Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

oře Vánocema se mi odporoučela baterka.Na Vánoce sem to neřešil a zatim dal 48Ah baterku z GTi :roll .Když sem s ni občas jel,tak prosvítalo dobíjení.Teď sem konečně koupil baterku 70Ah ale to dobíjení prosvítá pořád.Nesvítí jasně jako ostatní kontrolky (ve dne to není ani vidět,ale v noci ano).Dobíjení sem měřil a dobíjí 14,6V a při všem zaplém asi 13,8 což mi přijde dobrý.Nemáte nějaký tip čím to?

605 r.v.91,V6

Odesláno
Uhlik ne to by se rozinala naplno

jenže mě se stalo, že uhlík zůstal viset za to lanko, co z něj vede, takže vzhledem ke špatnému kontaktu s kroužkem začala prosvěcet kontrolka. naštěstí se mi nestihl vyjiskřit - vypálit - kroužek . . . kolik to v tu chvíli dobíjelo nevim . . .

a oprava myslím drahá být nemusí, protože to vypadá spíš na ty diody a to na pomocný usměrňovač, který napájí regulátor. ty diody jdou celkem bez problému vyměnit a nahradit.

pokud je tam BY251, lze použít 1N5402 až 1N5408 (cena v GME 1,60Kč :P), či jiné náhrady

to bude mnohem dražší ta práce :D:D:D

Odesláno

dekuji.Ja se el.bojim jak čert kříže,ale snad tohle nebude náročné a zvládnu to.Co se týče oprav motoru,brzd atd. to mi neva,ale do elektriky nezasahuju.Ale když píšete,že by to neměl být problém tak snad :) Jen možná přístup k altíku bude asi horší,ale snad ne

Odesláno

altík je venku poměrně rychle.

zvednout předek tak o 15 čísel, aby se pod to dalo lehnout

odpojit baterku, odpojit kabeláž od altíku

povolit spodní šroub, vytočit matku, nechat zasunutý

povolit šponovák, demontovat

smeknout řemen

vytáhnout spodní šroub a je to venku – pozor, přece jen něco váží

dřív byl problém s dlouhým tělem olejového filtru, kdy jsem doloval altík skrz podběh pravýho kola, ale teď, když jsou filtry kratší, je to v pohodě a projde dolu

diodový můstek – 3 – je sice asi nerozebiratelný, ale ty pomocný diody půjdou vyměnit.

hlavně pozor na polaritu

post-32965-1410962242187_thumb.jpg

Odesláno

jinak díly na tento altík (A14N139 - pokud mé poznámky nelžou) by měli být k sehnání v elitu, v e-shopu zde , karta Komponenty

eventuelně na stránkách APM Webshop podle oem čísel lze najít komponenty fy Hüco (regulátor 5761 79, usměrňovací můstek 5744 c6 . . .) :roker

Odesláno

kludne to može byť kratky,ale zaseknutý uhlík.Moj prípad.Tiež to len občas prebliklo ,nevenoval som tomu povinnosť,až dovtedy pokial som nenatočil:D.Aleternátor dole rozobrať a hla ho papluha jeden uhlík vprdeli.:)

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Mam tiez teraz problem s dobijanim .

Po nastartovani ostane svieti kontrolka dobijania. Ked vytocim vysoke otacky tak zhasne a je Ok,

ale uz mi to zacalo robit aj pocas jazdy, ze to \"stiahlo \" napatie.

Mam 2.5 td, r.v 99, VIN : VF36BTHYE91057436.

Vie mi niekto paradit, ci by to mohli byt len uhliky, alebo regulator ?

Pozeral som aj v Service boxe, ale presny typ alternatora tam nie je napisany a v popise ich je asi 20.

Valeo ma regulator c 04 : 5761 91 REGULATOR ALTERNATORA

Ale su tam aj Mitsubishi a tem vyzera uplne inak.

Dik za rady.

Odesláno

Takhle ti to nikdo neřekne, altík se musí vyndat a rozebrat, můžou to bejt jenom uhlíky, nebo už taky probroušenej kolektor. Už jsem dělal u 605 obojí. Pro 2,5 by měl bejt altík Valeo a14vi11.

[upravil dne 27.12.12 16:38 od Freedy]

Odesláno

Tak sa mi to dnes podarilo vybrat. To je hroza v tychto novsich modeloch.

Je to alternator ALT A14VI11.

Mam zbrusenu kotvu, spodnu, uhlik bol uz asi kratky. A bolo tam velmi vela bordelu z uhlika.

Nevies nahodou, aky tam bol zberny kruzok ?

Alebo kde ho zohnat ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...