Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když se podívám na toto video

tak to vypadá, že pravdu měl ten, kdo mi mojí teorii vyvracel. Bixenon, tedy dvě výbojky. V tom případě tedy kdo nemá bixenony, tak má halogenovou žárovku na dálkové a xenon na tlumené?? :myslim Xenony jsou pro mě záhadou...
Odesláno

2 vybojky su blbost...uz len preto ze xenony sa nerozsvieti hned na plno...v bixenonovej sosovke mas clonitko ovladane cievkou-elektromagnetom

[upravil dne 11/4/12 21:11 od shark734]

Odesláno

Je to tak, jedna výbojka ako zdroj svetla pre tlmené aj diaľkové. Niekto si bixenón vysvetľuje tak, že tam sú fyzicky dve výbojky. Ale samostatná výbojka pre diaľkové je nezmysel. Diaľkové sa často prepínajú a to skracuje životnosť výbojky a tiež to neplní účel keďže xenóny dosiahnu plnú intenzitu po určitej dobe a nie okamžite ako sa očakáva od diaľkových.

[upravil dne 11.4.2012 21:10 od AnotherOne]

Odesláno
Už mi do toho začínáte vnášet světlo :). Jaký je tedy ale rozdíl mezi světlomety bi-xenonovými a xenonovými ?

Tak ako píše wojtěch. U obyčajného xenónu máš potom na stretávacie svetlá xenón a na diaľkové obyčajnú žiarovku. U bixenónov svietiš fyzicky cez jednu šošovku jednou výbojkou ako diaľkové tak aj stretávacie. Pri stretávacích je clonku orezaný tok svetla.

Odesláno

Takže xenonový světlomet má ještě parabolu s klasickou žárovkou? Když tedy dám dálkové svítí xenon a žárovka? Rozumím tomu správně?

AnotherOne byl rychlejší. Takže je to jasné. Díky

[upravil dne 11/4/12 20:21 od Gargamell]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...