Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Brzdový systém

Recommended Posts

Guest Malinkej88
Odesláno

Mám problém s brzdovým systémem, spíše tedy s jeho odvzdušnění po výměně brzdových destiček. Je nějaká možnost, jak to jde udělat pouze mechanicky, nebo jestli to jde pouze přes diagnostiku? A když ano, je možné někde sehnat podrobný návod, jak postupovat?

Odesláno

Mechanicky to uděláš jako u každého auta, jeden šlape na pedál a druhý povoluje odvzdušňovací šroubek na třmenu, přes diagnostiku to jde pomocí jednotky abs, je to pod abs odvzdušňení systému nebo tak nějak, jednotlivě klikáš a jen povoluješ odvzdušňováky jak ti píše, tlak ti dělá čerpadlo....jinak pokud nevíš o co jde, tak to radši přenech někomu kdo to umí, přece jen jsou to brzdy!;)

Guest Malinkej88
Odesláno

možná hloupí dotaz, ale jak při výměně destiček roztáhnout čelisti, aby se tam nové destičky věšly? Je na to nějaký stahovák, nebo nějaká finta? Jde to hrozně ztuha... ale dám na vaše rady a přes dia do toho hrabat nebudu, když se do toho pustím, tak to odvzdušním mechanicky jako u 120tky:-)

Odesláno

Predné by sa mali tuším iba zatisnuť a zadné pri tlačení na piest zašrobovať.Mno do brzdového systému ako takého nevstupuješ tak nevidím dôvod na odvzdušňovanie.Ibaže by si menil aj brzdovku

Guest Malinkej88
Odesláno

Někde jsem slyšel, že jeden kluk ty čelisti roztahoval silou, snad nějaký sklíčidlem nebo co a že když to vyměnil, rozsvítila se mu kontrolka nefunkčnosti ESP a to do brzdového systému také nevstupoval, jenom vyměnil desky, tak bych se nerad dočkal nečeho podobného

Odesláno

No ono správně když máš i jen abs tak by si neměl zatlačovat pístky jen tak, ale měl by si tu přebytečnou kapalinu upustit přes odvzdušňovací šroub ne ji zatlačit zpátky nahoru do expanzní nádobky....

Guest Malinkej88
Odesláno

a když už by k něčemu takovému došlo co pak s tím?

Odesláno
No ono správně když máš i jen abs tak by si neměl zatlačovat pístky jen tak, ale měl by si tu přebytečnou kapalinu upustit přes odvzdušňovací šroub ne ji zatlačit zpátky nahoru do expanzní nádobky....

vždycky se to tak dělal že sem zatlačoval pístky a nikdy se nic nestalo

Odesláno

Já to tak samozřejmě taky dělám a nikdy se nic nestalo, ale správný postup je ten jak jsem psal výše;) nebo ty pístky aspoň zatlačovat opravdu pomalu a nespěchat, dělám to pomocí svěrek, nemám nic spešl....

Odesláno

Nevidím důvod proč upouštět kapalinu odvdušňovákem, to je spíš cesta k zavzdušnění...

Stačí stolařská svěrka nebo kousek závitové tyče a kus plocháče, Nádobku otevři a pozor ať ti kapalina horem nepřeteče.

Odesláno

ted sem kukal na origo postup oprav pro výměnu desek a není tam nic o vypuštění kapaliny přes odvzdušnovám.....normálně kleštemi zatlačit pístky na dno jejich uložení....

post-10760-14109623571497_thumb.jpg

Odesláno

Neni to postup pro pežo, ale takhle nás to bylo učeno, tudíž nevím o tom nic víc....jak jsem psal nikdy jsem to tak nedělal a ke stlačení používám svěrky jak píše koblih;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...