Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

S jakou nevim, jestli je to posilovac nebo neco jinyho. Ale proste v samotne mechanice volantu to nebude, jako ze by nekde o neco vrzalo, trelo nebo tak. Spis bych to prirovnal treba jako je \"pisteni\" serva pri zateci u RC modelu, myslim ze by to mohlo byt tady neco podobneho.

Odesláno

KKA teď jsi napsal něco, co mě nenapadlo - mám taky parkovací senzory a taky dodělávané - sice teda u mě práce proběhla vpoho, ale každopádně nejsou origo. A jak jsi to myslel, že když je vyplá elektronika, tak, že to nedělá? Myslíš jen klíčky pootočený v zapalování a bez posilovače to nepíská?

Odesláno
No nevim jeslti je to nahoda, ale me to zacalo delat po tom co jsem to mel v servisu na pridelani parkovaciho asistenta (za coz se ted biju do hlavy, protoze presto ze to bylo jakoby na nove auto a myslel jsem ze to bude vypadat jako v autosalonu, tohle je des, nevite jestli se to da nak reklamovat?? Trci to asi cm z blatniku a to jsem fakt necekal). Asi to nema souvislost, ale kdyz uz je to takova detektivni prace tak kazdej detail treba dobrej :-)

No já myslím, že jsi neměl hlavně podepisovat přebírací protokol - tím by jsi sit o jednoznačně ulehčil a podle mě se nekvalitně provedená práce reklamovat dá. Na servisní úkon (čili na provedení práce) je záruka ze zákona tuším 3 měsíce, pokud práce nebyla provedena kvalitně (odborně) v tomhle případě to bude asi na první pohled vidět, že to není vpořádku, tak si myslím, že by mělo být možné požadovat uvedení do stavu bezchybnosti. Takže reklamovat. Akorát ti můžou namítnout, že jsi jim právě podepsal ten protokol o převzetí a tím jsi souhlasil se stavem. Můžeš zkusit říct, že až jsi viděl senzory jinde - na jiném autě, tak jsi pochopil, že tahle montáž nebyla provedena \"pořádně\" - jsi laik, nemohl jsi to posoudit dřív. Pak už je to jen a jen na jejich přístupu.

Odesláno
KKA teď jsi napsal něco, co mě nenapadlo - mám taky parkovací senzory a taky dodělávané - sice teda u mě práce proběhla vpoho, ale každopádně nejsou origo. A jak jsi to myslel, že když je vyplá elektronika, tak, že to nedělá? Myslíš jen klíčky pootočený v zapalování a bez posilovače to nepíská?

Presne tak, pokud nemam zaplej motor a tocim volantem tak nic, jakmile potocim klickem, mam to tam. A prijde mi to ze to ted dela uz porad, rano 15 stupnu a je to tak taky.

Ohledne reklamace, oni to delali nadvakrat, poprve to bralo zem tak tam prave delali ty podlozky diky kterym to vypada hrozne, kdyz srovnan jak to treba delali jinde komosovi na octavku, tak to je sto a jedna, mohl by jsi me prosim treba pres PM poslat fotku jak to je u Tebe? Jinak poprve jsem podepsal, podruhe uz nic, takze by to snad nemel byt problem.

Odesláno

Nafotím to snad ještě dnes a foto určitě pošlu - mám to bez podložek, přímo na plastu od nárazníku, je to \"hluboký\" cca 5mm max. Prostě placičky na nárazníku. No uvidíš :) S tou elektrikou to jdu zkusit. Jestli to nebude dělat, tak jim to v peugeotu omlátím snad o hlavu - měl jsem to tam na reklamaci, vše promazali a nic a pokud to je nějaký servo, bo něco, tak pak budu požadovat nějakej postoj k tomu, protože tehdy se jim to prý už neprojevilo - ono asi nebylo takový teplo. Takže teď mám po záruce a budu to cálovat za svoje jak to znám :grr

Odesláno
Dneska mi to nedalo a zašel jsem do servisu. A ejhle, bude se zřejmě měnit celý sloupek řízení. :o

Z toho lupání jak jsme si mysleli, že je to těma 17kama, ju? No to mě potěš, začínám se bát, že pokud to začnu opravdu nějak vážněji řešit - to vrzání v mém případě a opravdu konečně se na 100% zjistít co to dělá, taks e nedoplatím.:fnuk

Odesláno
Dneska mi to nedalo a zašel jsem do servisu. A ejhle, bude se zřejmě měnit celý sloupek řízení. :o

Z toho lupání jak jsme si mysleli, že je to těma 17kama, ju? No to mě potěš, začínám se bát, že pokud to začnu opravdu nějak vážněji řešit - to vrzání v mém případě a opravdu konečně se na 100% zjistít co to dělá, taks e nedoplatím.:fnuk

Neděs se, mně to křupe nejen v krajních polohách, ale pokud otočím volantem od dorazu do dorazu, tak asi 4 - 5x, zejména na místě, nebo při menších rychlostech. Sloupek přijde v pátek, takže až to příští týden vymění snad budu moudřejší.

