Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Je to dotaz vyloženě na Ferryho(nejen na Ferryho):aut,takže...

Mám v autě palubák,ale ještě není dodělanej,potřebuju dotáhnout nějaké dráty...to nějak pořeším,ale ted mi jde o to,když mám auto na plyn nebo líp řečeno,když pojedu na plyn,bude mi palubák ukazovat spotřebu,dojezd a další?

[upravil dne 6/3/12 09:33 od 222johny222]

Odesláno

nejsem Ferry,ale odpovím Ti!NE palubák počítá s benzínem neví ,že jedeš na plyn,někomu,ale ukazuje správně průměrnou spotřebu,mě třeba ukazuje o spotřebu 9l,ale spotřeba plynu je 10,2l!

Odesláno

jj jelikoz palubak dostava info o vstrikovani z benzinove jednotky a benzinova jednotka ve chvili, kdy jedes na plyn dostava od plynovy jednotky nejaka simulovana data o vstrikovani, tak sice ukazovat to orientacne bude, ale prumerna spotreba se bude ve finale trochu lisit, zhruba o ten litr az dva, jak pise Charlie

S dojezdem je to taky slozitejsi, pac palubak si nacte hodnotu z plovaku paliva pouze jednou (kdyz se zmeni smerem nahoru - po natankovani) a pak uz od teto hodnoty odecita pouze vypocitane mnozstvi spaleneho paliva, takze se po nekolika stech km (podle mnozstvi benzinu v nadrzi) dopocita k dojezdu 0km, i kdyz bude benzin v nadrzi stale a pak nahodi --- a uz ukazovat nebude az do chvile, kdy bys natankoval trochu benzinu a plovak se pohnul

Odesláno
nejsem Ferry,ale odpovím Ti!NE palubák počítá s benzínem neví ,že jedeš na plyn,někomu,ale ukazuje správně průměrnou spotřebu,mě třeba ukazuje o spotřebu 9l,ale spotřeba plynu je 10,2l!

díky že jsi mi odpovědě,jsem rád,že ses přidal do diskuze:)Napsal jsem to proto,že většinu věcí přes plyn jsem řešil s Ferrym,ale jsem rád,když odpoví i někdo jiný,pač čím víc zkušeností,tím líp :-)

Odesláno
jj jelikoz palubak dostava info o vstrikovani z benzinove jednotky a benzinova jednotka ve chvili, kdy jedes na plyn dostava od plynovy jednotky nejaka simulovana data o vstrikovani, tak sice ukazovat to orientacne bude, ale prumerna spotreba se bude ve finale trochu lisit, zhruba o ten litr az dva, jak pise Charlie

S dojezdem je to taky slozitejsi, pac palubak si nacte hodnotu z plovaku paliva pouze jednou (kdyz se zmeni smerem nahoru - po natankovani) a pak uz od teto hodnoty odecita pouze vypocitane mnozstvi spaleneho paliva, takze se po nekolika stech km (podle mnozstvi benzinu v nadrzi) dopocita k dojezdu 0km, i kdyz bude benzin v nadrzi stale a pak nahodi --- a uz ukazovat nebude az do chvile, kdy bys natankoval trochu benzinu a plovak se pohnul

Aha,díky... a já si myslel,že když benzínová a plynová jednotka spolupracují mezi sebou,tak to bude šlapat přesněji.On i palubák na benzín není úplně přesný vid? Ty máš v 1.8 na plyn palubák?

Odesláno
Ahoj, jestli to nevadí, tak se do vaší debaty přidám.

Mě palubák ukazuje průměrnou spotřebu 10,6 a přitom jezdím na plyn za 9,4 l/100km.

vubec nevadí,jsem rád když se přidaš...takže ten palubák je vyloženě orientační,když pojedu na plyn :-)

Odesláno

Dokud jsem jezdil jen na benzín, tak jsem měl průměr asi 9,5.

