Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Šalda: Ten nejhorší úsek už je opravený. Předtím se tam v pravém ale fakt bezpečně jet nedalo. Dělají tam i nová svodidla. :D

Já mám taky nejhorší zkušenosti s Oktávkama, ale to je pochopitelné když jich jezdí nejvíc. Moc ale nechápu smysl, ten rozdíl 20-30 km/h zase tolik času neušetří aby to stálo za to riziko.

Já jezdím dálnici každý den 20 km a držím 110-120, kvůli spotřebě. Zrychluju když je větší provoz na 130 a při předjíždění jdu s plynem na podlahu.

[upravil dne 28/5/12 06:47 od Džůny]

Odesláno

asi to vsichni, kdo jezdime na zapad vime, ale zase me to celkem prijemne prekvapilo, nemecke dalnice, klidecek, nikdo se na me nelepil, nevyblikaval, odnaucil jsem se davat znameni o zmene smeru jizdy z pruhu do pruhu, proste klidecek, to same v belgii ... a ve francii to byl uplny relax, dalnice nadherne, zadna dira, jako cerstve polozeny asfalt, dost velke useky omezene na 110, no a co ... cena za dalnici z parize do sochaux 35 euro :), ale za ty prachy to stalo :D ... pak prejedu hranice do cz a musim hned zbystrit, zacit se soustredit jak na ridice tak na lochny apod. ... vsak to znate

Odesláno

taky mám pár zážitků :bacha ...ať si teda jezdí jak dobytek, ale ať zabije jen sebe a neohrozí nikoho jiného - o jednoho debila míň, o jednoho dárce orgánů víc......kromě vyblikávání na dálnici a v noci ne mne svícení dálkama mám ještě zážitek, že mně prasořidič předjel na dálnici zprava...podotýkám, že jsem jel v pravém pruhu

Odesláno

Sice me asi ukamenujete, ale me se 130 nezda nejak moc. Ale zjistil jsem, ze to hodne zalezi na aute, s Felicii jsem jezdil tak 120km/h, ale s coupe se mi nejak zda ze se okoli nehybe. Mam takovou teorii, ze kdyz se se skodou 105 mohlo jezdit 120km/h, tak s dnesnima modernima autama by se mohlo jezdit i rychleji nez 130km/h. :myslim

Odesláno

Ferdo, jenže ono to není jen o autech, ale také o tom, po čem se pohybují... Fyzika je na rozhraní pneumatiky a povrchu silnice. A tam ani sebelepší auto fyzikální zákony prostě neobejde, nepřemůže.

Odesláno
...s dnesnima modernima autama by se mohlo jezdit i rychleji nez 130km/h. :myslim

ak tomu bude zodpovedat:

1, stav povrchu vozovky

2, sirka vozovky, vratane potrebneho poctu pruhov

3, dostatocny polomer zakrut dialnic

4, dostatocny rozmer a dlzka pripajacich a odbacajucich pruhov...

tak preco nie... :nevim

Odesláno

Na dialnici so 130 km/h limitom jazdim 140 - 150 km/h ...

V nasom zakone je prekrocenie rychlosti do 11km/h mimo obce bez pokuty, od 11 do 16 km/h je to 20 Eur ... Ked idem 150 tak cca o 5km/h mi keca tachometer (overene GPS) a spadam do maximalni pokuty 20 Eur :)

150 chodim ked sa \"ponahlam\" inak chodim cca 140 km/h ...

Co sa tyka vyblikavania, dokazem sa pozerat do spetnych, a viem nebyť brzdou v lavom pruhu, takze s blikanim som sa za posledny rok nestretol ... Vzdy sa rychlejsie iducim viem uhnut a nepredbieham auta v strednom pruhu rychlostou 120 km/h ...

Najviac ma \"seru\" vodici jazdiaci bezdôvodne v strednom pruhu, strielal by som ich ...

Odesláno

Když jsme u těch zážitků z dálnice jeden přihodím.

Jedu si takhle ráno po D1 do práce, kupodivu to celkem svištělo, žádná kolona nic prostě fajn cesta.

Koukám za sebe valí si to za mnou bílej tranzit a dere se před něj červený SUV (značku už nevim). Po několika vteřinách se podívám zase do zpětnýho a řikám si co se děje ty dva co byli kousek za mnou jsou najednou nějak hrozně moc daleko. Tak to koutkem oka pozoruju Tranzit se courá a pomalu zrychluje kdežto Suvčko razantně zrychlilo předjelo z prava a šup přede mě. O pár vteřin později frajer zašlápl brzdy tak já fofrem taky. Musím říct takhle se mi pr**l dlouho nestáhla strachem. Naštěstí jsem to ustál nu a frajer se rozjel a zkusil to jeste na par dalsich.

