Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Caute vsetci, mal som smolu, na mojej 2.2 hdi 94 kw mi odislo turbo a nasalo olej do sania a chytlo to na olej. Chvalabohu som vedel co trteba hned robit, takze ani nestihlo moc vytocit , max 5 sekund do 4500 ot a hned som zdochol motor na rychlosti a brzde, viem co by sa stalo keby som to nechal bezat :bojim

teraz riesim repas turba, neviete niekto poradit nejake lacne? zatial najlacnejsie som zohnal za 280 € s rocnou zarukou komplet po repase. Je to dobra cena? alebo nemate niekto nejake pouzite ale dobre?

je tam turbo Garrett GT 1549P a oznacenie 9649588680, ale podla eperu mi ukazuje ze by tam malo byt 9641192380.

Je medzi nimi nejaky rozdiel?

Poradte, prosim :myslim

Odesláno

inak, stalo sa to po nutenej regeneracii FAP v servise, bezalo to asi 8 minut na 4000 ot, potom asi 2 minuty na 3000ot, a skoncilo normalne FAP regenerovany. Trochu som bol prekvapeny , cakal som ze z vyfuku pojde nejaky bordel, cierne dymy atd, ale nic moc, iba riadne horuce to bolo, ako z teplovzdusnej pistole z vyfuku. Po regeneracii mina diagnostike ukazalo ze je Fap regenerovyny, siel som domov, ale turbo zacalo akosi moc hvizdat, piskat, presiel som asi 10km a hodilo ma do nudzaku a chyba motora, antipolution fault, tak som sa otocil ze idem naspet do servisu nech mi to kuknu co to vyhodilo za chybu v RJ, a asi 2km pred servisom mi to uplne zahvizdalo, a chytlo ten olej. Po odtiahnuti do servisu sme napichli, a jedina chyba , nizky tlak.

Mohlo sa to dosrat tou nutenou regeneraciou? ked sa dokoncovala regeneracia, tak mi zacal par krat preblikovat olej a hlaska oil level low, pritom ho bolo dost.

aj ked sa vychladil motor, tak som kontroloval hladinu a bolo OK, aj na displeji pri starte ukazovalo spravnu hladinu. Pri tej regeneracii mi aj zablikal ten indikator stavu oleja so samymi ciarkami.

Odesláno

To je dobrá cena. Nám se to stalo také, že při regeneraci to přestalo mazat, tak jsme to museli přerušit. nezapomente pak nechat FAP vyčistit nějakou chemií a vystříkat vabkou, a také vyčistit IC a nechat pořádně vykapat ten olej, co tam vlítnul.

Jo a také nám na školení na Turba říkali, vždy vyndavat z průtokového šroubu mazání turba to malé sítko. Občas se rozpadne a může zničit Turbo...

Odesláno

Tak nakoniec som zohnal repas mojho turba za 250 € :) aj so zarukou rocnou. Takze idem dat FAP prec, komplet vycistit olejovu vanu, a preplachnut motor, a sitka z hadiciek na mazanie turba dat prec. tak drzte palce nech to dopadne dobre.

Odesláno

Po regeneracii sme nechali bezat motor este cca 5 minut nech sa ochladi. Skor sa pripchalo mazanie turba. No uvidim ako to dopadne.

Odesláno

UFF, :( , a co tomu predchadzalo? ziadna hlaska na displeji? nejake piskanie?

mne sa to stalo po nutenej regeneracii. Ja mam na ruke repas turba za 250-280 €.

Odesláno

Ked nasaje olej do IC a chyti sa to , spaluje namiesto nafty, nepomoze ani vypnut motor, a toci do vysokých otacok , za auto m riadna dymovnica :myslim

Odesláno

Jednou se v autě objevil zvuk, kterej jsem nevěděl kam patřil, ale než zvuk turba to spíš vypadalo na něco na silnici. Tentokrát jsme jeli se ztlumeným rádiem a poslouchali jsme motor. Jen to přestalo táhnout a na palubovce se objevila hláška. Manželka má dobrej sluch a neslyšeli jsme nic co by hlásilo, že je to turbo spíše jsem to přisuzoval ucpanému fapu pač to nemělo snahu jít na víc jak 2000 ot. A samozřejmě se to objevilo ve chvíli, kdy jsme museli bejt na jednom místě na čas. Tak se to všechno sečetlo a výsledek byl jasnej.

Už se nám to jednou stalo u fiata Ulysse r.1995 a tak bychom zvuk turba poznali.:myslim

Ale jak je vidět nepoznali jsme nic. A tak si delší chvilku nezajezdíme.:(

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak turbo je na repasacii, olejova vana vyčistená, sitko nasavania oleja do cerpadla vycistené (bolo total zakarbonovane), Fap som vysekal, este treba odstranit fap aj v RJ. Dokonca mi odisla znovu aj dvojhmota remenica, ktoru som menil cca pred 2 mesiacmi, (mozno si pamätáte , som to tu riesil nedavno , co som siel 90 km bez dobijania), najazdene max 1200 km :(

Sla na reklamaciu...

tu je moj FAP

post-6705-14109624877742_thumb.jpg

[upravil dne 8.6.12 06:54 od mmpc]

Odesláno

:papa

Tak uz jazdim :potlesk

Konecne hotové. zatial jazdim na vykuchanom FAP, bez sw upravy RJ.

Kolko takto mozem jazdit? zatial nic nevyhadzuje, ani nepada do nudzaku.

dajte vediet, diiik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...