Martinsk Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Nazdar hoši, zamrzol mi prívod vody do domu. Ak by to bola oceľová rúra, tak nie je problém. Lenže je to natiahnuté plastovou trubkou. Poradte mi, ako to mám rozmraziť. Neviem, ani kde je to zamrznuté. Tipujem, že asi niekde pri dome, tam je to najplytšie, asi 50 cm. Trubka je aj izolovaná ... Citovat
marko306 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Mne zamŕza voda permanentne, ale iba vo vodárničke. Pod zemou pochybujem že by ti to zamrzlo, takže hľadaj kde je voľné nezakryté miesto (vodárnička). Vo vodárničke to mám asi 1,5m hlboko a rozmrazujem to vodou z rýchlovarnej kanvice, ale nie vriacou. Jednoducho pooblievam trubku. Najvyšší bod potrubia pod zemou mám cca 80cm. [upravil dne 6/2/12 19:36 od marko306] Citovat
kveton Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 nám taky zamrzla ve vodárně, spravilo to el. topení Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 jak píše marko306 polévat horkou vodou, ale napřed bych povolil trochu kohoutek. Teď v mrazech mám trošku puštěnou vodu jen aby kapala určitě nezmrzne je stále v pohybu:papa Citovat
marko306 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Keď píšeš o tom kúrení, tak mne sused poradil väčšie sviečky do vodárničky, ale to by som ich tam menil asi každú noc Citovat
Kubát Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 hmm, toto bude asi neřešitelný problém. přípojka by měla být v nezámrzné hloubce. jestli je to někde pod zemí, tak se obávám, že to nerozmrazíš Citovat
Guest Honza™ Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 prodávají se topné sítě, koberečky a pod. kterými se právě pro tento případ potrubí obkládají. Kdysi sme to řešili pro jednu zákaznici, ale mělo to takovej šílenej příkon že se to nevyplatilo...musí se to vyplatit. Citovat
Kubát Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 prodávají se topné sítě, koberečky a pod. kterými se právě pro tento případ potrubí obkládají. Kdysi sme to řešili pro jednu zákaznici, ale mělo to takovej šílenej příkon že se to nevyplatilo...musí se to vyplatit. tak ono se to dá omotat el. odporovým drátem a ten pak při mrazech zapnout. tak jsme to dělali na jednom baráku. ale toto mu už ted asi nepomůže:nevim Citovat
marko306 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 V zemi mu to asi nezamrzlo, to by muselo byť v kuse hádam -40 stupňov, nie? Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 taky si myslím ,že to v zemi nezamrzlo,tady u nás je zem promrzlá tak do 20cm..... Citovat
Kubát Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 taky si myslím ,že to v zemi nezamrzlo,tady u nás je zem promrzlá tak do 20cm..... jasně, ale to musí vědět on, v kterém místě by to mohlo zhruba být. jinak nezámrzná hloubka se uvažuje cca 80 cm. jestli je to někde ve zdi, tak naftové topidlo a nahřívat to místo kudy voda vede. jinak mě nic rozumného nenapadá Citovat
DanculD Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Pozor, na Slovensku je podla oblasti nezamrzna hlbka od 60cm do 120cm. Takze tych jeho 50cm je zalostne malo. Zem mohla v tychto mrazoch kludne zamrznut az do hlbky jedneho metra (opät zalezi na lokalite, pokryvke snehu....). Inak nechapem, preco tu vodu nedate hlbsie, potom nemusite riesit taketo blbosti. Ja som vodu zakopal do 130cm a mam istotu, ze nezamrzne. Citovat
P607Olda Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Na běžný kohoutek (je v komoře, ale teď už tam taky mrzne) - dali jsme pod něj přenosku žárovku 60 W a případně ještě překrýt starým kýblem, ten přidrátovat aby vytvořil obal - dekl. Citovat
Jimmy106 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Dneska rano jsem taky resil zmrzlou vodu.. do kanalu kde je vodomer a ventily jsem se taky nedostal, tak jsem skocil do obchodu, koupil horkovzdusnou pistolku, nahral jsem skruz, tim jsem se dostal do te sachty, nahral jsem i ty plastove trubky i ty kovove a uz to bezi bez problemu uvidim, co bude zitra rano, prikryl jsem to notnou davku kartonovych krabic abych vytvoril izolaci, tak snad tam nebudu muset lezt znova Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 na moji chalupe je v noci -29 a pres den -17 a voda, ktera nekudy vede ma vodomer a uzavery v garazi v cca 25 cm (jednostenna okna, nezaizolovany strop, bez topeni) a v pohode bezi. Horsi je, ze mam zamrzlou vodu ve zdi - v te same mistnosti a mam zamrzly splachovadlo hajzlu. ale pritom hajzl odteka...... z toho soudim, ze zamrzle by to asi nemelo byt v zemi Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 mám stejný problém v garáži,mám tam kohout s vodou a mám tam -3.5C Kohout ještě nazamrz... tak jsem to zabalil do Orsilu,pak jsem udělal z 5cm polystyrenu krabičku a tu opět zabalil do orsilu a přehodil přes to 2 deky,myslíte ,že to bude OK nebo mráz kohout roztrhne...případně jak by jste to udělali Vy.Slyšel jsem o nějakým topným drátu,ale nemám zkušenosti.... [upravil dne 6/2/12 20:59 od Charlie 1] Citovat
Jimmy106 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Charlie: co mame my ventil na hadici ve zdi, tak vypnes privod vody do toho kohoutku, ten pustis, aby zbytek vody vytekl a nic ti nezamrzne Citovat
Martinsk Odesláno 6. únor 2012 Autor Odesláno 6. únor 2012 Je to preto iba tak plytko, lebo mal takých darebných murárov. Myslím si, že preto to zamrzlo, lebo nie je sneh. Citovat
P607Olda Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Amatérská elektro řešení nedoporučuji. Jedině schválený výrobek. V garáži běží fukar na nezámrznou teplotu (je tam taky kohoutek a vodoměr). Fény, horkovzdušky. [upravil dne 6.2.2012 21:01 od P607Olda] Citovat
P607Olda Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Martinsk: musíš zjistit, kde to zamrzlo. V zemi asi ne. Zkus rozšroubit za vodoměrem (na straně domu). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.