Vítek1 Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 no me je 26 na 3+1 proste nemam je to proste moc se vsema poplatkama takze chci brat tu 1+1 40 metru a udelat to jako 2+KK aby jsme oba meli svoji mistnost a az bude potreba vetsi tak se proda koupi - popripade vymeni a doplati s nekym komu odrostli deti a chteji mensi byt ono kdyz vezmes jen tech 4000 usetrenejch na poplatcich mesicne tak to udela dost Citovat
Gargamell Odesláno 18. duben 2012 Autor Odesláno 18. duben 2012 Jako dodavetele elektřiny ti z vlastní zkušenosti doporučuji : www.3-e.cz Jinak si schválně zjisti náklady na vytápění a jaký je způsob rozúčtování.Rozúčtování pouze podle podlahové plochy je silně nevýhodné.Lepší je mít indikátory spotřeby.Poté máš jistotu,že platíš jen to,co odebereš. Jsou tam měřiče na radiatorech a potom se to rozpočítává na celé patro - už jsem zjišťoval. Zálha je asi 980měsíčně - což je celkem dobré zase. Citovat
Gargamell Odesláno 18. duben 2012 Autor Odesláno 18. duben 2012 no me je 26 na 3+1 proste nemam je to proste moc se vsema poplatkama takze chci brat tu 1+1 40 metru a udelat to jako 2+KK aby jsme oba meli svoji mistnost a az bude potreba vetsi tak se proda koupi - popripade vymeni a doplati s nekym komu odrostli deti a chteji mensi byt ono kdyz vezmes jen tech 4000 usetrenejch na poplatcich mesicne tak to udela dost 4 tisíce jistě jsou znát. Budeme to muset ještě dobře promyslet. Jak jsem říkal, je to jen na pár let proto se mi nechce platit víc než by bylo třeba. Pokud to ale jak tak pozoruji je všude stejné asi si moc nevyberu. Plud si koupim 2kk tak budu limitován tím, že jakmile bude díte mít 3 roky, budeme muset byt vyměnit. Takto bychom mohli řešit jiné bydlení až by jsme prostě chtěli... Je to složite - jako hodně věcí. Citovat
ozzy1 Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 Ano,přesně tak.Nebudu tě zatěžovat tím,jak se to rozpočítává,ale je to to nejlepší řešení,jelikož nebudeš tím pádem někomu jinému dotovat topení. Citovat
punkac Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 k měřákům teploty jedna zajímavá věc. Jmenuje se to tepelná solidarita aneb když budeš v zimě šetřit (vezmeš si svetr a fusekle a budeš jen temperovat), ti na mizerné vrácené zálohy družstvo/společenství vlastníků odpoví, že jsi nepřispěl k zachování tepelné stability celého domu, jako že ses nechal vytápět okolními byty a dostaneš prd (můj případ - nejsem krajní byt, který má ještě lepší poměr počítání záloh), ale mám byt obložený jinými byty. Na mou odpověď, ať šetří všichni, odpověděli, že to prý nejde. Takž už dva roky topím na plný knedlík, klidně větrám a radiátory nevypínám a hle... Přeplatky mám ne 700-800 Kč ale 2500-3500 Kč. Je to postavené na hlavu ale je to tak Oni ty měřáky sice jakž takž měří spotřebu ale směrodatné je měřidlo na patě baráku a údaje u tebe odečtené jsou jen poměrové - teda kolik z porcování medvěda dostaneš případně nazpět. Pozor na to, co jsem psal výše a to je různý tepelný koeficient daný k různým pozicím bytů. Při stejné rozloze bytu a stejné spotřebě tepelné energie dostane krajní byt víc na přeplatcích než prostřední byt. I když má okna do tří světových stran a lepší výhled :D:D já čumákuju jen na protější panelák ad elektrika: počítač, zesilovač, konvice, mikrovlnka, lednice, stabil. zdroj na pokusy sporák a trouba na elektriku a záloha je 1200 Kč a nic nevracej, ještě doplácím [upravil dne 18/4/12 19:32 od punkac] Citovat
