Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

4 denní výlet Frankfurt, Aachen, Brusel, Essen, Koblenz a domů. Auto najeto něco přes 30000 km, 6 man/125kW.

Výlet 2250 km, 200 okresky, cca 100 km po městech, zbytek dálnice poklidných 130-135 km/h, párkrát ploužení v zácpě (celkem zhruba 20 km).

Spotřeba 5,5, průměrná rychlost 96 km/h.

Odesláno

Momentálne necelých 60tkm za rok aj niečo. U mňa je to tiež na 90% diaľnica to posledné je Praha Brno BA 2týždne dozadu.

Mne sa páči že aj pri priemerke okolo130km/h čo je celkom svižne sa dá ísť okolo 6 a pri defenzívnej pohode kolo 5

Odesláno

Bol som asi pred dvomi mesiacmi v servise na úpravu kufra proti zatekaniu a dal som sa presvedčiť na update palubného počítača. Technik mi síce nevedel vysvetlit, co sa zmení, ale ukecal ma. Po dvoch mesiacoch mám pocit, že frantici zmenili algotitmus výpočtu priemernej spotreby. Pred výmenou mi počítač ukazoval spotrebu 5,6 a reálnu som mal 5,4 až 5,5. Teraz, po asi 3000 km je reálna spotreba ( merana systémom plná - plná nádrž aspoň trikrát ) taká istá ( t. j. 5,5 ) ale počítač ukazuje 5,0 ! Jazdím v podstate stále tie iste trasy. V Ba, hlavne po obchvatoch. Takze aj takto sa dá priblížiť k deklarovanej spotrebe 4,7 l/100km :D

Odesláno

No a mas nastaveny spravny rozmer pneumatik v pocitaci? Ja som skusal na mojom 17 z 407 bez zmeny rozmeru (mal son nastavene 18)a pc mi vtedy ukazoval tiez nizsiu spotrebu oproti skutocnosti o 0,6l ( dve nadrze som odskusal).

Odesláno

Tak ja som mal tiez 5,8 ale jazdim po svajciarsku stale do hor previsenie 1000-1500 na 10-15 km. Ked idem hore do kopca tak okamzita spotreba nejde pod 15l . Takze je to trochu neobjektivne. Ale dal som to len pre zaujmavost.

Odesláno

Taky mi prehrali soft ridici jednotky a nejednou je skutecna spotřeba vždy o 0,3 vyssi nez podle PP, předtím byl rozdil tak 0,1. Az pujdu menit kola tak jim reknu at se na to podivaji.

Odesláno
Taky mi prehrali soft ridici jednotky a nejednou je skutecna spotřeba vždy o 0,3 vyssi nez podle PP, předtím byl rozdil tak 0,1. Az pujdu menit kola tak jim reknu at se na to podivaji.

Při prohlídce přes Diagbox jsem narazil na konfigurační položku \"Nezapočítávat do spotřeby regeneraci FAP\" nastaveno na ANO

tudíž PP neregistruje zvýšenou spotřebu při regeneraci FAP kdy dochází k dostřiku nafty na zvýšení teploty. Při přehrátí sowtu dochází k automatické konfiguraci přes internet a je možné že výše uvedená položka byla nastavena na ANO než před tím se ti započítávala a rozdíl byl minimální.Otázka je v jakém KM průběhu je rozdíl spotřeby. Mě dochází (jízda 80%dálnice) podle diagnostiky k regeneraci průměrně každých 600km to znamená 2x za jednu nádrž přibližně.

[upravil dne 2/4/13 23:19 od Multiplex406]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...