Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čau nějak mi ochabla ručka - dřív jsem na 4 zub tahnul kola, ted to je snad 15 tej a ještě s bídou, hledal jsem napínání lanka v tunelu zezhora a nikde jsem nezahlíd. Doufam že to nedali kolegové z Francie dolů pod vejfuk a ty plechový kryty.

Zkoušel jsem rozebrat zadní kotouč a rozhejbat ten \"šroub\" na ručku co stahuje pakny ale jelikož jsem nemoch povolit lanka tak jsem to nerozdělal .... začarovanej kruh

Kde tedy je povolování lanek ? Nebo jestli někdo máte nějakej fígl na to.

Odesláno

já nad tim večer přemejšlel :D u 309 se musel sundat celej plast kolem ručky a tady musí taky :D protože popelníčkem zezadu to nejde (škoda styl) ...

dík moc :)

Odesláno

Pokud budeš šikovnej, stačí jenom u toho popelníku vyndat dva torxy 20, ale bude tam málo místa. Ale pokud chceš, můžeš se pustit do celého tunelu ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

...je to jednoduché, ja som to teraz nedávno robil, lebo som menil čeluste a nejak mi to rozhodilo ručnú...takže odštóbuješ dva torxy, ktoré zbadáš, keď vytiahneš popolník, potom vypáčiš tú kožu ručnej brzdy z tunela, ide to celkom ľahko, odštóbuješ tie dva šróby, ktoré na teba vykuknú a celý tunel môže ísť dole...a ešte pred tým, treba stiahnúť plast na rúčke ručnej brzdy, mne to išlo aj rukou, ale musel som s tým fest mixovať, aby som to stiahol...v múdrej knihe odporúčajú pri problémoch so sťahovaním použiť fén na zahriatie lepidla...

Odesláno

jsem zkusil trochu dotáhnout lanko je to o poznání lepší. Ale rozhejbání zadních brzd kvůli ručce asi neuteču. Sice na nějakej 8 zub už táhne, že se nejde rozjet ale bejválo to lepší :D

Za 2 měsíce STK tak aspon okouknu co je potřeba vyměnit .... že bych spáchal všechno najednou

jinak minimální obložení na zadku je menší než má bejt na předku ne ? kotouč má odhadem 5-6mm a desky 4-5mm zhruba.

Odesláno

ted mam spíš bobky z toho aby mi obě kola brzdily stejně :D kámoše tedkon vyšoupli z STK (chytnul lojzu novýho) že mu prej nebrzdily stejně :D mě to snad zkoušeli jednou ruční brzdu.

Zkusim to a eventuelně se do nich pustim :D a potom sjedu jinam xD

Odesláno
ted mam spíš bobky z toho aby mi obě kola brzdily stejně :D kámoše tedkon vyšoupli z STK (chytnul lojzu novýho) že mu prej nebrzdily stejně :D mě to snad zkoušeli jednou ruční brzdu.

Zkusim to a eventuelně se do nich pustim :D a potom sjedu jinam xD

Pokud bude malá nesouměrnos tak v poho.

Pokud zajedeš na jedno STK a tam tě s tím vyhodí,tak to budeš muset opravit,protože je záznam v celé síti STK.Jo leda že by jsi narazil na jiného borca co by zavřel oči:myslim

Odesláno

ja se ted chystam vymenit oba dva lanovody na rucku u koucove napravy, tak se chcu zeptat jestli tam jde pripadne doseridit levou a pravou stranu, tim sroubem v interieru dotahuju jenom zaber celku, ale ted mi brzdi leve kolo trochu jinak jak prave. v zime jsem delal repas brzd a mel jsem dole celou zadni napravu, tak to mam rozstelovane. dik moc

Odesláno

veka: Obávám se, že tím šroubem jde štelovat jen centrálně. :myslim Nicméně jedno lanko by šlo třeba \"zkrátit\" pomocí podložky. :myslim

Jinak mně na TK říkal, že ručka brzdí dobře, ale mně to nepřijde, dneska jsem zkoušel přibrzit si ručkou a hned jsem šel na klasické brzdy, protože to skoro nezpomalilo :(. Je fakt, že mám loketku, která trochu brání, ale :bojim:bojim Asi to zkusím trochu přitáhnout, ale brzdí to prostě blbě...

Odesláno

Tak jsem dneska vymenil obe tahla rucni brzdy. Prace sla v pohode, akorat jsem musel sundat stredni dil vyfuku, dva stity, jeden drzel plastovymi srouby a druhy matkami (samozrejme jsem zlomil dva srouby co jdou z karoserie, tak se to pak muselo pridelat nyty). Lanka byly kupodivu trochu delsi nez stare, takze jsem mezi vahadlo a sroub na serizeni musel dat nekolik vetisch matek, abych mel k matici na utazeni pristup.

Vysledek me ale zklamal, jelikoz prava strana zabira driv jak leva :bacha:(. Leve lanko je trochu delsi, tak jsem zkousel maticemi vypodlozit konec lanka k vahadlu, aby bylo vahadlo rovne kdyz zacnu utahovat matici, ale to taky nepomohlo, tak uz fakt nevim :myslim. V zime jsem delal repas brzdicu a menil jsem na zadku gumicky, ale nemel jsem cas se uz drbat s rozebranim mechanizmu na rucni brzdu, tak me jeste nepada, ze by ta leva strana mohla byt vic zatuhla :myslim. Kdyby nekdo vedel jak by se to dalo seridit, tak budu rad. Ja uz fakt nevim a rad bych to dal do poradku...

Odesláno

aby toho nebylo malo, tak mi blbne kontrolka rucni brzdy, kdyz se rozjedu tak je to v pohode a po chvili se mi rozsviti ze mam zatazenou rucku i kdyz ta je dole a tudiz je tam to tlacitko zmacknute a rucka by nemela svitit, jeste jsem to zkousel nez jsem tam dal vsechny plasty jestli to funguje dobre... :grr:grr

Odesláno

306-Kubik-S16: ve vetsi rychlosti jsem to nezkousel, ale po vymene lanovodu jsem to zkousel a na sterku jsem je bloknul, akorat kdyz jsem to mel na zvedaku, tak jsem pravym kolem neotocil na 3 zub a levym az na 4 nebo 5ty

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...