zajax Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Ahoj, mám problém. Mám peugeota 206 a byl jsem s ním na geometrii. Pán to seřídil tak, že je rozbíhavost 1.5, což má asi být, jak říkal. Dříve, než jsem byl na geometrii, tak to auto táhlo mírně doprava, když jsem držel volant rovně, ale teďka to je ještě horší a nevím čím to je. Kola jsou v pořádku, skoro nové, měnil jsem ramena + silentbloky. Taky říkal, když to seřídil, že levé (přední) kolo má sklon 30 (nebo co to říkal, nerozumím tomu) a druhé 60 - a že je to ale v normě. Tak se chci zeptat, jestli nevíte, čím by to mohlo být. Jediná věc, co jsem neměnil, tak jsou tyčky stabilizátoru. Je to docela nepříjemné, držet volant pořád mírně doleva a pořád na to musím myslet .. Děkuji za každou radu! :-) Citovat
P607Olda Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 1. zkontroluj huštění pneumatik, přední pneumatiky musí být i stejně sjeté 2. Má se štelovat sbíhavost asi 0,5 mm až 1 mm dohromady přes obě kola (i když předpis tvrdí rozbíhavost, toto je osvědčené na mnoha autech s předním náhonem) 3. poloha volantu se dolaďuje tak, že se hýbe tyčkou na té správné straně a ve správném směru - je to víceméně estetická záležitost 4. a teď už to důležité - před seřizováním musí být odstraněny všechny vůle na přední nápravě a zkontrolovány i vůle na zadní nápravě 5 a další důležité - zda auto není po bouračce, a to nejen přední, ale hlavně zadní náprava, jestli není ohlé rameno. Nesjíždí to gumy? Ani zadní? Jedná se zřejmě o nějakou závadu na podvozku, protože samotné seřízení geometrie, byť na špatnou hodnotu sbíhavosti, by nezapříčinilo táhnutí auta do strany (když pustíš volant). Může taky přibržďovat jedno kolo. Pokud bys už byl v koncích, přijeď sem do Zábřeha. [upravil dne 8.5.2012 21:20 od P607Olda] [upravil dne 8.5.2012 21:21 od P607Olda] Citovat
zajax Odesláno 8. květen 2012 Autor Odesláno 8. květen 2012 ... Děkuji za odpověď. Kola mám nahuštěná stejně, to jsem kontroloval. S autem přítelkyně zajela v zimě do sněhu, jestli se tomu dá říkat bouračka, ale je možnost, že by to tím mohlo být. Gumy se právě nesjíždí. Pročítal jsem různé diskuse a ještě zkusím vyměnit levé přední kolo za pravé přední, prý to někomu pomohlo. Citovat
koblih69 Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 No s těmi koly opatrně, takhle křížem budou asi hodně hlučet a odstakovat. TO bych nedělal. Kdyžtak je hoď dozadu a zadní dopředu a strany zachovej. Citovat
P607Olda Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Jestli do toho sněhu zajela trochu bokem a jestli tam byl schovaný obrubník, tak je to tím. Takže nejprve odstranit vůle a pak změřit na laserové geometrii i přední i zadní nápravu. [upravil dne 8.5.2012 22:27 od P607Olda] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.