slatored Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Při nedávné servisní prohlídce mi vyměnili olej a nalili tam údajně! \"Mobil Super 3000 X1-5W-40\". Na dolévání chci přikoupit nějaký litr. Ten Mobil Super ale u nás nikde v obchodech nemají. Prosím o radu, zda mohu dolévat (syntetic) 5W-40, ale jinou značku ? dík JJ [upravil dne 1/4/12 22:03 od slatored] [upravil dne 1/4/12 22:05 od slatored] Citovat
Judes Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Ak sedí špecifikácia oleja (ACEA) tak ho môžeš miešať, na značke nezáleží. Citovat
vix Odesláno 6. duben 2012 Odesláno 6. duben 2012 Jak by řekl Jára Cimrman: \"S oleji stejné spefikace nemůžete šlápnout vedle.\" (beru oleje stejné třídy od běžných značek) API, ACEA - dle doporučení výrobce motoru nutno zachovat vždy. Citovat
koblih69 Odesláno 6. duben 2012 Odesláno 6. duben 2012 Nepochybuju, že Jára byl i zdatným mechanikem, ale já to osobně nikdy nemíchám. Zatímco olej různé viskozity stejného výrobce a řady se míchat můžou ( a i vědomě míchají aby se dosáhlo parametrů \"mezi\" ). Tak u míchání různých výrobců hrozí problém v aditivech. Tedy né že by se degradovaly základní parametry, ale aditiva přidávaná výrobcem můžou být po smíchání neučinná. Na druhou stranu nevím kolik do toho motoru dolíváš mezi výměnami oleje ( nic jako já? ) ale rozhodně dost málo na to aby se to nějak zásadně projevilo. Citovat
Tomáš Odesláno 23. květen 2012 Odesláno 23. květen 2012 Oleje nemíchám asi proto, že nemusím dolívat. Z 5L kandaku vždy něco zbyde pro případ nouze..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.