Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

a kedy by mal byt ten \"overboost\" citelny? lebo na RHR citim pri 2500ot/min jemny \"kopanec\"..prvy dych to chyta pri cca 2000ot a druhy pri 2500...je to chyba alebo vlastnost?

Odesláno

no u mojho auta to necitit vobec. Co je aj logicke, pretoze rozdiel 320/340Nm v konecnom dosledku nezvysi vykon o rovnake percenta(uz si ale nepamatam ten vzorec pre vypocet okamziteho vykonu). Takze podla mna to je skor marketingova vec a zbytocnost.

Shark734, stlac plynovy pedal na podlahu a potom este do podlahy. Stlacis tlacitko a mal by si mat kvazi overboost. Skus to najprv pri vypnutom motore, aby si to tlacitko citil.

Odesláno

@hipisko: Když se při stejných otáčkách zvýší kroutící moment, tak se samozřejmě stejně zýší i výkon, protože výkon je tvořen součinem kroutícího momentu a úhlové rychlosti.;) Nicméně jak psali výše, nějakých 5 - 6% navíc stejně nepoznáš, i kdyby to tam opravdu bylo.

Odesláno

Tlačítkem tempomatu zadáš počítači signal k okamžité změně s informací, kam až má zrychlovat. Stejný výsledek funguje opravdu prudkým dupnutím na plyn. Vyzkoušeno na chování automatu. Pokud jedu třeba 50 na 5-ku a rychle sešlápnu pedál, podřadí to na 4-ku a zrychluje, ale když tam mám 5-ku a opravdu na ten plyn razantně dupnu, práskne tam 3-ku a to je jiné :o. Je to podle mě funkce pro únik z krizové situace. Myslel jsem si, že na manuál bude převodovka reagovat pouze na plyn se stejnou zařazenou rychlostí, nebo podle otáček motoru.

Souhlasím teda se strakim007 s tím tempomatem. Je to stejné, jako kdybys byl spolujezdec. Auto zrychluje bez zpětné vazby řidiče.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...