Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

blikající kontrolka dobíjení - opraveno svépomocí !

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové_!!

koncem ledna jsem měl velice nepříjemný zážitek s jedním nejmenovaným servisem v Praze. Můj příspěvek toho času nenechal na nikom nit suchou - bohužel zmizel beze stopy.

Onehdá se čerstvě po vyzvednutí auta ze servisu objevily jako by náhodou další závady na autě. jedna z nich byla závada na dobíjení, která se projevovala nepravidelně blikající kontrolkou dobíjení a s tím i svázaný nepříjemný akustický signál. protože se mi to nestalo poprvé, již jsem se nechtěl nechat napálit a sednul jsem k elektrickému plánku auta.. jediné slabé místo mě vycházelo na \"fázové rozhraní\" -

zaprvně nevím co to je a zadruhý mě to uráží.

ČILI --: kdyby jste měli stejný problém, běžte do motoru, po levé straně je box řídícího systému, uvnitř počítač a vedle něj malá krabička vyrobená tak aby vydržela výbuch atomovky, konektor s kabeláží má stejné provedení a jistě se používá na ponorkách. Ovšem tohle všechno kucíííí francouskýýý nedělali náhodou. na kabeláži u konektoru jsem nalezl porušenou izolaci ostrým předmětem tak - že jste se mohli přímo dotknout měděných žil kabelu.. v krabičce je jistě velmi citlivá elektronika, která takový zásah netoleruje a vyhlásí chybu.. kabely jsem zalil do tavného lepidla a nyní už funguje vše tak jak má.

mějte hezdý den

p.s. - a smrt všem nepoctivcům co žijí jako paraziti na úkor ostatních.

Váš Pííítr

Odesláno

hehe, fazove rozhrani neni ta krabicka o ktere pises, ta krabicka vedle ridici jednotky motoru, s tim konektorem s cervenou vysouvaci pojistkou je prachobycejne relatko (resp. teda dvojite rele - ma dve civky a dva spinane obvody), zadna velmi citliva elektronika :)

fazovym rozhranim se oznacuje jednotka BSI, ktera je pod volantem za pojistkovou skrinkou a ovlada ruzne vystupy na zaklade signalu z ruznych vstupu ;):D

ale to je jedno, hlavne, ze se podarilo opravit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...