Gargamell Odesláno 18. duben 2012 Autor Odesláno 18. duben 2012 k měřákům teploty jedna zajímavá věc. Jmenuje se to tepelná solidarita aneb když budeš v zimě šetřit (vezmeš si svetr a fusekle a budeš jen temperovat), ti na mizerné vrácené zálohy družstvo/společenství vlastníků odpoví, že jsi nepřispěl k zachování stability celého domu, jako že ses nechal vytápět okolními byty a dostaneš prd (můj případ - nejsem krajní byt, který má ještě lepší poměr počítání záloh), ale mám byt obložený jinými byty. Na mou odpověď, ať šetří všichni, odpověděli, že to prý nejde. Takž už dva roky topím na plný knedlík, klidně větrám a radiátory nevypínám a hle... Přeplatky mám ne 700-800 Kč ale 2500-3500 Kč. Je to postavené na hlavu ale je to tak Dosti zajímavé. Já jsem právě taky takový spořivý typ a proto se v zimě raději přiobleču. Nehledě na to, že je to nechutné a nezdrávé žít ve 24 stupních. Citovat
ozzy1 Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 To s tebou nesouhlasím.Možná budu působit jako chytrolín,ale pokud máte indikátory spotřeby je vyůčtování nákladů na topení možné pouze jedním jediným způsobem a o něm pojednává vyhláška 372/2001 Sb. z MMR.To znamená že 40-50 % se rozúčtovává podle podlahové plochy bytu a zbytek podle indikátorů.A divil by si se,jaké jsou propastné rozdíly v pladbách.špičková na toto je firma s celorepublikovou působností www.inmes.cz A v této vyhlášse se o žádné tepelné solidaritě nemluví,to je pouze něčí výmysl.Schválně si tu vyhlášku přečti ,stojí to za to,jelikož je to o TVÝCH penězích a na kecy ostatních se vyser,protože tomu nerozumí.Mluvím z vlastní zkušenosti.Je to cca týden co jsem navlas stejný problém vyřešil u nás.Neboj,jde to,ale musíš vydržet,a za tu úsporu peněz to stojí.A v té firmě INMES ti rádi bezplatně poradí.Tam nejsou žádní blbci. Citovat
punkac Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 nezlob se řešit to nebudu, raději dostanu to co jsem psal než to méně, co jsem psal předtím a bez dohadování Citovat
Vítek1 Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 ja bydlim v byte a souhlasim s ozzi1 letos jsme setrili a dost jme usetrili Citovat
ozzy1 Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 Gargamelli,pokud budeš potřebovat ohledně těchto věcí poradit tak jsem ti plně k dispozici.Proto než byt koupíš,tak se zajímej jaké jsou např. ty indikátory,jak je to dlouho co byly nainstalovány.Nejhorší jsou tzv.odpařovací.Samozřejmě že při rozůčtování se přihlíží k pozici bytu.Na to jsou ale přesné koeficienty.Ale jinak pokud je pravda ,že jsou zálohy do 1000,-,tak to je víc než dobré.Dále jaký je zdroj tepla.Dálkovod pára nebo plynová kotelna.Podle těch záloh to vypadá na plyn,jelikož cena 1 Gj páry je už na 600,-.Aby k tomu potom nebyl patřičně tučný nedoplatek na topení. Citovat
ozzy1 Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 To máš jako když budeš mít svůj kotel na plyn.Málokdo ví,že pokud napojí kotel na venkovní ekvitermní čidlo ,které stojí do 500,- ,tak může ušetřit 15 - 20 % nákladů na vytápění.Zase vlastní zkušenost.My máme s manželkou mezonetový byt 164 m2, kombinovaný kotel i na ohřev teplé vody.Topím na 22 °C,ohřívám vodu a za plyn jsem zaplatil 22900,- a málokdo mě to věří.Byt má stěny 60 cm cihla ,je vnitřní,2 stěny venkovní ,nezateplený,v patře je podkrovní .Kotel je starý 10 let. Citovat
