majtinek Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Zdravím všechny, prosím o pomoc s mým Partnerem, jedná se o poslední předfacelift model r. 2002, motor 2.0HDi 66 kw. Před měsícem mi za jízdy rupnul rozvoďák (vinou prasklého plochého řemenu, který se do rozvodů zamotal), vlivem velkých mrazů nebylo možné auto dříve rozdělat a zjistit rozsah poškození. O víkendu se podařilo všechny vadné díly vyměnit, ale ouha - auto nestartuje. Po otočení klíčku se rozsvítí kontrolky, hned zhasnou, startér točí, ale jakoby naprázdno... Neřešil prosím někdo něco podobného? Díky za jakékoli tipy. Citovat
MatrixChose Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Odvzdušnit a točit doblba 2.1 TD jsme natáčeli snad 20 minut... Citovat
MatrixChose Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Nejlíp je asi povolit vysokotlak přímo u vstřiku na odvzdušnění Citovat
mxmen Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Jak točí jakoby na prázdno? co všechno se měnilo? Citovat
TomMaister Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 také by mě zajímalo co se měnilo.. je ale možné že máš jen chcíplou baterku pokud to déle stálo... Citovat
majtinek Odesláno 27. únor 2012 Autor Odesláno 27. únor 2012 Sorry, nejsem odborník, tak nevim, jestli to napíšu správně. Mám to u kamaráda, který mi vždy opravoval všechna auta všech značek, tentokrát si ale poprvé neví rady. Vyměnila se vahadla, ventily, rozvody vč. pumpy, plochý řemen a ještě nějaké napínací kolo plochého řemenu, které bylo ulomené. Žádné další znaky poškození nebyly zjištěny. Napadá mě ještě immobilizer, protože auto bylo 3 týdny bez baterky... Citovat
majtinek Odesláno 27. únor 2012 Autor Odesláno 27. únor 2012 Sorry, nejsem odborník, tak nevim, jestli to napíšu správně. Mám to u kamaráda, který mi vždy opravoval všechna auta všech značek, tentokrát si ale poprvé neví rady. Vyměnila se vahadla, ventily, rozvody vč. pumpy, plochý řemen a ještě nějaké napínací kolo plochého řemenu, které bylo ulomené. Žádné další znaky poškození nebyly zjištěny. Napadá mě ještě immobilizer, protože auto bylo 3 týdny bez baterky... baterka je půl roku stará a než se dala zpátky do auta, tak se nabila... Citovat
mxmen Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 předpokládám že rozvody jsou nastaveny dobře ? Citovat
TomMaister Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Nevím zda bylo nutné měnit ventily jelikož tento motor je má kolmo na písty a nemají kde narazit, jen přerazí vahadlo a nic víc.At se mrkne zda má připojený snímač vačky a zda nebylo také poškozeno vačkové kolo... mohl se narušit ten kroužek s ozubením! Příčin může být po takovém zásahu mnoho bylo by lepší kdyby sem napsal přímo mechanik... Citovat
majtinek Odesláno 27. únor 2012 Autor Odesláno 27. únor 2012 předpokládám že rozvody jsou nastaveny dobře ? to taky předpokládám Ten samý servisman mi je měnil na Xantii se stejným motorem (akorát 80kw) a vše bylo OK, tak myslím, že by to mělo být v pořádku. Jinak se měnily i všechny filtry a náplně. Citovat
TomMaister Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 To je klasika.. udělat všechno naráz a pak zkoušet nastartovat... Ted může být příčin ještě víc Citovat
majtinek Odesláno 27. únor 2012 Autor Odesláno 27. únor 2012 Zítra zjistím podrobnosti a dám vědět. Netušil jsem, že to tady tak frčí a nejsem připraven odpovídat na technický věci.. Každopádně díky za informace Citovat
mxmen Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 asi bych začal znovu kontrolou nastavení rozvodu Citovat
P607Olda Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Když se mi to stalo na 2,2, tak říkal, že je reálné nebezpečí, že se protočí ozubené kolo na vačkové (-vých) hřídeli (-lích). Což se nijak nepozná, značky ani klínek tam nejsou, dával mi nové vačkové hřídele. Prověř si to. Citovat
TomMaister Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 na tomto motoru se vačkové kolo protočit nemůže.. Pokud vše složil správně tak bych hledal příčinu v přívodu nafty... Citovat
majtinek Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Tak tady je soupis měněných dílů: rozvodová sada (řemen,2 kladky, vodní pumpa), hydraulická zdvihátka 8x, vahadla 8x, filtry (olejový, vzduchový a palivový), olej a řemen na alternátor. Citovat
mxmen Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 sundanou hlavu asi neměl co, klidně může být ohnutý nějaký ventil, záleží při jakých otáčkách se to stalo. zkusil bych změřit komprese. Citovat
majtinek Odesláno 29. únor 2012 Autor Odesláno 29. únor 2012 Sundaná hlava nebyla a stalo se to cca ve 120km/h na dálnici Citovat
berla2,0hdi Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 na tomto motoru se vačkové kolo protočit nemůže.. Pokud vše složil správně tak bych hledal příčinu v přívodu nafty... To by ses divil jak se to dokáže střihnout na vačce:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.