Je zajímavý, že teď to ukazuje o litr víc. Jediný co mě napadlo, že to počítá spotřebu benzínu jen z těch ranních startů, kdy to jede na benzín. Jinak nevím.

Každopádně spotřebu plynu mám do těch 9,5 l. S Felicií jsem jezdil za 8,5 l, takže já jsem s lpg naprosto spokojenej.

Odesláno
Dokud jsem jezdil jen na benzín, tak jsem měl průměr asi 9,5.

Je zajímavý, že teď to ukazuje o litr víc. Jediný co mě napadlo, že to počítá spotřebu benzínu jen z těch ranních startů, kdy to jede na benzín. Jinak nevím.

Každopádně spotřebu plynu mám do těch 9,5 l. S Felicií jsem jezdil za 8,5 l, takže já jsem s lpg naprosto spokojenej.

je to možný,někdo mi tvrdil,že ty jednotky spolu komunikují,tak jsem myslel,že palubak bude bezproblému šlapat,ale je to ve zkutečnosti jinak

Ze svým Peugeotem jsem jezdil dřív za 10l/100km na benzín,pak se to ustálilo na 8,5l/100km na benzín a ted jezdím na plyn za 9,6l/100km,což je nádhera :-)

[upravil dne 6/3/12 11:56 od 222johny222]

Odesláno

Zítra jde auto do servisu na diagnostiku, tak to nechám pořádně zkontrolovat, jestli nemám někde něco vadnýho, když to tolik bere na benzín. Nevíš, jestli by to mohly dělat svíčky. Jsou tam ještě origo z výroby, z roku 2002. Ale auto má najeto jen 33000 km.

Odesláno

Jen doplním. Když mám v nádrži benzínu do půl nádrže, ručička palivoměru klesá až na nulu, po dotankování přepočítá podle stavu v nádrži. Když mám ale benzínu přez půl nádrže, nebo plnou, tak ručička klesne jen kousek, a při vypnutí zapalování dopočítá skutečnou hladinu benzínu, aniž bych dotankoval. Hranici jsem vypozoroval asi v půli nádrže. Jezdím se skoro plnou nebo plnou nádrží benzínu, aby na mě palubák nepípal.

Odesláno
Zítra jde auto do servisu na diagnostiku, tak to nechám pořádně zkontrolovat, jestli nemám někde něco vadnýho, když to tolik bere na benzín. Nevíš, jestli by to mohly dělat svíčky. Jsou tam ještě origo z výroby, z roku 2002. Ale auto má najeto jen 33000 km.

Může být svíčkama,já je měním pravidelně po 30000 km a šlape to.Co máš za motor?Mě třeba ted nedávno odešel MAP senzor,vyměnil jsem ho a spotřeba šla dolů..né o moc,ale šla :)

Odesláno
Jen doplním. Když mám v nádrži benzínu do půl nádrže, ručička palivoměru klesá až na nulu, po dotankování přepočítá podle stavu v nádrži. Když mám ale benzínu přez půl nádrže, nebo plnou, tak ručička klesne jen kousek, a při vypnutí zapalování dopočítá skutečnou hladinu benzínu, aniž bych dotankoval. Hranici jsem vypozoroval asi v půli nádrže. Jezdím se skoro plnou nebo plnou nádrží benzínu, aby na mě palubák nepípal.

a palubák ti ukazuje spotřebu plynu? Máš celkem podobnou spotřebu jak já,tak jsem rád :-) a to nejezdím jak důchodce,ale občas tomu pěkně dám :aut:D

Odesláno

Palubák mě ukazuje spotřebu benzínu, musím připočítat asi 1.2 l. Spotřebu plynu mě to ukazovalo po montáži do prvního servisu po asi 3000km. Tam to doladil a od té doby to ukazuje benzínovou.

Teď to papá trochu více, (podle dojezdu na nádrž), než mám v podpisu. Bude to zimou, a nebo tím, že tomu více šlapu. Při dalším tankování to změřim, a případně v podpisu upravím. Jinak jsem s LPG maximálně spokojen.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...