Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mam na vas znale otazku a doufam, ze se mi dostane dobre zpravy a bude to nejaka blbost. Nicmene:

obcas se mi stane, ze mi pri rozjezdu v pravem prednim kole \"lupne\". Deje se to v podstate pouze ve dvou pripadech. Pokud uplne zastavim (ani nemusi byt nijak zvlast prudce), nebo ostreji pribrzdim a pote zrychlim. Ze by to delalo vyhradne pri zataceni, nebo pri pouhem zrychlovani atp.. tak to ne.

Mam podezreni budto na homokineticky kloub, pripadne na vuli v ulozeni tlumice. Co vy na to? Blbost? Jine napady? Auto bylo na tuhle stranu kdysi lehce bourane, coz se potvrdilo i v servisu. Ale podle vseho nijak zavazne.

edit: jeste doplnim, ze hlasitost tohohle lupnuti je primo umerna velikosti zrychleni. Tzn. pokud v podstate jenom zlehka poustim spojku, tak je to temer neznatelne a kdyz se rozjizdim normalne (a tim normalne myslim jako clovek a ne jako prase), tak uz to slyset je. Navic se to deje opravdu jenom obcas a skoro bych rek, ze v zavislosti na aktualnim pocasi.

[upravil dne 11.3.2012 21:23 od švejk]

Odesláno

nemam nejmensi tuseni, ale je to docela mozne. Auto ma nalitano neco malo pres 200k a pokud se da verit servisni knizce (jakoze by se i s jistou mirou opatrnosti dalo), pak to bylo temer na vsech servisnich prohlidkach, pricemz posledni byla pri 175k km (nebo tak nejak).

Odesláno

mozna utrzena hruska zaveseni motoru ( je to ten velkej silentblok za kastlikem RJ motoru) mel to ve svym coupe jak John tak Devils-Night a ja na sedanu taky (me kvuli tomu u Vasendy vymenili prevodovku aby nakonec zjistili, ze to bylo jen tim silentblokem)

Odesláno

No těžké to není, sundáš kryt pod motorem, podepřeš ho, sundáš ojničku a držák nad tím silentblokem a pak je nejhorší část - musíš ho vyndat. protože to není za co chytit je na něm taková korunka, takže vezmeš majzl pořádný kladivo a za tu kuronku ho pootočíš. Pak očistíš plochu, našroubuješ novej a složíš zbytek.

Odesláno

2 Ferry: ja ti nevim.. kdyz jsem se na nej koukal naposled, vypadal pomerne nove. Teda, jestli je to to co si myslim, ze to je (takovej hodne megalni silentblok).

Odesláno

tenhle obrazek mi bohuzel moc nepomuze :) pokud by to bylo ono, jak nejlepe poznat, ze je skutecne utrzenej? Bude stacit s tim poradne zacloumat a nebo se to musi nejakym zpusobem sundavat?

Odesláno

no stoupnout na brzdu a na jednicku pocukavat poustenim spojky tak, aby se motor rozkyval, pomocnik pak sleduje, co dela silentblok a zda to klepe u nej

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...