Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, neviem ako to popisat, ale neviete mi niekto presne vysvetlit ako funguje prepinanie na 2 okruhy sania pri regeneracii FAP?

Mam totiž pocit, ze ked sa mi regeneruje FAP, vtedy ide auto omnoho lepsie, normalne pocujem turbinku ako si hviždí a tah motora je taky ako si predstavujem u 2.2 hdi. Nemalo by to byt naopak ked sa cisti fap? Malo by to ist vtedy mimo intercoolera, nie? alebo sa mylim?

Normalne mam pocit, ze su tie podtlakove hadicky ktore otvaraju a zatvaraju cestu imo IC prehodene.

Taky výkon ako pri regeneracii fapu normalne nemam :(

Sa mi to zda omnoho lenivejsie ani turbo moc nepocujem.

neviem ci som to dobre popisal. Ako to presne funguje? diik za odpovede

Mišo:roll

Odesláno

No tak vysvětlení sice nemám, ale mám několik dotazů na Tebe. Tedy:

Jak poznáš, že se Ti regeneruje FAP? Jezdil jsem rok s funkčním FAPem a nikdy jsem nepoznal, když se regeneroval. Až teď naposled, když už byl ucpanej, tak vyskočila spotřeba asi o 2,5 - 3 litry/100 km. Ale to už byl po smrti.

Ani dřív ani teď neslyším pískat turbo. Jedině když mám otevřený okýnko a jedu blízko nějaké zdi tak ho trošičku slyším. Pískání turba většinou hlásí počínající problém.

[upravil dne 31/3/12 14:56 od Bigbadjohn]

Odesláno

Regeneraci poznám vždycky. Houpání volnoběhu, cukání, žere to a nejede, spustí se výhřev zadního skla.

Bigbadjohn: Jestli ten jeden přijede Evasionem, tak ten hvízdá jak meluzína už několik desítek tisíc a jede furt stejně, nemusí to znamenat vůbec nic.

Odesláno

Já to teda taky nepoznám, ale mělo by to asi jet hůř.

Podle obrázku se přepne sání mimo IC a ještě přes chladič oleje.

Je to kvůli dosažení vyšších teplot spalin.

Přepíná to klapka č.1, tak bych se zaměřil na ni.

post-35023-14109623129651_thumb.jpg

Odesláno

regeneraciu Fap som si odsledoval pravidelne po cca 500-600km

mizdvihne teplotu motora na cca 95 st. , inak mam stale pevne na 89st. . trva to asi cca 10 minut +-, a po dojazde je citit vzadu pri vyfuku zapach ako spalena guma, a výfuk je velmi horuci.

Ja si tiez myslim, ze pocas regeneracie by to malo ist horsie, lebo to ide mimo IC, tak preto sa domnievam, ci nemozu byt prehodene podtlakove hadicky co otvaraju tie klapky? lebo vtedy to ide fakt dobre ked sa regeneruje fap, perfektne taha, ide super do otacok, ale normalne to ide tak inak, sice taha, ale tak akosi sucho, bez zivota :) Predtym som mal Mareu 1,9 JTD 105 koni, a to tahalo omnoho lepsie ako tento 2,2 hdi. tak neviem. Ako maju byt zapojene tie podtlakove hadicky? Zajtra by som sa na to kukol.

A turbo tam je menene fungel nove asi pred 50 tis km.

Boltam taky problem, majitelovi predomnou sa uplne upchal FAP, asi nemal aditivum, a tlacilo mu to vsetko spet, az to doslova BUCHLO :o a normalne mu vytrhlo turbo z potrubia. tak sa menilo nove. Tak preto ci nahodou neprehodili to ovladanie klapiek, mohlo by to tak jazdit doteraz? :bojim

[upravil dne 31.3.12 22:58 od mmpc]

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak po výmene turba, som si vykuchal aj FAP, zatial iba mechanicky, egr zaslepil, a je zváštne, ze zatial ziadna hlaska nevyskakuje ani nejde v nudzovom rezime, niekedy dost cierno dymi.

Moze to byt tým ze nemam este prehratý sw v BSI?

Dalšia otázka, ako si mozem prerobit rovetvene sanie na jedno klasicky iba cez IC ? Da sa zohnat taka príruba na sanie co ma iba 1 vstup? alebo tu druhu nejako zaslepit?

Ono mi to totiz stale tlaci cez obidve hadice, a nejde to tak ako by malo. Podla mna by mala byt tvrda vzdy iba jedna hadica.

Robil to uz niekto? diiik za rady.

Mišo

Odesláno

Dalšia otázka, ako si mozem prerobit rovetvene sanie na jedno klasicky iba cez IC ?

Dal bych hadičku podtlaku přímo bez ventilu na tu klapku , která jde přes IC. Takže bude pořád otevřená . To by mělo stačit.

Čudit to asi bude vždy, tím přehrátím se jen vyřadí proces regenerace a sledování FAPU.

Odesláno

a ako to je? ked odpojim podtlakovu hadicku od swirlu je to 12ventil, a s pripojenou 16ventil? to tiahlo sa mi pekne hýbe, ked nastartujem sa stiahne, a ked pridam plyn sa vysunie.

ale rozdiel v tom necitim ked som skusal jazdit s odpojenym swirlom.

Odesláno

Citácia z článku o 2,2,Hdi v P607:

Hlava válců má pro každý válec dva druhy nezávislých sacích kanálů. Sací kanál pro krátký okruh je nazýván šroubovicový a pro dlouhý okruh tangenciální. Šroubovicový kanál má za úkol vytvořit vířivý pohyb vzduchu (SWIRL) potřebný pro dobré promísení směsi vzduchu s palivem vstřikovaného do spalovacího prostoru. Tangenciální kanál je tzv. plnicí kanál, protože uděluje směsi více dynamický pohyb v axiálním směru než rotační pohyb, který rovněž zajišťuje. Tento kanál je využíván zvláště při vysokých otáčkách motoru, a je tedy synonymem pro velkou dodávku. Otevření škrticí klapky je efektivní tehdy, když jsou otáčky motoru vyšší než 2.100 až 2.500 1/min, a to v závislosti na teplotě motoru, a množství vstřikovaného paliva je větší než 40 mg na jeden vstřikovací cyklus. Máme tedy dva možné režimy činnosti sacích kanálů: první režim pouze s plněním šroubovicovým kanálem a druhý režim se současným plněním šroubovicovým i tangenciálním kanálem. Systém proměnného víření směsi (SWIRL) je řízen počítačem motoru na základě zvláštní kartografie, který aktivuje pneumatický válec ovládaný podtlakem. Toto ovládání umožňuje otevření nebo zavření (ON/OFF) škrticí klapky. Zařízení proměnného víření směsi (SWIRL) má za úkol optimalizovat vířivý pohyb vzduchu ve spalovacím prostoru ve fázi sání a v závislosti na provozním režimu motoru pro dosažení co nejlepšího kompromisu mezi výkony a emisemi škodlivin.

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...