mi to asi dvakrat za celou dobu co mam tohoto Peugeotka (kveten 2003)

dík to jsou celkem zajímavý chyby ale nikde se nepíše co by s tím mohlo být a celkem mě to štve, když mi jede stěrač a nemůžu ho vypnout a ještě se ten stěrač celkem ničí :(:( asi budu muset orzebrat celej stěrač a nějak ho oizolovat jestli to nemůže být tim.

Odesláno

mně se to stalo od té doby ještě 2x, pro změnu při dešti, příp. vlhku. Neřeším to, protože na to vždycky zapomenu... Ale podrobný návod - Jak na to - by mě zajímal...

Odesláno

no tak už mě to štve. Tento víkend se mi to stalo 2x. Jednou pomohlo vypnutí světel (!!) a stěrač přestal, podruhé už nepomohlo nic, furt to stíralo...

Teď jsem dojel z chaty a už to nedělá. Tak nevím, volal jsem mému dvornímu automechanikovi - elektrikáři a příští týden to prozkoumá... Tak dám - snad - vědět, čím to bylo...

Odesláno

Ja bohuzel moc ted pres ta vedra necestoval Peugeotkem .. ale aspon ta trocha co jsem nazjedil tak ani jednou problem.. kazdopadne jsem velice zvedav na co prijedte protoze je to neprijemny a mnou nepochopitelny.. :bojim

• O 3 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jednoznačnou odpověď bohužel nemám. Nepodařilo se nasimulovat závadu, jak na sviňu teď stěrač funguje jak má... Jediná podezřelá věc bylo ono zmiňované relé (cyklovač stěrače), které teoreticky může při velkém horku / vlhku zkratovat. Takže jsme ho vyměnili, jestli to bylo ONO ale prověří až čas...:myslim

J.

PS: Dnes jsem projel STK jako po másle, Pažout bez výhrad a závad :papa

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak už zase pršelo a mě zas stírá stěrač i když je vypnutý :(

Šel jsem proměřit dráty co k tomu přicházejí a zjistil jsem:

když je zapnutý stěrač na páčce tak

na modrém a černém drátu je 0 V

na červeném a hnědém drátu je 0 V a když dojde k sepnutí relé vyleze napětí na 0,5V

když je vypnutý

na modrém a černém stále 0 V

na červeném a hnědém 6,5V a když se sepne relé klesne napětí na 6,4V

jen teď nevim kde je chyba :myslim

[upravil dne 1/8/05 Proky]

Odesláno
Původně zaslal: jbily

u mne zatím - po výměně relé - vše OK...Stírám jenom když chci...

Chtěl bych na tom být stejně jak ty ale i když jsem to relé vyměnil stejně to blbne

Odesláno
Původně zaslal: Proky

Nevim zda se to tu už neprobíralo, ale mám problém. Při větším dešti mi začne stěrač stírat sám od sebe a nedá se jinak vypnout než z něj vyndat relé. Kontroloval jsem i jestli tam někudy neteče, ale nikde nic. Tak jestli máte někdo nějaký zkušenosti uvítam rady.

Poraď.

Jake barvy je to rele, kolik ma vývodů, kde je umistěno, Fungují ti stěrače bez rele nebo jen cyklovač přestane fungovat.

Odesláno
Původně zaslal: Stavikr

Poraď.

Jake barvy je to rele, kolik ma vývodů, kde je umistěno, Fungují ti stěrače bez rele nebo jen cyklovač přestane fungovat.

Relé má modrou barvu, 6 kontaktů a ze shora je na něm číslo 2047029 a 12V. když tam to relé není stěrač nejde. To relé je umístěný hned pod motorkem stěrače.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Mrkni do motorku, jestli není špatně seřízený koncák zastavení.

Myslíš že by na to mohl mít vliv konec zastavení motorku, ale to by to blblo i normálně ne. :myslim

Odesláno

Původně zaslal: P607Olda

Mrkni do motorku, jestli není špatně seřízený koncák zastavení.

Myslíš že by na to mohl mít vliv konec zastavení motorku, ale to by to blblo i normálně ne. :myslim

To je na úvahu, jak to auto pozná, že venku prší.

Vycházel jsem z toho, že při vlhkosti anebo snížené teplotě se dotknou kontakty, anebo je tam tak strašný svod, že to rozjede motor.

Anebo to dělá až po úmyslném spuštění stěračů, že nejdou vypnout? Prosím odborníky o radu, jestli a jak je motor bržděn (zda vývody do zkratu přes relé, anebo vůbec)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...