Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Přesně tak, je jedno na koho je psaný pojištění. :) Vem zápis o dědictví, smlouvu na pojištění, případně značky pokud bývalý majitel byl z jinýho kraje a vyraz na úřad. Poplatek za Euro normu a poplatek za přepis, který je 800Kč platit nebudeš. Přepis v tomto případě je od poplatků osvobozen.

Odesláno

radime: zdarma bude přepis ze zemřelé matky na dceru, ale pak přepis z dcery na Jimmy106 už bude normálně zpoplatněn, tedy evidenčka, ekodaň i 800.

Osvobození se týká jen samotného dědického řízení. Zdejší situaci bude (a musí) uředník chápat jako dva nezávislé kroky: dědictví a normální prodej.

[upravil dne 27.2.2012 21:03 od P607Olda]

[upravil dne 27.2.2012 21:03 od P607Olda]

Odesláno

No pockat, ja myslel, ze kdyz se to v ramci dedictvi prevede z matky na dceru, tak ona eko fyzicky nezaplati ale auto uz ma pak eko jakoby zaplaceno... vzdyt to tak dela spousta lidi tak, ze auto prevedou na osobu s kartou ZTP, ten eko neplati protoze ma vyjimku a pri prepisu na dalsiho cloveka uz se taky neplati.. nebo s tim ZTP je to jiny pripad?

Odesláno

ne tak to nefunguje, eko a ostatni poplatky by se neplatily pouze, kdyz by to auto zustalo te slecne, jakmile se ho bude zbavovat a pujde na tebe, jde vsechno stejne jako pri normalnim prodeji, jak uz napsal vyse P607Olda, se vsemi poplatky

Odesláno

Neni si s tou holkou, ktora to dedí, kamarád ? Mi tak prišlo, že ano, keďže auto už užívaš 2 roky bez prepisu.

Jedná se o starou 106 ktorá už moc velkú hodnotu nemá. Osobne by som sa s nou dohodol, nech si to napiše bez poplatkov na seba, spíš s ňou zmluvu o prenájme vozdila a výhranom užívaní tebou za nejakou symbolickou 1 korunu, a hotovo ...

Ty tak nemusíš platit poplatek, a ona je krytá, keby náhodou od nej niekto vymáhal pokutu, že to auto máš v nájmu ty :)

Ale je to na tebe ... V prípade ďalšieho predaja to ona odhlasi na niekoho, komu to predaš, pripadne to možno už ani nebudes predavat a auto pojde na vrakač alebo diely ...

Odesláno

Hele kamaradka to neni :D ja jsem ji v zivote nevidel :D jinak to s tou smlouvou Lubk0 je sice napad dobry, ale vzhledem k tomu, ze se opravdu nezname a ja bych chtel auto mit napsane opravdu na sebe, tak mi nezbyva nez proste zatnout zuby a zaplatit veskere poplatky a bursikovne.. jinak je tam katik na vyfuku, tak doufam ze budu platit tech 5 a ne 10 tis.

Odesláno

Hele ale nevim odkud to ta urednice vycte, ale ani v ceskem (original papiry od auta ktere je predmetem dedictvi) ani v nemeckem (auto ve kterem jezdim) neni nic k nejakem kodu.. zadny jsem nenasel, mam se tedy bat? Jeste doplnim ze predmetem dedictvi je jednolitr ktery se po cas meho uzivani rozbil a oprava by byla draha, tak jsem koupil nove auto (uplne stejne, jen ma 1,1motor) a prenesl jsem vin ze stare kastle na to \"nove\" auto. Je v tom strasnej bordel, tak me prosim za to nekamenujte :D

Odesláno

v TP musi byt napsano nejake z techto cisel http://www.prestupkyvdoprave.cz/ke_stazeni/prehled_emisi.pdf

a s tim VINkem, uvidis, jak moc peclivi budou na te evidencni kontrole, nekdy to prejdou jen tak okem z dalky, ale muzou to taky zkoumat podrobneji, tak zalezi, jak dobre se ti podarilo zahladit stopy po privareni noveho VINka

[upravil dne 28/2/12 09:44 od Ferry]

Odesláno

Hele je sice pravda, ze jsem to vinko jeste snad nikomu neukazal, ale vypada to opravdu dobre ;) jinak mam kamarada, co mi delal technickou, takze ho poprosim at se mnou skoci na tu evidencku.

Btw: ja jsem technicak prolezl a nic jsem nenasel

[upravil dne 28/2/12 09:50 od Jimmy106]

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Ahoj mám dotaz ohledně povinného ručení.Koupil jsem \"nové\" auto.V bazaru jsme sepsali návrh povinneho ručení od Uniqy, vytiskly zelenou kartu a odjeli.Doma mi došlo že jsem nedostal žadnou složenku ani na slmouvě není žádný kontakt jak pojistku zaplatit.Jak ted postupovat? má s tím nekdo zkušenost? Jestli mi nějake udaje ještě přijdou nebo se mám rovnou obratit na pojištovnu? dneska tam nejsou.... díky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...