Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, prosím o pomoc s mým Partnerem, jedná se o poslední předfacelift model r. 2002, motor 2.0HDi 66 kw. Před měsícem mi za jízdy rupnul rozvoďák (vinou prasklého plochého řemenu, který se do rozvodů zamotal), vlivem velkých mrazů nebylo možné auto dříve rozdělat a zjistit rozsah poškození. O víkendu se podařilo všechny vadné díly vyměnit, ale ouha - auto nestartuje. Po otočení klíčku se rozsvítí kontrolky, hned zhasnou, startér točí, ale jakoby naprázdno... Neřešil prosím někdo něco podobného?

Díky za jakékoli tipy.

Odesláno

Sorry, nejsem odborník, tak nevim, jestli to napíšu správně. Mám to u kamaráda, který mi vždy opravoval všechna auta všech značek, tentokrát si ale poprvé neví rady. Vyměnila se vahadla, ventily, rozvody vč. pumpy, plochý řemen a ještě nějaké napínací kolo plochého řemenu, které bylo ulomené. Žádné další znaky poškození nebyly zjištěny. Napadá mě ještě immobilizer, protože auto bylo 3 týdny bez baterky...

Odesláno
Sorry, nejsem odborník, tak nevim, jestli to napíšu správně. Mám to u kamaráda, který mi vždy opravoval všechna auta všech značek, tentokrát si ale poprvé neví rady. Vyměnila se vahadla, ventily, rozvody vč. pumpy, plochý řemen a ještě nějaké napínací kolo plochého řemenu, které bylo ulomené. Žádné další znaky poškození nebyly zjištěny. Napadá mě ještě immobilizer, protože auto bylo 3 týdny bez baterky...

baterka je půl roku stará a než se dala zpátky do auta, tak se nabila...

Odesláno

Nevím zda bylo nutné měnit ventily jelikož tento motor je má kolmo na písty a nemají kde narazit, jen přerazí vahadlo a nic víc.At se mrkne zda má připojený snímač vačky a zda nebylo také poškozeno vačkové kolo... mohl se narušit ten kroužek s ozubením! Příčin může být po takovém zásahu mnoho bylo by lepší kdyby sem napsal přímo mechanik...

Odesláno
předpokládám že rozvody jsou nastaveny dobře ?

to taky předpokládám :) Ten samý servisman mi je měnil na Xantii se stejným motorem (akorát 80kw) a vše bylo OK, tak myslím, že by to mělo být v pořádku. Jinak se měnily i všechny filtry a náplně.

Odesláno

Zítra zjistím podrobnosti a dám vědět. Netušil jsem, že to tady tak frčí :super a nejsem připraven odpovídat na technický věci..

Každopádně díky za informace

Odesláno

Když se mi to stalo na 2,2, tak říkal, že je reálné nebezpečí, že se protočí ozubené kolo na vačkové (-vých) hřídeli (-lích). Což se nijak nepozná, značky ani klínek tam nejsou, dával mi nové vačkové hřídele. Prověř si to.

Odesláno

Tak tady je soupis měněných dílů:

rozvodová sada (řemen,2 kladky, vodní pumpa), hydraulická zdvihátka 8x, vahadla 8x, filtry (olejový, vzduchový a palivový), olej a řemen na alternátor.

Odesláno

sundanou hlavu asi neměl co, klidně může být ohnutý nějaký ventil, záleží při jakých otáčkách se to stalo. zkusil bych změřit komprese.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...