Za takovýhle chování bych ho nejradši nakopal.

Odesláno

ak tomu bude zodpovedat:

1, stav povrchu vozovky

2, sirka vozovky, vratane potrebneho poctu pruhov

3, dostatocny polomer zakrut dialnic

4, dostatocny rozmer a dlzka pripajacich a odbacajucich pruhov...

tak preco nie... :nevim[/rquote]

zapomněl jsi dopsat

5. rozum řidičů

Odesláno

Tiež mám jeden úsmevný...

Valím si to na otočku do Žiliny šéfovou A8 a piánko 180-tempomat a naraz zľava straaaaašný rev a ochrómovaná Fóbia HTP mlela z posledného a asi 5minút ma obiehal chlapec so šiltovkou nabok... :D:D:D

Ale dal ma... :super

Odesláno

Osobne po D1 jezdim dost casto a levy pruh je fakt tak na cestovni rychlost 140-150km a jezdi se tam tak a samozrejme i vic to uz je mimo tema,ale dokaze me doruda vytocit kdyz si nekdo rozhodne predjizdet a jede sotva 110km to jsem fakt zlej a dost.A rozhodne bych se nebranil zvyseni alespon na jiz nekolik let danou rychlost co tam vetsina jezdi 150km.A minimalni pro vozidla do 3.5t 110km.

Odesláno

Tak se taky přidám :D. Jezdím každý výkend po R10 na MB. Rychlost na dálnicích si myslím, že by mohla být 150, ale moc by to nepomohlo, protože řidiči jsou bezohlední a vzhledem k těmto se z těch normálních stávají agresivní :grr. Vysvětlím: řidiči jedoucí v pravém pruhu rychlostí 100 až 110 není nic nenormálního, ale problém nastává, když si někteří vzpomenou jet 2-5 km/h rychleji a začnou předjíždět. To pak při 130 máte v levém (rychlém) pruhu docela hoňku to ubrzdit. Potom to dopadá tak, že v pravo jedou auta 105 mezi nima je rozestup 100-200 metrů a v levo jedou auta 110 a nalepený jedno na druhým. Když nastává tato situace tak bych překousl volant :grr. Vůbec se nedivím, že jsou řidiči agresivní. :papa

Odesláno

John: Mam 1.6 benzín a 110 je na spotřebu ideální, při 130 už to solidně leze nahoru a hnát to k hranici max otáček kvůli tomu, že lidi musej lítat, když už jim to jede, to pro mě neni dostatečnej důvod to dělat. Nevidim prostě důvod, proč zvedat minimální rychlost, když radši potkám v pravym důchodce s kloboukem, co jede s vejcema 90 a v klidu si ho předjedu ve 110-130, než potkávat eště víc magorů, co prostě musej jet 200, protože \"na to maj\" (jak autem, tak egem). A ještě jedna věc: v momentě, kdy je v levym volno, tak by mě zajímalo, proč tam jet na krev jen proto, že někdo, koho ani eště nevidim v zrcátku, jak je daleko, by nedej bože musel zpomalit o 20 km/h z povolený rychlosti na dobu tak půl minuty? Samozřejmě nebudu brzdit provoz a počkám si, až nikdo nepojede, když jede, přesvištim rychlejc, ale proč za každou cenu nutit lidi jezdit čim dál tim rychlejc zvyšovánim spodní hranice? Nehledě na to, že ne každej se rodí \"s volantem v ruce\" a zkušenosti jsou na vyšší rychlosti prostě potřeba a těžko je posbíráš jinde, než právě na dálnici.:) Asi všichni víme, jak to dopadá, když čerstvý ucho z autoškoly dostane silnou káru a prohání se po českejch dálnicích....

