komiros Odesláno 4. duben 2012 Odesláno 4. duben 2012 Ahoj, chlapi nezapojoval jste někdo couvací kameru ? Nevíte jestli se musí nějak aktivovat obrazovka? Jaksi to nemohu rozchodit, zapojil jsem to na zpátečku a prodlužovacím vodičem co je u toho jsem propojil kameru ze zásuvkou co je v předu, v příruční schránce, ale nic se neděje obraz žádný, dle toho jsem usoudil, že je asi potřeba to aktivovat v palubním PC ale jak to nevím, jestli se musí na diag.nebo stačí v autě to nastavit, pokud s tím máte někdo zkušenost dejte vědět, předem dík. Citovat
pito.za Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 Ake mas radio RTx?A ked do vstup v schranke pripojis iny video signal tak video ide?Malo by to fungovat ked das spiatocku /ak to mas dobre napojene + a -/ a manualne prepnes na video cez menu.Automaticky ti to nebude prepinat pokial neurobis zasah do radia.Pokial mas rt3 tak je tu aj na to navod na fore. [upravil dne 5/4/12 07:01 od pito.za] Citovat
Dančák Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 Pokud ti to nefunguje když uděláš to co ti popisoval pito.za tak to musíš přes diagnostiku povolit, pak už to funguje, ale jen že přepneš na video mode a dáš zpátečku-ukazuje, potom zas musíš vypnout video mode, pokud ti toto nejde tak jít na diagnostiku a tam povolit vstup a když to chceš mít automatický tak ještě úpravu v rádiu, ale s tím už ti já neporadím..... Citovat
komiros Odesláno 5. duben 2012 Autor Odesláno 5. duben 2012 Ake mas radio RTx?A ked do vstup v schranke pripojis iny video signal tak video ide?Malo by to fungovat ked das spiatocku /ak to mas dobre napojene + a -/ a manualne prepnes na video cez menu.Automaticky ti to nebude prepinat pokial neurobis zasah do radia.Pokial mas rt3 tak je tu aj na to navod na fore. [upravil dne 5/4/12 07:01 od pito.za] Dík za info, radio mám RT3, než jsem psal příspěvek tak jsem prohledal archiv fora, nikde jsem nic nenašel, asi to bude ve mně, jestli víš kde to je dej prosím odkaz. Citovat
Brizan Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 K automatickému naskočení obrazu z couvací kamery budeš potřebovat krom zmiňovaného odbloku obrazu ještě rozpojovací relé, které ti bude ovládat přepínání z Aux vstupu a obrazu z RT3. K tomuto relé musíš tím pádem tahat do kabiny ještě jeden drát a to je + z couvacích světel. Tím to bude ovládané a automaticky se ti zobrazí pohled z kamery. Mám to tak udělané a musím říci že parkování s kamerou je pohodička (jak pro blondýny) Citovat
komiros Odesláno 5. duben 2012 Autor Odesláno 5. duben 2012 K automatickému naskočení obrazu z couvací kamery budeš potřebovat krom zmiňovaného odbloku obrazu ještě rozpojovací relé, které ti bude ovládat přepínání z Aux vstupu a obrazu z RT3. K tomuto relé musíš tím pádem tahat do kabiny ještě jeden drát a to je + z couvacích světel. Tím to bude ovládané a automaticky se ti zobrazí pohled z kamery. Mám to tak udělané a musím říci že parkování s kamerou je pohodička (jak pro blondýny) Děkuji za odkaz, bylo to ve mně tam jsem to nehledal, kamera už mi jde, stačilo jen aktivovat video, akorát se mi nelíbí, že po skončení couvání se musí zase deaktivovat, aby se vrátil displej do standartu, chci se zeptat, zdali při odblokování videa při jízdě bude přepínání fungovat automaticky. Citovat
komiros Odesláno 5. duben 2012 Autor Odesláno 5. duben 2012 K automatickému naskočení obrazu z couvací kamery budeš potřebovat krom zmiňovaného odbloku obrazu ještě rozpojovací relé, které ti bude ovládat přepínání z Aux vstupu a obrazu z RT3. K tomuto relé musíš tím pádem tahat do kabiny ještě jeden drát a to je + z couvacích světel. Tím to bude ovládané a automaticky se ti zobrazí pohled z kamery. Mám to tak udělané a musím říci že parkování s kamerou je pohodička (jak pro blondýny) Můžeš mi to nějak blíže popsat , jaké relé, jak zapojit, zkrátka jak říkáš jak pro blondýnu abych to zmáknul. Citovat
Brizan Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 Je to jedoduche, musis si nejdrive dotahnout kabely od parkovacich svetel nekam do pristrojove desky kde by mohlo zminovane rozpinaci rele byt umistene a nebude nicemu prekazet. Kdyz si nechas udelat odblok videa za jizdy tlacitkem tak toto rele zapojis v serii s tim tlacitkem. Tzn ze v praxi to bude fungovat tak ze toto rele bude nahrazovat manualni prepinani tlacitkem a kdyz do nej pujde napeti ze zpatecky bude rozpojene a pojede ti aux vstup, kdyz nebudes mit zarazeno tak ti normalne pujde obraz z RT3. Snad jsem to vysvetlil dostatecne jasne;) Citovat
komiros Odesláno 6. duben 2012 Autor Odesláno 6. duben 2012 Je to jedoduche, musis si nejdrive dotahnout kabely od parkovacich svetel nekam do pristrojove desky kde by mohlo zminovane rozpinaci rele byt umistene a nebude nicemu prekazet. Kdyz si nechas udelat odblok videa za jizdy tlacitkem tak toto rele zapojis v serii s tim tlacitkem. Tzn ze v praxi to bude fungovat tak ze toto rele bude nahrazovat manualni prepinani tlacitkem a kdyz do nej pujde napeti ze zpatecky bude rozpojene a pojede ti aux vstup, kdyz nebudes mit zarazeno tak ti normalne pujde obraz z RT3. Snad jsem to vysvetlil dostatecne jasne;) Dík za návod, jak bude trochu lepší počasí tak se do toho pustím, největší horor bude protáhnout tu kabeláž ze zadu do předu, tuším že bude potřeba rozdělat půl auta. Citovat
Brizan Odesláno 6. duben 2012 Odesláno 6. duben 2012 jj to je na tom celém asi to nejhorší. Jakmile se dostaneš do kabiny tak je to už v pohodě, kritické místo je v husím krku mezi 5. dveřmi a karoserií v tomto místě sem se zasekl tak asi na dvě hodiny, pak už je to pohoda. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.