Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takze velakrat sa nam stava ze pridu na servisl ludia a chcu reklamovat tuto zavadu po tom ako prisli so zavadou celkom inou no na display mali zas Antipollution fault.

Hlasenie Antipollution fault je jednotne hlasenie zavady motora ktora ma vpliv na emisie. Zoberme si priklad, pocitac potrebuje tlak vzduchu z turba 1300bar a tak pomerom otvorenia elekr. ventilu riadenia turba ovlada membranu ventila turba a to doda spravny tlak vzduchu. No problem je ked doda len 980bar. Tento rozdiel pocitac zisti a ohlasi zavadu, svieti kontrolka diagnostiky a na displey je hlasenie Antipollution fault. Zavada sa odstrani v servise ale co cert nechcel zas po case to iste hlasenie. Sup do servisu na reklamaciu. No zisti sa ze je vadny snimac FAP a tak zas bolo hlasenie Antipollutio fault. No zakaznik to berie ako jednu a tu istu zavadu! uz sme mali 2 reklamacie za cielom vymeny vozidla a to na zaklade ze sa 3krat objavila rovnaka zavada Antipollution fault, co nema opotstatnenie pretoze je to jedno pomenovanie na zavady jednotlivych systemov riadenia ci uz motora alebo priamo systemu znizovania emisi.

Odesláno

Třeba budu za blba, ale neva- jak tedy v servise poznáte, že to hlášení není jedna a ta samá závada? Zákazník řekne, že to dělá ty samý zvěrstva, jak předtím. To pak zkoušíte všechny systémy, ke kterým připadá tohle jedno hlášení?:o

Odesláno

Jednoducho precitame si zavadu v pocitaci motora :) a opravime to co je zle. Ked to pride na opravu ze to robi to iste ako predtym napr. sklbe motorom tak jo vtedy je velka pravdepodobnost ze je ta ista zavada. ale takych pripadov je v pomere staznosti ze mi zas svieti Antipollution fault velmi malo. Ja som chcel poukazat na to ze Antipollution fault neukazuje len na jednu a tu istu konkretnu zavadu dakeho prvku. Ide o vseobecne hlasenie zavady. No vela ludi to berie tak ze sa zas posralo to iste co predtym. Ak je zavada a hlasenie tak je vzdy zapisana v RJ motora alebo ineho pocitaca. Tam sa precita a spravi meranie parametrov na potvrdenie zavady a opravi sa na zaklade tejto diagnotiky. Ono je ten pocitac aj dobra vec pretoze si tam moze technik cez diagnosticky pristroj prezriet merane parametre zo snimacou a tak ohodnotit stav jednotlivych systemov. No je i stav :) a to sa mi stalo dva krat ze prisiel zakaznik a svietila mu diagnostika. tak som to napichol a v RJ ziadna zavada. no kontrolka svietila stale :), cize trebalo vymazat neexistujucu zavadu. Dalej co nemam rad na RJ je ze aj tak si robia co oni chcu :).

Odesláno

Aha.

Měl jsem jedno auto, kde bylo pod kapotou víc drátů než motoru (GII 1.3MPi) a hledat závadu bez diagnostiky byla fakt pakárna (hlavně nikde nevěděli, kde je konektor pro připojení), takže jsem rád, že mám svůj turbotraktor bez ŘJ. :D

Odesláno

jo tiez som rad ze moja 306 1,6 benzin ma primitivny system BOSCH 5.1 i ked radsej som chcel 1.9D alebo TD klasiku XUD nie DW, vela vas hovori ze tam praskaju hlavy ale za 7rokov co robime peugeoty tak hlava praskla iba vtedy ked nesli ventilatory a motor sa prehrial. cize ked je vsetko poriadku ohladom chladenia tak sa nestalo ze by praskla hlava.

Odesláno

Pro zlost, tyhle nový křápy. Doufám, že tohle doma mít nikdy nebudu. Až dojezdím to co mám, zkusím koupit úplně poslední model obyčejného mechanického atmosféráku (to je rok tak 98, 99 - XUD, ta DW8 se dělá snad až do dneška, no možná bych jí taky zkousl), to je snad jediný, co umělo PSA pořádně...

Co se těch starých TD týče, není to špatný motor, pro 306 je výkonem tak akorát, pro větší auta je už zoufale slabý. To praskání hlav je spíš způsobeno nešetrným zacházením zastudena, ty TD jsou prostě dost háklivé. A by? nejsou na to praskání tak náchylné jako např. Fordí 1,8TD (které snad už z linky sjížděly s prasklinou:D ), nebo starší řadové bawory, tak je prasklá hlava poměrně častá. Že se s tím nejezdí do autorizovaných servisů mě ovšem vůbec nepřekvapuje - ty auta už jsou dávno po záruce, a cena opravy v autorizovaném by většinou přesáhla hodnotu auta... Na vrakáčích ovšem tyto motory patří k velmi drahým.