Táta má TTčko a má cestovní rychlost na 160. OK, ale jede tak, že nikoho neohrožuje, na nikoho se nelepí, nevyblikává a prostě si chvilku počká, když už. A taky má za volantem 30 let, takže fakt nemam strach, že to někam pošle nebo blbě odhadne situaci.;)

Shrnutí: Na minimum nesahat. A když už musim lítat, tak neohrožuju ostatní jen proto, že oni lítat nechtěj.:) Když je někdo slušnej a nemá v hlavě slámu, ať si lítá, ale když se za mě přiřítí auto 200 a myslí si, že kvůli němu skočim za středový svodidla, protože si dovoluju jet podle předpisů, tak to sem zas nepříjemná já.;)

PS: Daleko víc mi vadí, když někdo po okreskách za slunečnýho dne v přehlednejch úsecích jede 40-50 a brzdí do každý zatáčky šlápnutim na pedál.:D Tomu řikám omezování plynulosti provozu.:P

Odesláno
John: Mam 1.6 benzín a 110 je na spotřebu ideální, při 130 už to solidně leze nahoru a hnát to k hranici max otáček kvůli tomu, že lidi musej lítat, když už jim to jede, to pro mě neni dostatečnej důvod to dělat. Nevidim prostě důvod, proč zvedat minimální rychlost, když radši potkám v pravym důchodce s kloboukem, co jede s vejcema 90 a v klidu si ho předjedu ve 110-130, než potkávat eště víc magorů, co prostě musej jet 200, protože \"na to maj\" (jak autem, tak egem).

Holka tak toto si zasluzi potlesk :potlesk:potlesk:potlesk

teba chcem spoznat osobne...:super

Odesláno

Agia:tak hnad to do otacek nevim ale proste jsem hlavne chtel rict,ze nejvic me toci ti inteligenti co si rozmysli,ze zacnou predjizdet a jedou o par km vic.to bych strilel.a ad rodi za volantem chapu nikdo se s tim nenarodi,sam najedu rocne hoodne km a potkavam ruzny lidi na dalnicich a okreskach. Takze tak a ti kteri proste maji potrebu jezdit ,,na spotrebu,, tak at jsou zalezli v pravym pruhu nebo rovnou v pruhu pro kamiony.Proste rychlej pruh je dany na rychlost 130,ze se na dalnich zavedl zvyk jezdit rychleji je vec druha.

Odesláno

Marceli, nech ty ženský na pokoji.... Ty máš, pokud vím, jiné starosti... btw... co děla babouček?

Minimálnní dovolená rychlost na dálnicích je technický požadavek, aby tam nejezdila auta, která mají nejvyšší konstrukční rychnost pod touto hranicí. Takže to vůbec neznamená, že by se po dálnici nesmělo jet pomaleji. Jejím zvýšením bychom se zbavili aviatiků a podobných plazilů, kteří nemaj ne jen na dálnicích už co dělat a patřej do šrotu. Rovněž by z dálnic zmizela lokální dporava. Nakonec... už slovo \"dálnice\" říká, že jde o silnici pro dálkovou dopravu.

Odesláno

ja to cely necetl, ale vcera taky prima,

jedu 200 km/h s nalozenou motorkou v levem pruhu. Nalepi se na me sedmickovy bavorak, nemam mu v ty rychlosit kam uhnout, tak me naferovku vzal zleva........

Odesláno
Marceli, nech ty ženský na pokoji.... Ty máš, pokud vím, jiné starosti... btw... co děla babouček?

Minimálnní dovolená rychlost na dálnicích je technický požadavek, aby tam nejezdila auta, která mají nejvyšší konstrukční rychnost pod touto hranicí. Takže to vůbec neznamená, že by se po dálnici nesmělo jet pomaleji. Jejím zvýšením bychom se zbavili aviatiků a podobných plazilů, kteří nemaj ne jen na dálnicích už co dělat a patřej do šrotu. Rovněž by z dálnic zmizela lokální dporava. Nakonec... už slovo \"dálnice\" říká, že jde o silnici pro dálkovou dopravu.

I daleko silnější auta jezdějí pomalu. Nemám problém na dálnici ve 120 předjíždět A6 a jim podobný.

A nevidím co je špatnýho jet na dálnici pomaleji. Nedávno jsem jel z Hradce do Prahy. A protože přítelkyni nebylo dobře tak jsem jel 110 aby v autě bylo příjemný ticho a ona se mohla prospat. Když pojedu jak prase 150 tak mi TD točí ke 4000 a to už vevnitř slyšíš, nemluvě o aerodynamických vlastnostech, kde je pak slyšet až skoro nepříjemně vzduch. Prostě mi přijde blbost vinit ty co na dálnici jedou třeba 110 a chtějí předjet ten kamion.. Ono když pak za tebou přistane Q7čka pustí ti xenony do obličeje a ještě za tebou ve 120ti jede 2 metry za autem není moc dobrej pocit. To pak máš chuť si udělat brzdovky na tlačítko a když tohle udělá tak je pustit...

[upravil dne 28/5/12 12:51 od gronholmm]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...