[upravil dne 27/6/12 07:36 od matii]

Odesláno

Hele neni to ten nas problem??

No vypadá to na podobnej problém, ale asi špatné zhodnocení i popsání problému možná, ten zvuk je fakt výraznej, což asi potvrdíš, bohužel :(

Odesláno

No o víkendu to přijde - ale včera jsem měl na sluníčku cca 31 stupňů a už mi to samozřejmě vrzalo - akorát bych to možná trošku ještě specivikoval ten zvuk, jako když v hale na parketách člověk tře botou o zem - takový to skřípání. :D

Odesláno

Zdravim všechny pežoťáky,tak jak to tu pročítám nemůžu uvěřit že Vám tolika takhle vrže volant. Mám 308sw 2008 1.6HDI 80kw a u volantu je pod tim krytem ten polystyren,mám tam i kolenní airbag a volant mi ani nevrzne,ťuk ťuk.

Odesláno

Buď rád :D Asi to nemá vliv na funkci, ale přesně jak tu psal už \"matesar\" , ty kecy od lidí a spíš i pocit samotný, že to dělá člověka pěkně s..e :( Je to fakt jak vrzání podrážky od bot po parketách, nebo linu, prostě takový skřípání.

[upravil dne 29/6/12 15:14 od IceBee]

[upravil dne 29/6/12 15:15 od IceBee]

Odesláno

Sloupek řízení vyměněn, loupání zmizelo. Údajně tam je nějaké mazivo na tisícihranu a prý se občas stane, že \"vyteče\" a pak ten tisícihran takhle \"loupe\". Prý nic nebezpečného. Každopádně zaplaťpánbu za prodlouženou záruku.

Při odjezdu na mě juknul computer \"CHECK OIL\", takže litránek za 560Kč to zhltlo. Zajímavé, že to vyskočilo zrovna po tom servisním zákroku. Ale bylo mi objasněno, že při odpojení baterky, se to čidlo chvíli stabilizuje a pokud je olej \"na hraně\" tak hlásí. \"Na hraně\" byl, nicméně vzhledem k tomu, že byl měněn v dubnu/květnu na garančce, je to divný. Moje mamka, která si libuje ve spikleneckých teoriích říkala, že ho schválně vysáli, aby mi následně mohli vysát to pětikilo ze šrajtofle. Naposledy to byl soused, který jí \"kradl\" internet, než zjistila že se jí IE kouše. :D

Odesláno
Sloupek řízení vyměněn, loupání zmizelo. Údajně tam je nějaké mazivo na tisícihranu a prý se občas stane, že \"vyteče\" a pak ten tisícihran takhle \"loupe\". Prý nic nebezpečného. Každopádně zaplaťpánbu za prodlouženou záruku.

Při odjezdu na mě juknul computer \"CHECK OIL\", takže litránek za 560Kč to zhltlo. Zajímavé, že to vyskočilo zrovna po tom servisním zákroku. Ale bylo mi objasněno, že při odpojení baterky, se to čidlo chvíli stabilizuje a pokud je olej \"na hraně\" tak hlásí. \"Na hraně\" byl, nicméně vzhledem k tomu, že byl měněn v dubnu/květnu na garančce, je to divný. Moje mamka, která si libuje ve spikleneckých teoriích říkala, že ho schválně vysáli, aby mi následně mohli vysát to pětikilo ze šrajtofle. Naposledy to byl soused, který jí \"kradl\" internet, než zjistila že se jí IE kouše. :D

Sakryš, loupe není ten zvuk co to dělá mně :-) Ale i tak se zeptám, náhodou asi netušíš jaká by byla cena této opravy, že? Předpokládám, že když jsi to měl na záruku, tak asi nevíš, že? Fakt mě to skřípání rozčiluje, teď jak jsou vedra, tak \"skřípu\" každej den a je to fakt děs.

A jinak s tím kradením netu, doporučuju větší plot, aby jste to sousedovi zkomplikovali :D :D

Odesláno

Ja se prave vratil se servisu, byl jsem tak kvuli tem parkacum, ale resil jsem i tohle. A jak jsem rikal, prej je to to servo, takze pokud mame zvuk stejnej, tak je to tim. Moc na reklamaci to asi nebude, rikali ze je to normalni, ale podivaji se na to prej (tomu moc ale neverim).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...