davidekcz Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Povinný mít musíš, ale na koho to už je jedno Citovat
davidekcz Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Já mám auto taky pojištěný na sebe a psaný je na mladou. Citovat
radim.1008 Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Přesně tak, je jedno na koho je psaný pojištění. Vem zápis o dědictví, smlouvu na pojištění, případně značky pokud bývalý majitel byl z jinýho kraje a vyraz na úřad. Poplatek za Euro normu a poplatek za přepis, který je 800Kč platit nebudeš. Přepis v tomto případě je od poplatků osvobozen. Citovat
P607Olda Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 radime: zdarma bude přepis ze zemřelé matky na dceru, ale pak přepis z dcery na Jimmy106 už bude normálně zpoplatněn, tedy evidenčka, ekodaň i 800. Osvobození se týká jen samotného dědického řízení. Zdejší situaci bude (a musí) uředník chápat jako dva nezávislé kroky: dědictví a normální prodej. [upravil dne 27.2.2012 21:03 od P607Olda] [upravil dne 27.2.2012 21:03 od P607Olda] Citovat
Jimmy106 Odesláno 27. únor 2012 Autor Odesláno 27. únor 2012 No pockat, ja myslel, ze kdyz se to v ramci dedictvi prevede z matky na dceru, tak ona eko fyzicky nezaplati ale auto uz ma pak eko jakoby zaplaceno... vzdyt to tak dela spousta lidi tak, ze auto prevedou na osobu s kartou ZTP, ten eko neplati protoze ma vyjimku a pri prepisu na dalsiho cloveka uz se taky neplati.. nebo s tim ZTP je to jiny pripad? Citovat
Ferry Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 ne tak to nefunguje, eko a ostatni poplatky by se neplatily pouze, kdyz by to auto zustalo te slecne, jakmile se ho bude zbavovat a pujde na tebe, jde vsechno stejne jako pri normalnim prodeji, jak uz napsal vyse P607Olda, se vsemi poplatky Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Neni si s tou holkou, ktora to dedí, kamarád ? Mi tak prišlo, že ano, keďže auto už užívaš 2 roky bez prepisu. Jedná se o starou 106 ktorá už moc velkú hodnotu nemá. Osobne by som sa s nou dohodol, nech si to napiše bez poplatkov na seba, spíš s ňou zmluvu o prenájme vozdila a výhranom užívaní tebou za nejakou symbolickou 1 korunu, a hotovo ... Ty tak nemusíš platit poplatek, a ona je krytá, keby náhodou od nej niekto vymáhal pokutu, že to auto máš v nájmu ty Ale je to na tebe ... V prípade ďalšieho predaja to ona odhlasi na niekoho, komu to predaš, pripadne to možno už ani nebudes predavat a auto pojde na vrakač alebo diely ... Citovat
Ferry Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 to s tou smlouvou o pronajmu neni spatny napad a jestli je slecna pekna, tak co si vzit domu s autem i ji Citovat
Jimmy106 Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Hele kamaradka to neni ja jsem ji v zivote nevidel jinak to s tou smlouvou Lubk0 je sice napad dobry, ale vzhledem k tomu, ze se opravdu nezname a ja bych chtel auto mit napsane opravdu na sebe, tak mi nezbyva nez proste zatnout zuby a zaplatit veskere poplatky a bursikovne.. jinak je tam katik na vyfuku, tak doufam ze budu platit tech 5 a ne 10 tis. Citovat
Ferry Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 bohuzel, je to smutne, ale zalezi co je na papiru, tedy napsano v TP, ne co je fyzicky na a ve vyfuku Citovat
Jimmy106 Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Hele ale nevim odkud to ta urednice vycte, ale ani v ceskem (original papiry od auta ktere je predmetem dedictvi) ani v nemeckem (auto ve kterem jezdim) neni nic k nejakem kodu.. zadny jsem nenasel, mam se tedy bat? Jeste doplnim ze predmetem dedictvi je jednolitr ktery se po cas meho uzivani rozbil a oprava by byla draha, tak jsem koupil nove auto (uplne stejne, jen ma 1,1motor) a prenesl jsem vin ze stare kastle na to \"nove\" auto. Je v tom strasnej bordel, tak me prosim za to nekamenujte Citovat
Ferry Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 v TP musi byt napsano nejake z techto cisel http://www.prestupkyvdoprave.cz/ke_stazeni/prehled_emisi.pdf a s tim VINkem, uvidis, jak moc peclivi budou na te evidencni kontrole, nekdy to prejdou jen tak okem z dalky, ale muzou to taky zkoumat podrobneji, tak zalezi, jak dobre se ti podarilo zahladit stopy po privareni noveho VINka [upravil dne 28/2/12 09:44 od Ferry] Citovat
Jimmy106 Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Hele je sice pravda, ze jsem to vinko jeste snad nikomu neukazal, ale vypada to opravdu dobre jinak mam kamarada, co mi delal technickou, takze ho poprosim at se mnou skoci na tu evidencku. Btw: ja jsem technicak prolezl a nic jsem nenasel [upravil dne 28/2/12 09:50 od Jimmy106] Citovat
roura Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 Ahoj mám dotaz ohledně povinného ručení.Koupil jsem \"nové\" auto.V bazaru jsme sepsali návrh povinneho ručení od Uniqy, vytiskly zelenou kartu a odjeli.Doma mi došlo že jsem nedostal žadnou složenku ani na slmouvě není žádný kontakt jak pojistku zaplatit.Jak ted postupovat? má s tím nekdo zkušenost? Jestli mi nějake udaje ještě přijdou nebo se mám rovnou obratit na pojištovnu? dneska tam nejsou.... díky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.