Ducatista Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Měl bych dotaz - jakou nevýhodu mají ocelové podložky pod kola? Jasná je vysoká hmotnost oproti duralovým, ale je to vůbec na autě nějak poznat? U motorky dělají kola strašně moc, je to neodpružená rotující hmota, ale u auta?? Díky [upravil dne 8/3/12 09:36 od Ducatista] Citovat
ozzy56 Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 tak za prvé ta neodpružená hmotnost, za druhé nutnost použití delších šroubů, které jsou logicky více namáhány, než krátké...,v případě použití podložek pro posunutí kola dále od středu nápravy (nižší ET), pak jednoznačně větší rázy a namáhání pro celou nápravu, včetně čepů, silent.,ložisek atd. Citovat
Y2K Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 no toto plati vseobecne to ano...ale on sa pytal na rozdiel medzi ocelovy a duralovymi podlozkami Citovat
Ducatista Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 no toto plati vseobecne to ano...ale on sa pytal na rozdiel medzi ocelovy a duralovymi podlozkami Tak tak... delší šrouby, větší rázy a namáhání už je u podložek jakýchkoli všeobecně... Ale při délce ramene to prodloužení např. o 2 cm si myslím že na namáhání vliv skoro nemá. Citovat
Dančák Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Si to spočítej....delší rameno větší páka Citovat
Ducatista Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 A jakej je podle Tebe rozdíl v tom, jestli je kolo např. s ET 10 a druhý kolo s ET 25, ale s 15 mm podložkama? Tu hlavní zátěž představuje ráfek s gumou a ten je ve stejné vzdálenosti od osy vozidla. Abych to vysvětlil, ráfky co jsem objednal se vyrábí pouze s ET 25 a já MUS9M dát podložky, abych se dostal na ET origo kol. Takže o zvýšení namáhání je zbytečný se bavit. Šlo mi jen o případné negativní projevy ocelových podložek vs. duralových... Citovat
Dančák Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Jasný, když se podložkama dostaneš na stejné ET tak jo....ty podložky bych tam dal udělat nějaké fešné a přesně je dopasovat s hranou disku, aby nebylo vidět že tam jsou a samozřejmě to udělat třeba z toho duralu nebo nerezu ( aby to nerezlo:D ), co je lepší nevim, dural je lehčí....ale jestli je tak pevnej jako nerez.... Citovat
Dančák Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Jinak hoď sem fotku toho disku, kterej si tak musel mít ikdyž nedělají takové ET:D někde si to už dával ale nechce se mi to hledat:cool: Citovat
Ducatista Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 Abych to vysvětlil ještě víc, mám možnost za hubičku koupit ocelový, který mají v sobě závit, takže kola by se přišroubovaly origo šroubama. A uvažuju co koupit - jestli tyhle ocelový ale mít vyšší hmotnost, anebo duralový, ale muset použít dlouhý šrouby... Proto jsem se ptal jak velká nevýhoda je mít ty ocelový. U motorky která má suchou hmotnost cca 170-180 kg dělá hmotnost kol hodně, proto má smysl kupovat kovaný, magnéziový anebo dokonce magnéziovo karbonový kola. Ale u auta, který má suchou cca 1500 kg, ovlivní ta váha podložek (cca 1-2 kg??) něco? Citovat
Dančák Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 U motorky to znám taky;) jinak ty bys teda přišrouboval kola k podložkám a podložky k náboji. Což ti zůstaně stejná délka šroubů a nebudou tolik namáhaný, jinak u auta si myslim, že tam ta váha tolik už neudělá, neřeknu kdybys s tim lítal třeba na okruhu nebo šel po nejnižší hmotnosti apod., ale pro normální použití bych to neřešil a dal tam to co tam bude nejvhodnější jak vlastnostma tak vzhledem a cenou Citovat
Dančák Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Jinak kola pěkný, pak dej fotku jak vypadaj na kupéčku:super Citovat
Ducatista Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 No právě, si říkám že vzhledem k hmotnosti auta to asi nehraje roli - to je jako bych se pořádně nacpal na obědě... :D Kola mám už od prosince objednaný... Ale údajně příští středu by měly být. Citovat
Dančák Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Tak to je pěkně dlouhá dodací lhůta, ale vzhledem k tomu, že je zima tak by mě to bylo vcelku jedno, v létě bych to nepřežil:D Citovat
koblih69 Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 Váha podložek ovlivní hodně - skoro vše máš v příspěvku od Ozzyho - větší neodpružená hmota, silnější gyroskopiský efekt, větší namáhání náprav. Nedal bych na auto ani duralové podložky, ale tohle je naprostý nesmyls. Navíc šetření na naprosto nepravém místě. Samozřejmě vůbec nejde o hmotnost auta... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.