• O 2 týdny později...
Odesláno
Napsán autorem TITANa

Takze velakrat sa nam stava ze pridu na servisl ludia a chcu reklamovat tuto zavadu po tom ako prisli so zavadou celkom inou no na display mali zas Antipollution fault.

Hlasenie Antipollution fault je jednotne hlasenie zavady motora ktora ma vpliv na emisie. Zoberme si priklad, pocitac potrebuje tlak vzduchu z turba 1300bar a tak pomerom otvorenia elekr. ventilu riadenia turba ovlada membranu ventila turba a to doda spravny tlak vzduchu. No problem je ked doda len 980bar. Tento rozdiel pocitac zisti a ohlasi zavadu, svieti kontrolka diagnostiky a na displey je hlasenie Antipollution fault. Zavada sa odstrani v servise ale co cert nechcel zas po case to iste hlasenie. Sup do servisu na reklamaciu. No zisti sa ze je vadny snimac FAP a tak zas bolo hlasenie Antipollutio fault. No zakaznik to berie ako jednu a tu istu zavadu! uz sme mali 2 reklamacie za cielom vymeny vozidla a to na zaklade ze sa 3krat objavila rovnaka zavada Antipollution fault, co nema opotstatnenie pretoze je to jedno pomenovanie na zavady jednotlivych systemov riadenia ci uz motora alebo priamo systemu znizovania emisi.

Tak tohle mi to píše skoro každý den \"Antipollution fault\" podle diagnostiky je to lambda sonda... ale nějak se mi to nezdá. Dneska jsem jí pořádně zaizoloval, ale asi po 30 minutách to začalo opět. Pak se taky stane, že to dva dny je všechno v pořádku a pak z ničeho nic opět. Už nevím co s tím dále :mad::mad:

Viz příspěvek:

Odesláno

2 Jirkap: podla akej diagnostiky? v znac. servise? k tomu prispevku tvojmu o lamda sonde: precisti konektor WD40 prefukaj a zapoj. Lamdu samotnu nijak neizoluj a toboz nie dakym sajrajtom ako asfalt vosk alebo daky tuk. musi byt volna vzdusna pre pristup referencneho vzduchu. asi budes mat tu lamda sondu uz vadnu ked taka obycajna umyvacka jej vadi.

Odesláno
Napsán autorem TITANa

2 Jirkap: podla akej diagnostiky? v znac. servise? k tomu prispevku tvojmu o lamda sonde: precisti konektor WD40 prefukaj a zapoj. Lamdu samotnu nijak neizoluj a toboz nie dakym sajrajtom ako asfalt vosk alebo daky tuk. musi byt volna vzdusna pre pristup referencneho vzduchu. asi budes mat tu lamda sondu uz vadnu ked taka obycajna umyvacka jej vadi.

Ano podle diagnostiky ve značkovém servise. Co je to konektor WD40 a kde ho přesně najdu? :) No objel jsem to jen silikonem na motory. Včera večer mi opět začala diagnostika svítit :bojim

Odesláno

taky jsem to na svem aute videl. bohuzel.

ztrati vykon a jede v nouzovem rezimu.

u me se menilo cidlo FAP. pomohlo to. tak na 14 dni. pak se to zase ozvalo, tak se zjistila netesnost palivovych trubek, nekde to salo vzduch. no a do tretice se vymenilo cidlo nasavaneho vzduchu a je to PARAAAAAAAAAADA. teda snad to vydrzi. tuky, tuk. :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno
Napsán autorem TITANa

člověče jáj měl taky třikrát stejnou závadu.. rozsvítila se diagnostika :D

Odesláno

Mám sice 307-ku 2 mesiace ( kupoval som ojazdené - 80 000 km ), ale pár krát sa mi stálo, že Antipillution fault napíše aj mne, potom svieti kontrolka čerpadla...

Po praxi som prišiel na to, že to stáva pravdepodobne nekvalitným benzínom ( možno ho niekde aj riedia ). Takže od vtedy tankujem všade, okrem Slovnaftu a hypermarketou. Doporučujem Esso, Shell.

A už no problem !

Ináš v servise povedal chalanisko, že je to bežné, PC vyhodnotí chybu a po čase si túto chybu vymaže z histórie!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...