Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 roky později...
Odesláno

Zdravim mam taky isty problem.Po nastartovani prejdem cca 5km a zacne mi sekat volant az uplne stuhne.Musim odstavit auto vypnut motor,nastartovat a ideme dalej.Skusal som poistky,konektory a vsetko ok.V peugeote mi to napichli na diagnostiku a zistili ze je vadny pocitac v serve a pomoze vymena celeho serva.Cena noveho dielu v peugeote 767eur.Vraj su dva druhy len neviem ktory mam a neviem najst ani nejake cislo.Dakujem za radu.

Odesláno (upraveno)

Martine, tady nejsou věštci. Napiš typ auta a motoru a přidej VIN.

Upraveno uživatelem Pety
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj. Mam skoro stejný problém. 

Akorát mi to dělá v hodně velké zimě. Volant se semnou pere a nechce zatacet. Ale po ujetí cca 300 metrů to přestane a je vše ok. Kdyz je teplo tak nic. 

307sw 2.0hdi 100kw po faceliftu rv 2005

Odesláno

Aha.

Tak to me nenapadlo. Tak asi staci dolit vic oleje a bude. 

Jen pro info. Prosim jaky olej patri do serva? 

Dle Peugeotu je to bezudrzbovy a vic se starat nemusim. 

Diky za odpoved 

Odesláno

No pokud máš správně hladinku, tak ne dolít ale vyměnit. Jde o to, že pokud máš např. netěsné víčko tak se do oleje postupně dostává voda a on "zvodní" a dolitím dalšího to moc nespravíš (obzvláště, když je ho tam dost a není tedy prostor na dolití dalšího)

Jaký olej má konkrétně Tvé auto nevím, to snad poradí ostatní.

Pro začátek něco ke čtení

https://www.autodoc.cz/info/kapalina-posilovace-rizeni-jak-ji-vybrat-a-vymenit

Odesláno

Ono podobne sa môže správať aj "studený" spoj alebo nedokonalý kontakt, keď sa zahreje, kov sa mierne roztiahne a kontakt sa zlepší. Taký spoj je potom slabým článkom, miesto ktoré sa prehrieva a niekedy ho možno nájsť aj podľa opáleného miesta alebo roztaveného plastu (konektor). Osobne som riešil podobný problém (zhoršovalo sa to, až úplne prestalo posilovať) kedy som demontoval posilovač a celý rozobral. Na 307čke je ten posilovač umiestnený dosť nešťastne a veľmi, veľmi trpí koróziou, v mojom prípade bol zasiahnutý dokonca aj spodný okraj elektronickej dosky, takže sa neoplatilo ho opravovať. Vymenil som za lacný kus z vrakoviska (čím menej skorodovaný, tým lepšie, samozrejme záruka vrátenia aspoň na pár dní) a odvtedy mám pokoj.

Samozrejme v prvom rade si musíš byť istý, že je OK kvapalina, takže najprv kontrola, prípadne výmena kvapaliny, až potom všetko ostatné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...