Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mel bych dotaz ohledne cidel v motoru. Pred par dny jsem do tohoto fora umistil dotazy ohledne poruch vstrikovani u 205-ky, znovu dekuji za vsechny odpovedi. Momentalne jsem vypozoroval, ze problemy s chodem motoru se (nejdrive hodne vysoke otacky, nasleduje jejich pokles a chcipnuti) projevuji jen u studeneho motoru pri nastartovani a nejakou dobu po nem, nez se motor ohreje (cca 10 km jizdy). Pak po ohrati motor bezi bez sebemensich problemu. Tak mi napadlo, jestli by problem nemohl byt v nejakem cidlu teploty motoru (ze jeho funkci prebira RJ). Mam 205, r.v. 1991, 1.1, TU1M, vstrikovani Bosch (Mono-Jetronic). Co si o tom myslite? A jaka cidla bych mel zkontrolovat, prip. vymenit, pokud je ma domenka spravna? Puvodne jsem myslel, ze chyba je v potenciometru, i mi to potvrdili na diagnostice, ale nemohlo by to byt jeste neco tohoto razu? Predem diky za odpovedi

Odesláno

Jen to posouvam nahoru. Nikdo nevite? Nejsem automechanik a Pazout zacal zlobit az nyni, tak teprve zacinam \"sbirat zkusenosti\", protoze v servisu chteji menit cele vstrikovani a to je hrozna palka.

Odesláno

Připojuji se k dotazu (405GR nový model) - které čidlo bych měl event. zkontrolovat, když se až do zahřátí motoru (podle vnější teploty taky až těch 10 km) drží otáčky na vysokých hodnotách (1200) a pak spadnou na 900?

Odesláno
Napsán autorem graver

Připojuji se k dotazu (405GR nový model) - které čidlo bych měl event. zkontrolovat, když se až do zahřátí motoru (podle vnější teploty taky až těch 10 km) drží otáčky na vysokých hodnotách (1200) a pak spadnou na 900?

není to náhodou sytič?

Odesláno

To jo, ale jak jsem na to koukal podle navodu od dj_rizek, tak sytic je ovladanej servomotorkem a tento servomotorek je ovladan necim dalsim, a to bych prave potreboval vedet, jestli jen podle cidla v motoru (a kde to cidlo najdu), nebo i RJ (v pripade poskozeni cidla), atd. Pokud by byl nekdo ochotny a popsal to trochu podrobneji, byl bych moc vdecny (nejen ja :-)).

Odesláno

Cidlo na teplotu vody mam v tech mistech, co vede chladici kapalina z motoru do chladice. Mohu ta cidla postupne odpojovat a pak zkouset nastartovat, aniz bych odpalil RJ? A kde mohu najit dalsi cidla? Predem dik.

[Editován dne 2/5/05 Tom75]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...