Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím...mám doma HP Pavilion DV 6770..a problém je takový, že nenajede obraz...podotýkám že monitor je v pohodě...a proto jsem vydedukoval že chyba bude v grafickém čipu.

Na netu jsem se dočetl že se provádí oprava tzv. reballingem...a tak by mě zajímalo nezabývá se tu tím někdo..nebo jestli nemá známého v okolí Ostravy kdo by mohl pomoct? Díky za jakékoliv info ;)

Odesláno

zrejme si ho prehrial a chip sa ciastocne od zakladnej dosky odlepil.

mam tuto moznost, ale to je vzhladom na vzdialenost bezpredmetne.

mimochodom, byva to oprava bez zaruky. asi tak kazda 3 sa po case

porucha znova :-(

ako vies ze lcd je ok? skusal si externy vystup a nejde ani ten?

Odesláno

Doporučuju sledovat Aukro. Za nejpozději pár týdnů jistě narazíš na stejnou řadu NB která bude mít vadný LCD. Použiješ MB a zbytek prodáš. Už jsem takhle zkompletoval 3-tí NB a bylo to levné a funguje OK. Z jednoho zrovna píšu. Dohromady vyšel na cca 600,-

Odesláno

se svezu ve stejnym vlakne, mam asi podobnej problem s Acerem Travelmate 2350, kdyz ho zapnu studenej, tak nabehne ok, pokud uz je trochu zahratej nebo ho restartuju, tak vetsinou nabehnou jen zelene pruhy na LCD a nenabootuje, ani kdyz ho pripojim k externimu monitoru, muze to byt ten odlepenej grafickej cip ?

Odesláno

no monitor by to mohl být taky...ale co vím tak tahle serie už od výroby byla špatná, proto taky na aukru jsou převážně tyhle notebooky s problémem grafického čipu.

taky v té konfiguraci co mám jich tam moc na ND není...

Odesláno

Pokud máš pocit, že je špatná celá řada tak prodej to co máš na díly a kup jinej, ne? Když si vzpomenu na úspěšnost oprav základních desek co jsme měli na servise, tak to považuju za ne zrovna šťastnou variantu ;)

Odesláno

To není jen pocit, to je bohužel fakt. Prostě ty chipsety od nVidie jsou hodně poruchové v této řadě. No na nový noťas určitě zrovna nemám a kupovat použitý je sázka do loterie.

Jinak teda oprava se dělá výměnou chipsetu do 3500,- a to už je taky celkem dost ikdyž je to stále levnější než kupovat nový

Odesláno

Dlouhodobá úspěšnost těhdle oprav je pod 30% Pokud je to ale vadou série bývá důvodem oxidace DPS nebo oxidace kontaktů na chipu. Projeví se to časem hlavně při vyraznějším mechanickém nebo teplotním namáhání. To že se to v tomhle případě bude opakovat nejpozději za pár měsíců máš skoro jistotu... pokud by se ta cena pohybovala řekněme do 1000,- tak možná :myslim

[upravil dne 12/4/12 22:51 od koblih69]

Odesláno

h4wk3y :vifem v kufru to zacina 8400 konce :D

Jinak tykalo se to jen nejake serie at delam co delam nedari se mi uz dohledat kde se zadavalo seriove cislo notebooku jestli ma vadnou grafiku nebo ne.

[upravil dne 12/4/12 23:31 od negrbob]

Odesláno

v době koupě jsem o tomhle nevěděl, vědět to nevyhodil bych teď už zbytečně 20 tisíc, jenomže v dnešní době už je notebook vzhledem k cenám spotřební zboží, takže už se to moc neřeší, odejde koupí se nový

Odesláno

No doufej se novej znamena funkcni :-) Hlavne me se to stalo tyden po koupi ze se tahle zprava objevila takze pekne za tepla na reklamaci. :-)

On na to byl jeste nejake figl v te dobe podtaktovat grafiku a pustit vetrak na grafice na plne koule a prepastovat ale i tak to bylo 50:50.

[upravil dne 12/4/12 23:34 od negrbob]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...