Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den prosím o radu nebo vysvětlení ,včera se mně stalo ,že něco píplo a začala přerušovaně blikat kontrolka závada systému řízení emisí (viz obrazek)post-32075-0-81417500-1405849875.jpg

a vyhodilo hlášku  depollution system faulty .Při vypnutí motoru běžel ventilator chladiče cca 10 min.Dnes ráno při nastartování a jízdě nic... nevite  co je to za problém.

Problém vyřešen zatím,vymazání chyb.....a doplnění aditiva tak nějak....zanešen filtr pevných častic...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Caute chalani. Potreboval by som prosím poradiť. Už sa mi viac krát stalo pri štartovaní ze vôbec nechytilo ani len netočilo. Vždy až. Na druhy krát. Skratka som pretočil kľúč a nič vôbec. Včera som si všimol na palubnom depoluttion system faulty. Následne som skúsil naštartovať druhy krát a všetko Ok naštartovalo. Čo by to mohlo byt ? Ďakujem moc.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdrar chlapci. Dlho som nebol na tomto fóre, ale po prečítaní tohto článku pridám aj moj problém. Občas sa stáva presne to čo popísal kolega na začiatku...väčšinou po zošlápnutí plynu na 4 prevodovom stupni sa objaví hlaška depollution system faulty a rozsvieti sa kontrolka motora. Ťah sa nestratí.

Všimol som si že po prejdení cca 700 - 800km motor trhne..keď mám pridaný plyn 5. rýchlosť 90km/h auto trhá..toto trvá cca 10km alebo ak zastavím a vypnem motor.

Mám motor 2,0HDI - 100Kw, RHR -r.v.1/2005. Chip a Fap off od Strakiho.

Už som to riešil aj výmenou toho DRV Ventilu , ale hláška sa vrátila naspäť. :(

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahojte, je vás tu viacej fundovaných v obore FAP, tak sa opýtam tu, aby som nezakladal..

1. blbá otázka, je možné, že rok a pol (od kúpy) jazdím s vymláteným FAP a neviem o tom, aj keď sledujem prejavy, priebeh a diagnostiku?

a) spustenie regenerácie zbadám (keď som pozorný) podľa zvuku motora, jemné zväčšenie odporu alternátora, zapnutie vyhrievania, atď.. väčšinou rozpoznám aj kedy skončí, trvá to rôzne veľa km (podľa typu jazdy), atď atď - teda úplne normálny priebeh.

b) na DIAG mi ukazuje aktuálny stav zanesenia, aj celkový stav zanesenia, počet km od poslednej regenerácie, teoretickú životnosť, atď - veď to poznáte. Sledujem to asi rok a aj toto má normálny priebeh (pred rokom cca 63% zanesenie, dnes po 50t km asi okolo 83%, kilometrová výdrž primerane klesla (teraz okolo 300-400km), atď.. 

c) dve hodnoty sú ale divné - diferenčný tlak som asi nikdy nevidel viac ako 0 a teplota na výstupe ukazuje vždy 100°C

d) nemôžem povedať, že by auto ten rok jazdenia dymilo, ale výfuk je čierny poriadne

e) kým som nevymenil vadný senzor prítomnosti uzáveru nádrže, neaditivovalo a pri tých prejavoch regenerácie aj značne trhalo.

2. je to teda nejaký spôsob "fap-off", alebo sú vadné nejaké senzory ale nehlási to žiadnou chybou?

(viem, stačí ho zhodiť a pozrieť, ale k tomu som sa zatiaľ nedostal...)

Peugeot 407SW, r.v.: 2005, 2.0HDi 100kW RHR

Vopred vďaka za názory.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Zdrar chlapci. Dlho som nebol na tomto fóre, ale po prečítaní tohto článku pridám aj moj problém. Občas sa stáva presne to čo popísal kolega na začiatku...väčšinou po zošlápnutí plynu na 4 prevodovom stupni sa objaví hlaška depollution system faulty a rozsvieti sa kontrolka motora. Ťah sa nestratí.

Všimol som si že po prejdení cca 700 - 800km motor trhne..keď mám pridaný plyn 5. rýchlosť 90km/h auto trhá..toto trvá cca 10km alebo ak zastavím a vypnem motor.

Mám motor 2,0HDI - 100Kw, RHR -r.v.1/2005. Chip a Fap off od Strakiho.

Už som to riešil aj výmenou toho DRV Ventilu , ale hláška sa vrátila naspäť. :(

takze mam taky isty problem. Presne vsetko ako pises, aj to, ze je to Fap OFF od Strakiho. Zajtra pojdem na dia a zistim kod zavady... Ty ako si to doriesil??

Odesláno (upraveno)

To trhnutie po 700 km je ze sa spusti regeneracia fap,asi je zle softverovo vypnuta,ostry zvuk motora moze suvisiet s cipom ,tym ze vypnes motor tak sa regeneracia prerusi a motor ide normalne-je to len moj nazor,nikomu tym nechcem uskodit

necituj předchozí příspěvek.

Upraveno uživatelem minimaxa
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Regeneraci poznáš tak, že sáhneš při divnym chování motoru na zpětné venkovní zrcátko a je teplé (bez zaplého vyhřívání oken)

Odesláno (upraveno)

tak mam vystup z diagnostiky BOSCH...

P2031- signal teploty ve smeru proudeni, katayzator. Koherence, kdyz je motor studeny,

prerusovany (teplotu za katem ukazuje 0 st.)

P2562- elektromagneticky ventil tlaku turbodmychadla, poloha prilis vzdalena s ohledem na referencni hodnotu

prerusovany

P2563- elektromagneticky ventil tlaku turbodmychadla, poloha prilis vzdalena s ohledem na referencni hodnotu

prerusovany

P0238- signal tlaku turbokompresoru

P0102- signal snimace prutoku

co si otom myslite? Roxbury, jak si to vyriesil ty? Riesil si to so Strakim?

Upraveno uživatelem foxo
Odesláno (upraveno)

myslim si ze P2562,P2563,P0238,suvisia s cipom 

necituj předchozí příspěvky!  2.varování.

Upraveno uživatelem minimaxa
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Prd s čipem.. Vyměñ elmag ventil ovládání lopetek turba a čidlo tlaku v sání. Nebo zkus prvně to čidlo vyndat a vyčistit od nánosů

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, mám ten samý problém s tou hláškou depollution system faulty .Ale mě to začalo zlobit tak že při jízdě mi škubalo auto a pak chcíplo a zahlásilo mi to tu hlášku  depollution system faulty a problikla mi kontrolka tlaku oleje. Dal jsem to do servisu a tam mi zjistili, že mi nemazala horní část motoru. Vyčistili průduchy a síto, vyměnili mi olej a napínací řemínek u vačky, ale řekli mi, že mě nemine výměna motoru. Nic méně ta hláška se mi tam zase objevila a chcíplo to, počkal jsem pár minut a jel jsem dál.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...