Ivouš Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 čau příští víkend se chystám malovat kuchyň. Zdi jsou cihlové ,omítka fajnová. Starý natěry hlinky jsem sundal ze zdi jarovou vodou a hadrem úplně na fajnovou. Podklad napenetruji a koupím nějaké kvalitní barvy které nepraskají (šetřit s penězi nebudu) Strop bude klasicky bílý a nějaká stěna bude v barvě a právě ta tu barevnou stěnu chci od stropu udělat pár centimetrů bílý pásek a potom níže tu barvu. A teď důvod kvůli kterému píši.Abych měl ten přechod barvy z bílé na barevnou rovný tu linku,budu používat tu lepící pásku. 1. Které pásky jsou k tomuto účelu dobré 2.Kdy strhnout tu pásku ze zdi,když budu malovat tu barvu za mokra nebo počkat až ta barva zaschne(neodloupne se i s páskou barva)? 3. Nepodteče ta barva pod tu pásku? Abych měl prostě pěkně rovnou čáru kousek od stropu. Jaké máte s malováním s páskou zkušenosti. dík:) Citovat
Ajdamek Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 já jsem používal papírovou pásku, strhával jsem ji za mokra, důležitý je přejíždět spoj pouze směrem dolů, aby se se ti nedostala barva pod pásku Citovat
Šalda Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 Já maloval všechny pokoje na 3 barvy, takže jsem páskou oblepoval docela dost:D Jak píše Ajdamek, papírová páska je nejlepší, taky jsem ji strhával za mokra, a malovat směrem z pásky na zeď, ne naopak, a výsledek super;) Citovat
daves13 Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 Já teď maluji dva pokoje.Jak píše Ajdamek, používám papírovou pásku, strhávám za mokra hned jak domaluju pruh. Ještě mám vyzkoušeno, že čím dýl je páska na malbě nalepená, tím víc barvy pak strhne. Takže já maluju celou stěnu, nahoře nechám kus nedomalovanej, nakonec nalepím pásku, a štětcem dodělám zbytek stěny. Většinou na ten kousek stačí jeden nátěr. A pak hned pásku strhávám. Citovat
Ivouš Odesláno 11. březen 2012 Autor Odesláno 11. březen 2012 a jak to mám dělat s páskou jsem ještě nikdy nemaloval. 1.když budu vrstvy barvy dávat 2 (řidší a hustší) tak po druhém nátěru za mokra strhnout pásku? Ta první vrstva barvy tomu nijak neuškodí,ta by měla být taky promočena taky tou druhou vrsrvou že? 2.Délka stěny je 5 metrů tak tu barvu přes tu pásku rychle natřít a pak ten pás celý 5 metrový odstranit rychle než to začne schnout.Nebo to mám lepit tu pásku třeba po 1 metru na tu stěnu a strhávat ji po mětrových dílech?Jak je to lepší. dík Citovat
Šalda Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 Nikdy nebudeš lepit tu pásku vcelku, aspoň já jsem to tak nedělal, je lepší si podle váhy načrtnout tužkou linku, a potom páskou na trhanou na cca metr postupně lepit, pásku jsem nechával na obě vrstvy a až potom ji odlepil, a za mokra po druhým nátěru opatrně strhnout. Citovat
Ajdamek Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 já tu pásku lepil vcelku, podle 2m vodováhy, byli jsme na to 2. Udělal jsem dvě vrstvy hned po sobě (bylo léto schlo to rychle) a strhnul Citovat
aka Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 taky jsem lepila pasku vcelku....na poprve jsem to tam nechala dlouho a jeste barvou promacela a pak jen koukala, kolik mi toho slezlo a jak moc musim opravovat, napodruhe uz v pohode Citovat
ZoSo Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 já nejdřív udělám strop a pak slabounce tužkou lajnu a zároháčem to přitáhnu. už sem takhle dělal x bytů pro kamarády a příbuzný. Nemusim ryskovat strhnutí podkladu páskou. Pod pásku je dobrý penetrovat, ale jak koukám ostatní s tím mají dobrý zkušenosti tak to asi není problém.... Citovat
Šalda Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 Pokud ta zeď nemá už více starších maleb, tak není problém s tím, že bys něco strhnul, a navíc tu pásku jsem přilepoval jen krajíčkem tam kde jsem ju přemalovával, není nutné ju lepit celou plochou, potom by se někde mohla barva pod ní odloupnout. Citovat
MatrixChose Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 Pokud je ta bílá od stropu dost suchá a strháváš pásku hned za mokra (i po druhý vrstvě) tak se to neodlepí a když, tak max 2-3 flíčky a to se nechá poopravit zase bílou. Pásku přimačkávám důkladně, aby se mi to moc nepropilo. Citovat
vendelinek Odesláno 12. březen 2012 Odesláno 12. březen 2012 přes pásku,když ukončuješ,nebo když děláš proužky je dobrý použít malej chlupatej váleček,ne molitanovej ale chlupatej,ten ti to dost slušně zlinkuje a moc to nepropouští pod pásku,štětec když namočíš,tak tam hrozí že se ti dostane pod pásku:) Citovat
Ivouš Odesláno 12. březen 2012 Autor Odesláno 12. březen 2012 a co je lepší používat na tu pásku a v okolí té pásky na malování štětěc nebo malý váleček podle Vašich zkušeností? Citovat
Gabriel 307 Odesláno 12. březen 2012 Odesláno 12. březen 2012 já dával papírovou pásku,strhával(opatrně) když do bylo suché a pak jsem domaloval co se odlouplo,;)nebylo toho moc.tu pásku jsem moc nepřitlačil-nepřilepil aby šla dobře sundat;) Citovat
jirka307 Odesláno 12. březen 2012 Odesláno 12. březen 2012 záleží podle situace a podkladu někdy to jde lépe válečkem ale nesmíš čerstvě namočeným přímo na pásku -štětec používám většinou když už je na zdi více vrstev malby - někdy to dělám i bez pásky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.