Gargamell Odesláno 18. duben 2012 Autor Odesláno 18. duben 2012 Ještě jednou díky Ozzy1. Když jsem se byl na byt podívat, řekl bych, že jsem viděl měřiče, nebo jsem se ptal.... no nevim. Ale na fotkách v dětském pokoji nic nevidim. Zjistim. Jo jinak bod našeho zájmu je tento byt o kterém se bavíme. http://www.maxima.cz/flatsSaleDetail.aspx?cislo=52698¶ms=searchMode%3dProdDat%26search%3d1%26evcislo%3d%26cena_do%3d3500000%26praha%3d4%26velikost%3d3%26pos%3d5 Citovat
Dančák Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 Byt pěknej, ale ten výhled na paneláky.....ale s tim se nedá nic dělat;) Citovat
ozzy1 Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 Byt je to pěkný,pouze ta cena 32500,-/m2 . No jo,ale to je holt Praha.Za to mám v Kolíně 2 nájemní byty.Ten náš stál před krizí 2990000,-.Ale Kolín s Prahou nejde srovnávat.Ten byt ale působí hezky a je zřejmě i dost prosvětlený.Což je hodně důležité.Držím pěsti. Citovat
oddie Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 No zatím jen 2 a potom třeba děti. Ale ten byt chceme tak na cca 6 let. Toto má být jen přechodné bydlení za menší pořizovací hodnotu. Rychle splatit, šetřit dál a pak by se vidělo. Momentálně ve svých 27 nejsem schopen udělat rozhodnutí, kde budu do konce života. Jestli to chcete jen na 6 let, tak je především neskutečná hovadina něco takového kupovat. Paneláky klesají na ceně a stejně je nikdo moc nekupuje, jestli to k tomu ještě vezmeš na hypo, bude tě to stát klidně 2x tolik než kdyby sis ten panelák pronajal - o tom, že se dá pronajmout i něco podstatně lepšího a provozně méně náročného ani nemluvě. Citovat
oddie Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 Ježiš teď ještě koukám na to, co to je za byt a kde, no ty ses snad zbláznil! Byt na zprasené Velké Ohradě a za takhle přestřelenou cenu? Hůř sis snad vybrat nemohl. Zaparkovat není kde, vykradené auto na denním pořádku a cestou domů se budeš bát, až tam uvidíš ty skupinky, co v té lokalitě bydlí. A hlavně to pak budeš mít velký problém jednou prodat, i za hodně levno. Citovat
Gargamell Odesláno 18. duben 2012 Autor Odesláno 18. duben 2012 Za 1. hypotéka by byla jen na necelou polovinu a to ještě s fixací třeba rok či dva s tím, že potom by se doplatila najedou a dluh by se platil bezuročně - rodina. A za 2. možná tam budeme 6 let, možná 10. Zjistit po 10 letech, že jsem platil nájem a nemám nic... to se mi taky nechce. Nečekám, že na tom vydělám. Ale stále budou mladí lidé, kteří si panelákový byt koupí. Dokud budou paneláky stát... byty se budou prodávat. Citovat
Gargamell Odesláno 18. duben 2012 Autor Odesláno 18. duben 2012 Ještě k tvému druhému příspěvku... Byl jsem se tam párkrát podívat, hezké to tam neni, to je pravda. Ale za tu cenu najdeš jinde třeba 2kk. Zdá se mi to jako takový kompromis. Nevim no... odborník nejsem a stále hledám a porovnávám. Tak poraď nějakou lepší lokalitu. Aby to bylo na stejné trase metra a zároveň na tuto stranu Prahy (na víkendy jezdím směr Plzeň). Myslím, že až tak moc si vybírat nemůžu, pokud se budeme bavit o bytě v nějaké normálním stavu za 2,5mil. [upravil dne 18/4/12 20:28 od Gargamell] Citovat
oddie Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 Víš co? Kup jsi jej. Z toho, co píšeš, jsi naprosto ideální kavka. Sorry, ale takhle dokonale papouškovat kampaň realitek bez jediného náznaku jakéhokoliv propočtu, to se nedá nazvat jinak. Já na rozdíl od tebe tohle pro Prahu sleduju dlouhodobě, včetně propočtů, co se kdy a jak vyplatí, proto jsem ti napsal to, co jsem ti napsal. Co za jakou cenu kde najdu, zvlášť při tom, kolik se dá z jaké ceny usmlouvat mi taky říkat nemusíš - a ten z odkazu bych ti nedoporučil ani za 2. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.