sykmar001 Odesláno 1. květen 2012 Odesláno 1. květen 2012 zdravím, oplati sa zainvestovať do bavlneneho vduchoveho filtra. greenfilter alebo K&N. Citovat
DomiFreeman Odesláno 1. květen 2012 Odesláno 1. květen 2012 Záleží čo od toho čakáš, koľko chceš zainvestovať a podobne. Ja mám komplet hliníkové potrubie s filtrom vyvedeným dolu pred blatník... Spokojnosť... Len tie zvuky majú akosi negativný vplyv na gravitačnú silu mojej pravej nohy Inak, získaš, lepší zvuk, posunieš trosku silu motora do iného spektra otáčok, filter netreba meniť, len čistiť. KOmu to ako viac vyhovuje... Ja by som to dal aj do ďalšieho auta, ale len komplet s poriadným potrubím... Toť môj názor... Citovat
Grew Odesláno 2. květen 2012 Odesláno 2. květen 2012 Nejsem odbornik ale dle toho co sem tak vsude mozne vycet, urcite se vyplati filtr do originalniho airboxu. Pokud je moznost nechat si udelat kvalitne,od motoru tepelne odizolany naporovy filtr (cca 5-10 tisic korun) a pokud se o nej budete pravidelne starat, tak konicky naporovy. Citovat
sykmar001 Odesláno 2. květen 2012 Autor Odesláno 2. květen 2012 dakujem. ja na začiatok by som skusil iba do orig. airboxu. viete mam iba 1,4i 206 a aku značku? na nete som našiel iba greenfilter a K&N filter. Citovat
sykmar001 Odesláno 2. květen 2012 Autor Odesláno 2. květen 2012 http://www.simota.cz/simota/eshop/1-1-Vzduchove-filtry-do-air-boxu/18-2-Peugeot Citovat
Raweon Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 asi takhle: do originálu je blbost to davat, protoze ta hadička co ti de z klikové skrine do airboxu z ni vetsinou slintá olej a zasira to sani kanalky za skrtici klapkou, druha vec je ze v airboxu de vzduch pres filtr dvakrat takže ti to zvuk ani vykon moc neudela. nejlepsi je privest hlinikové potruby co nebliz ke kraji motoru a nato dat ten filtr a nebo koupit naporový sani ae to je drahy, na tu hadicku dej oddechovej filtr:super ja mam filtry od simoty a soem s nima spokojenej, KN je o trochu lepsi ale vic jak dvakrat drasi takhle to mam ja Citovat
koblih69 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 :D:D:D tak tos trefil, sem si málem překous jazyk. Ještě bych k tomu filtru hodil vyhřívání [upravil dne 11/5/12 13:43 od koblih69] Citovat
Raweon Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 co se ti na tom nezdá, jel sem s tim 3,5 hodiny v kuse a trubka i filtr byly studeny Citovat
MatrixChose Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 Taky mi to nepřijde moc odizolovaný. Já moc zastánce těch filtrů nejsem, ne u HDi. Turbo tam olej nějakej pouští, EGR zase saze a ten filtr propouští víc malejch zrn prachu než origo a pak se to akorát zalepuje. Citovat
Tom_206 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 Raweon: zkus to potrubí o něco prodloužit aby byl ten filtr víc od motoru, takhle ti tahá teplej vzduch. Já mám velkou houbu od HKS u podobnýho potoru až k baterce + potrubí mám obalený thermo páskou a i tak se to potrubí teď v létě zahřeje ale uvnitř to zůstavá poměrně chladný Nebo zkus z hliníkovýho plechu udělat přepážku, která by odstínila teplo od motoru. Citovat
Raweon Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 svody mam taky omotany termoizolaci ten kryt svodu jeste zespodu a ted sem pro jistotu omotal i trubku od chladice a jak rikam nic se mi nehreje na ty fotce to neni poradne videt ale mam to v urivni mezery mezi kastli a chladicem i pri 50ce to ma pekne napor studenýho vzduchu Citovat
Vítek1 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 me by dost zajimala takovahle domaci \"uprava\" jak se projevi na brzde? podle me jsou v podstate dve moznosti bud se opravdu zlepsi pruchod vzduchu coz vyhodnoti jednotka a vykon zustane stejnej, nebo je to doprasene vzduch se v tom mota popripade jde teplej a jede to hur Citovat
Tom_206 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 Já měl auto na brzdě, nemůžu říct jak reaguje všechno v sérii na takový sání. Mám v 1.1 vstřiky z 1.4, průchozí výfuk se zachováním průměru a mám udělaný sání i s odstíněním a výkon se o malinko zvýšil... ale je to zanedbatelný Ale většinou to dopadá tak, že lidi to maj doprasený a tahá to akorát teplej vzduch... a to se vyplatí Citovat
Raweon Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 106ka alespon ne ta moje nema na sani zadnej senzor vahy vzduchu, ten filtr je na kraji sani takze ten vzduch se v tom nemota ,tedy propoustí podle toho jak je otevrená skrtici klapka, v podstate de o to ze tyhle bavlneni filtry propoustej lip nez ty papirovy a vzduch se dostane do skrtici klapky rychleji a ve vetsin mnozství. Auto ma lepsi reakci na plyn, lip tahne od spodu, od 2500 to ma peknej zvuk, na maximalku sem to nezkousel ale de hlavne o lepsi zrychleni. Citovat
Vítek1 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 a lambdu taky nema? nebo ta meri co? jakou smes ti auto vypousti a tim reguluje co vpousti! to potrubi jsi mel na nejakych simulacich ze vis jak v tom proudi vzduch? se zvukem souhlasim jestli jde nekomu o rev tak OK ja s autem jezdim a chci mit klid Citovat
Raweon Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 jasne ze labdu mam a dokonce dve, to je jasny ale ja mluvil o seznzoru na sani jako na ty trubce vetsina aut to ma. s tim autem sem byl akorat na valcich Citovat
Tom_206 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 Jestli se nepletu, tak váha vzduchu na pugu není, je tam map senzor.... pokud ho tam nemáš, tak by mě zajímalo jak ti to funguje... Citovat
Cinicman Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/MAP_sensor Citovat
Tom_206 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 To je čidlo místo váhy vzduchu já ho mám na 1.1 umístěnej z boku sání, přímo naproti vstupu do klapky Doufám, že se nepletu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.