Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj

Začalo mi cosi rachotit při volnoběhu a nesešlápnuté spojce.Tak jsem usoudil že je špatný ložisko na spojce a udělal jeho výměnu...Potvrdilo se, ložisko bylo špatné,ale behěm vyndavání poloos a vypouštění oleje vyteklo z převodovky pouze cca 2 deci !. Ted při smontování v tom hučí dal,takže je pravděpodobně přidřené nejake požisko v převodovce..je možnost že se to časem srovna,nebo to je rovnou na novou převodovku(opravovat asi nema cenu) Jinak olej je již doplnen ...a pak že v převodovce je celoživotní nápln :(

PS Jedna se o vuz z podpisu.

Odesláno

13 let, to uz to auto prezilo 2krat svou planovanou zivotnost :D

a to ti to bez oleje radilo normalne, je divny, ze by to prevodovka dlouhodobe prezila s 1/10 naplne

Odesláno

Pravě že to fungovalo normalne,proto nebylo žadny podezření..To že to šlo občas ztuha jsem svaděl na tu špatnou spojku...Problem je že tam nepíšou jak si představovali dlouhej život těhle aut :D

Odesláno

Nevím jak dlouho tam ten olej nebyl...před zimou se měnili manžety na poloosach,tak to třeba nejak zvoraly...Je ještě nejaka možnost že se to srovna??

Odesláno

tak to vypada, ze tam zapomneli nalejt olej zpatky po oprave :( Tomu, ze se to srovna, bych moc neveril, kdyz to jezdilo bez oleje

Odesláno

jsou to ložiska diferáku, nic se nesrovná, jezdi pokud se to úplně nerozsype, nebo jinou převodovku--podle toho, jak dlouho si chceš auto nechat:myslim

Odesláno

když o oleji co se tam leje za total quarz olej ? 90-85 ? dolejval jsem olej protože ho bylo mín 3dc zhruba a tedkon v mínus 20 hned po nastartování tam šla hodně zle 2 :D takže to vypustim a chrstnu tam co má bejt ....

1.9D 50kw jestli se teda mění olej podle převodovek motorů

[upravil dne 24/2/12 17:58 od vavoj]

Odesláno

do peugeotackych prevodovek vyhradne olej Total Transmission BW 75W-80

To Vavoj : Total Quartz je rada motorovych oleju, doufam, ze jsi ho nenalil do prevodovky :o

[upravil dne 24/2/12 19:10 od Ferry]

Odesláno
ale behěm vyndavání poloos a vypouštění oleje vyteklo z převodovky pouze cca 2 deci !.

Když už jste to tady načali,nebudu zakládat nové téma......

Kolik oleje vyteče z převodovky po vyndání poloos???

Pokud něco vyteče,jak se tomu dá zabránit - něčím to ucpat nebo jak.......

Odesláno

vytece temer vsechno, zbyde tam tak tech zminenych 2 deci

pokud chces vyndavat poloosy, musis nejdriv olej vypustit vypustakem, jinak to hrcne ven

Odesláno

ale ma, na diferaku a pak ma jeste kontrolni sroub z boku, co je ten plechovy kryt, poznas ho podle vetsi hlavy

Odesláno

total quarz jsem tam samozřejmě nelil :D

už jsem z tich olejů pomíchanej ....

v mínus 20 ve fábii 2004 rv 1.4 16V (lankový táhla) naprosto perfektně :D až v mínus 27 nešlo zařadit a zvuk byl jako naftovej motor .... ale tímto škodovku a fábii nehájim .... ale ani nevychvaluju peugeota :D

Odesláno

u vsech osobaku je stejne, kolem 2 litru, kontroluje se u vozu ve vodorovne poloze tim kontrolnim sroubem na boku prevodovky

Odesláno

shell asi oleje total prodavat fakt nebude, kdyz ma svoji znacku oleju :D zkus www.zbozi.cz a najit eshop pobliz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...