Papaya Odesláno 2. květen 2012 Odesláno 2. květen 2012 Potřebuji poradit, na 307 mám disky 17\", ale chci si koupit 16\", teď jsem si jedny na internetu vyhlídla, ale já mám v techničáku napsán rozměr 6.5J ET 31 a dotyčný od kterého bych je chtěla koupit má rozměry 7J ET 32, píše že je měl na 308 a že na 307 pasují, ale nevím zda-li nedodržení rozměru nevadí např. na technický, či zda-li budou pasovat. Díky za radu! Citovat
MilanF1 Odesláno 2. květen 2012 Odesláno 2. květen 2012 Disk je o 1,27 cm širší a na vozidle bude o 1 mm více v podběhu. Jedná se o nepatrné změny, neměl by být problém na vozidle. Na technické na to přijít může, ale spíše si myslím, že ho bude zajímat rozměr pneumatik dle TP. Možné problémy mohou spíše nastat při nehodě, pokud pojišťovna se bude chtít striktně držet rozměru, který je uveden v TP. Citovat
Papaya Odesláno 2. květen 2012 Autor Odesláno 2. květen 2012 Díky za rychlou odpověď! Auto stejně pojištěný není, takže myslím, že to nebude problém! Citovat
MilanF1 Odesláno 2. květen 2012 Odesláno 2. květen 2012 Tady jde i o povinné ručení ... může být i pojištovna, která bude zkoumat každou prkotinu, aby nemusela plnit. Nicméně podle mě hlavní je rozměr pneu - ten je hned čitelný, nemusí se zkoumat disk, nejčastěji zevnitř. Citovat
Papaya Odesláno 2. květen 2012 Autor Odesláno 2. květen 2012 Nojo povinný, to mě hned netrklo, no kdyby náhodou, tak snad se v tom šťourat nebudou! Díky za info Citovat
MilanF1 Odesláno 2. květen 2012 Odesláno 2. květen 2012 Obecná zásada říká, že pokud to oko nedráždí, není důvod se v tom šťourat, tím myslím třeba 18\" nebo kdyby to lezlo z blatníků ... ale určitě dodržet rozměr pneu, to je ale snad jasné. Citovat
P607Olda Odesláno 2. květen 2012 Odesláno 2. květen 2012 Proč přemýšlíš nad disky, které tam nepatří. Dej tam takové, jak tam patří. Prodávajícímu je to samozřejmě jedno, že ty neprojdeš STK. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.