KingSpade Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Zdravím...mám doma HP Pavilion DV 6770..a problém je takový, že nenajede obraz...podotýkám že monitor je v pohodě...a proto jsem vydedukoval že chyba bude v grafickém čipu. Na netu jsem se dočetl že se provádí oprava tzv. reballingem...a tak by mě zajímalo nezabývá se tu tím někdo..nebo jestli nemá známého v okolí Ostravy kdo by mohl pomoct? Díky za jakékoliv info Citovat
Marcel00 Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 zrejme si ho prehrial a chip sa ciastocne od zakladnej dosky odlepil. mam tuto moznost, ale to je vzhladom na vzdialenost bezpredmetne. mimochodom, byva to oprava bez zaruky. asi tak kazda 3 sa po case porucha znova :-( ako vies ze lcd je ok? skusal si externy vystup a nejde ani ten? Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Doporučuju sledovat Aukro. Za nejpozději pár týdnů jistě narazíš na stejnou řadu NB která bude mít vadný LCD. Použiješ MB a zbytek prodáš. Už jsem takhle zkompletoval 3-tí NB a bylo to levné a funguje OK. Z jednoho zrovna píšu. Dohromady vyšel na cca 600,- Citovat
wojtěch Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 nechával jsem v Ostravě dávat nový grafický čip cca 2měsíce zpět na della XPS m1330 cena byla 4500kč (myslím) kdybys chtěl kontak tak mi pisni SZ Citovat
Ferry Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 se svezu ve stejnym vlakne, mam asi podobnej problem s Acerem Travelmate 2350, kdyz ho zapnu studenej, tak nabehne ok, pokud uz je trochu zahratej nebo ho restartuju, tak vetsinou nabehnou jen zelene pruhy na LCD a nenabootuje, ani kdyz ho pripojim k externimu monitoru, muze to byt ten odlepenej grafickej cip ? Citovat
wojtěch Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 ferry to samé jsem měl já na tom dellu čip byl k.o Citovat
Marcel00 Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 cip ne ale kontakty. ono prolem je ze ludia lozia s notebookom do postele, alebo ho davaju na koberec atd. potom sa stavaju tieto veci :-( Citovat
KingSpade Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 no monitor by to mohl být taky...ale co vím tak tahle serie už od výroby byla špatná, proto taky na aukru jsou převážně tyhle notebooky s problémem grafického čipu. taky v té konfiguraci co mám jich tam moc na ND není... Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Pokud máš pocit, že je špatná celá řada tak prodej to co máš na díly a kup jinej, ne? Když si vzpomenu na úspěšnost oprav základních desek co jsme měli na servise, tak to považuju za ne zrovna šťastnou variantu Citovat
KingSpade Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 To není jen pocit, to je bohužel fakt. Prostě ty chipsety od nVidie jsou hodně poruchové v této řadě. No na nový noťas určitě zrovna nemám a kupovat použitý je sázka do loterie. Jinak teda oprava se dělá výměnou chipsetu do 3500,- a to už je taky celkem dost ikdyž je to stále levnější než kupovat nový Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Dlouhodobá úspěšnost těhdle oprav je pod 30% Pokud je to ale vadou série bývá důvodem oxidace DPS nebo oxidace kontaktů na chipu. Projeví se to časem hlavně při vyraznějším mechanickém nebo teplotním namáhání. To že se to v tomhle případě bude opakovat nejpozději za pár měsíců máš skoro jistotu... pokud by se ta cena pohybovala řekněme do 1000,- tak možná [upravil dne 12/4/12 22:51 od koblih69] Citovat
KingSpade Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 V tomhle máš naprostou pravdu, proto se taky doporučuje výměna a né oprava Citovat
negrbob Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Tak doporucuju se co nejdrive zbavit. Tez jsem si tim prosel s XPS stejne jako wojtech akorat ja to mel zadarmo v ramci zaruky. Dostal jsem komplet novou zakladni desku . Jedna se o proste o spatnou serii. :-( http://extranotebook.cnews.cz/problem-s-vadnymi-cipy-firmy-nvidia-uzavren Citovat
h4wk3y Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 A kruci.. mam s 8400M Macbook Pro... a zas mam o cem premyslet .... Citovat
negrbob Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 h4wk3y :vifem v kufru to zacina 8400 konce Jinak tykalo se to jen nejake serie at delam co delam nedari se mi uz dohledat kde se zadavalo seriove cislo notebooku jestli ma vadnou grafiku nebo ne. [upravil dne 12/4/12 23:31 od negrbob] Citovat
KingSpade Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 v době koupě jsem o tomhle nevěděl, vědět to nevyhodil bych teď už zbytečně 20 tisíc, jenomže v dnešní době už je notebook vzhledem k cenám spotřební zboží, takže už se to moc neřeší, odejde koupí se nový Citovat
wojtěch Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 negrbob tak to jsi měl štěstí já musel opravu platit. snad teď už to bude O.K s novou grafikou... Citovat
negrbob Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 No doufej se novej znamena funkcni :-) Hlavne me se to stalo tyden po koupi ze se tahle zprava objevila takze pekne za tepla na reklamaci. :-) On na to byl jeste nejake figl v te dobe podtaktovat grafiku a pustit vetrak na grafice na plne koule a prepastovat ale i tak to bylo 50:50. [upravil dne 12/4/12 23:34 od negrbob] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.