Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni, chtěl bych o víkendu sundat nadobro z dveří kufru spojler, po kterým ale zbydou 2 dírky po šroubech, asi tak 4mm, v zadních dveřích. Stačí to vzít karosářským tmelem, nebo se to musí nějak vyvařit, nebo vylepit, či co? Chci to udělat pořádně. Dík za odpovědi.:papa

Odesláno

Normálně to vytmelit (ty 4mm jsou úplně vklidu), přebrousit a přestříkat. To? vše...

Nejdražší bude to potom nalakovat - takže jestli ti tam to křídlo nepřekáží, tak ho tam nech.

Odesláno

Nestačilo by to pak jenom stříknout základovkou a pár vrstev sprejem, tak 5cm kolem těch dírek? Je to černá barva, myslíš, že by to bylo vidět? Nechat kvůli tomu lakovat celý zadní dveře se mi nechce. To křídlo půjde dolů, protože na můj vkus je moc velký a trochu zaclání při couvání, ale ne zas moc. Chci ho sundat hlavně proto, protože chci vzadu klasickej 205-kovej vzhled. V každým případě dík za radu.:papa

Odesláno
Napsán autorem Holly

Nestačilo by to pak jenom stříknout základovkou a pár vrstev sprejem, tak 5cm kolem těch dírek? Je to černá barva, myslíš, že by to bylo vidět? Nechat kvůli tomu lakovat celý zadní dveře se mi nechce. To křídlo půjde dolů, protože na můj vkus je moc velký a trochu zaclání při couvání, ale ne zas moc. Chci ho sundat hlavně proto, protože chci vzadu klasickej 205-kovej vzhled. V každým případě dík za radu.:papa

Na 205tce tam ty díry klidně nech. Až to budeš recyklovat ze srázu, tak to žádna tuninguchtivá baba prohlížet stejně nebude :D:D:D:D:D:D:D:D:D

...jsem to ale hádě ;)

Odesláno
Napsán autorem Holly

Jasně - to je taky řešení. U tý černý barvy by to mohlo bejt \"relativně\" vklidu (i když černá barva má taky víc odstínů) narozdíl od jinejch barev, který se musej pracně míchat a nemáš jistotu, že vždy trefíš úplně stejnej odstín. Ale kdyžuž to takhle řešit, tak bych vzal celej ten horní lem, kde bylo to křídlo uchycený, než dělat jenom to okolí 5ti centimetrů kolem děr (přece jenom větší plocha víc splyne)...

Odesláno

Ty dveře maj prd plochu, já bych je, když už, lakoval celé, pokud to má k něčemu vypadat. A když už bych je lakoval celé, tak bych ty díry zaprsk CO-čkem... Plus vytrhl gumu okolo skla, a důkladně to připravil, pod ten lak, tam to toiž často rezne. Záleží samozřejmě na tom, kolik do toho chceš nastrčit peněz a úsilí. Ale i sprejem bych asi vzal ty dveře celé, sprej stojí tři kilča, a eště ti v něm dost zbyde...

Odesláno

No jo oddie - ale to? vše otázka peněz - ty dveře by na dvojec vyšly na tuti - co se týče tý gumy, tak to máš pravdu - tam by to chtělo upravit a připravit (nevim, jaká je to piplajda u 205tky - nevim, jak to má řešený) - a co se CO-čka týče - kdybych ho měl doma, tak to udělám, ale nikam bych kvůli tomu nejezdil...

A jestli jsou ty dveře jinak OK (nepoškrábaný...), tak bych do toho asi ty peníze nedával jenom proto, že zlikviduju křídlo...

Odesláno

No, když si to Holly, chce udělat sám, tak to zas tak extra rozdíl nebude, stříkat celé vs. dva fleky. Sprej musí nechat namíchat stejně, akorát času to požere o dost víc. Guma jde vytahat, akorát se tam blbě vrazí - pokud to pod ní už rezne, je skorem lepčí okno vyříznout, a po nalakování jej tam zase nalepit.

Odesláno

ja jsem ted resil rez okolo okna najivne jsem si myslel ze to vybrousim odrezim zakituju a bude to v poho, vydrzelo to dva tejdny a uz se kit nadzvedava. lepsi koupit za dva tisice novy dvere nez se s tim stvat, ale kdyby to byli jen dve maly dirky tak se na delani komplet dveri vyprdnu, kit a troska barvy. Ale je to vec nazoru kdyz to udelas jak rika oddie tak budes mit pekny dvere ale stejne z 205 neudelas 407ku ;)

Odesláno

Tak s otázkou lakování celýho auta se potýkám taky...ovšem jestli to má smysl. Auto bylo kleplý bokem a nějakej klempíř to zakytoval tak dobře, že to praská. Tudíž to vypadá otřesně. Ale je to metalíza a mám pocit, že by ten odstín nikdo nechytl tak, aby to nešlo poznat a zajímalo by mně, kolik je taková relace laku na auto. Samozřejmě bez odstrojování, nechal bych stejnou barvu jaká je. máte někdo šajn?

Odesláno

Tak koukám, že to bude složitější, než jsem si myslel, takže se na to teďka vybodnu a na srazu to omrknem a nechám si poradit. Díky za rady.:papa

Odesláno

Co se týče \"trefení\" barvy, tak barvu ti namíchají naprosto jakoukoliv. Problém není jí namíchat, ale spíš dobře to nastříkat - když je lakýra levej, tak to u metalízy bude mít jinej odstín, i když to bude ta samá barva.

Pokud jde o to samotné dolakování kusu auta, problém je jen cena. Jestli to totiž jen někdo namatlal kitem, bude to třeba nejdřív dát ke klempířovi (solidnímu, aby to nebylo totéž, tudíž dražšímu), a pak na lak. \"Samozřejmě\" je to většinou lepší odstrojit, aby to nebyla opičárna - dostříkávat něco jen k okenní gumě není zrovna to pravé ořechové. Jinak solidní lakovna = cca 3tis Kč/díl. Garáž + kradená barva u mě není solidní lakovna, podotýkám...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...