Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chcípá na volnoběh, dusí se

Recommended Posts

Guest Džůny
Odesláno

Našel jsem několik témat, ale myslím, že jsou všechny případy odlišné od toho mého. Jde o moji 406, viz. podpis.

V pátek jsem vyměnil zelené čidlo a dolil 2 litry chladící kapaliny, zalil jsem to destilkou, cca 0.5 litru. Nechal jsem auto stát přes noc venku, bylo -16°. Další den jsem bez problémů nastartoval a jezdil a večer jsem ho zase nechal stát venku.

Dneska jsem nastartoval, otáčky lítaly v rozmezí 1300-900, auto se nezdravě třáslo, mělo tendenci chcípnout a pak opravdu chcíplo. Musel jsem to držet pod plynem, dokud se trochu nezahřál motor, chcípalo to pořád. Po rozjetí se dusilo a ozývaly se rány od výfuku. Chcípání na volnoběh zmizelo se zahřátím, dušení ne.

- Krokáč půl roku nový.

- Klapku jsem čistil v pátek.

- Baterka rok stará (56/480).

- Zelené čidlo měněné v pátek.

- Svíčky a palivový filtr – půl roku nové.

- Po tankování jsem do nádrže nalil Aquafobin.

Pište cokoliv vás napadne. Potřebuju to dát dopořádku, ať zítra ráno můžu bez obav do práce. Jinak se nemám jak dostat. :bojim

[upravil dne 3/2/13 03:18 od Džůny]

Odesláno

mozna odchazi zapalovaci rampa a spatne to pali (odpovidaly by tomu ty detonace, kdy se vzniti nespalene palivo ve vyfuku) nebo mozna odesla lambda sonda a jde tam prilis bohata smes

Odesláno

toto mi robilo v piatok ked som rano nastartoval pri -26 na desiaty krat sa podarilo nastartovat ked som nastasrtoval(konecne )otacky lietali ako pises idem sa rozbehnut a auto nic sa dusi potom to zase ako tak chytilo a zase ked sa motor trochu ohrial zase sa dusil chcipal volnobeh musel som ho drzat pod plynom potom zase auto islo akoby na polovicny vykon pridavam poriadne a auto pomaly leze do otaciek medzi tym mi zassvietila dia a opet zhasla tak som to poriadne ohrial aby vodu pustilo do chladica a par km s tym pobehal a umudrilo sa to podla mna tam nieco primrzlo prituhlo a po poriadnom ohriati to povolilo

Fery-rampa by to mohla byt mam ju na spode popraskanu

na druhy den som si vsimol po nastartovani studeneho motora ze motor ma divnejsi zvuk a z vyfuku isiel cierny dym (znamka nespravneho spalovania)po pridani plynu uz ok pekny biely dym

ps odvzdusnil si to potom ?ked si menil cidlo

[Edited on 6/2/12 15:09 by krtek 2]

Guest Džůny
Odesláno

Pořádně jsem to projel a zatím se chová normálně. Z výfuku jde bílý dým a žádné detonace se už neozývají. Nechal jsem si proměřit baterku, altík a startér a všechno je podle servisáka OK. Byl povolený minusový pól na baterce – mohlo to mít vliv?

Ferry: Zítra ráno uvidím co a jak. Kdyžtak se zaměřím na tu rampu a lambdu. Plánuju i vyměnit katalyzátor, nový se mi válí v garáži... starý je vysypaný a mohl by být ucpaný. Takže jsem nemohl udělat nic špatně při výměně toho čidla. :myslim

krtek 2: Jo, odvzdušnil.

[upravil dne 3/2/13 03:21 od Džůny]

Odesláno

pri vymene cidla ani nie pokial tam nezorves zavit alebo neurves tym cidlom kusok hlinika z bloku (co uz som videl :D) tak asi nic moc sa tam pokazit neda s tym odvzdusnenim ma to len tak napadlo ked pises ze hocico co vas napadne

[Edited on 6/2/12 17:17 by krtek 2]

Odesláno

inak este kolega z roboty ma breaka s nasim motorom a ma tiez s tym problem teraz ked prituhlo vonku mozno strelim teraz do vetra ale napada ma zeby mohol prituhnut krokac:myslim ten kolega dal v servise cistit komplet klapku a onedlho mu to zacalo blbnut zeby nejaky suvis :myslim

[Edited on 6/2/12 17:31 by krtek 2]

Guest Džůny
Odesláno

Taky jsem v ten pátek čistil klapku. Ale to přece nemůže potom začít dělat tohle. :myslim

Odesláno

hoj já mám dost pod.problém mám 406 1.8 16v na LPG nejprve lítaly otáčky v rozmezí 900-1300 vůbec nešlo do otáček musel jsem pomálu přidávat plyn škube nejede po rozjetí a ubráni plynu zase to samé pomalu přidávat plyn aby to trochu jelo a když se to přepne na plyn tak totální katasrofa. Po třech dnech jsem měl dokonce zaseknutej pedál plynu a dělá problém pořád Lanko je volné ale pedál se nehne tak jsem jej prostíkal olejem at to byla asi pořádná blbost protože se vše jen zhoršilo-není náhodou nejaké čidlo u pedálu plynu?Protože u nás má kámoš nissana a pořád měl problémy v serv. mu snad vše vyměn počínaje čerpadlem a nakonec ten bordel dělalo to čidlo u pedálu.

Odesláno

mne sa to dnes dodrbalo kazdych par sekund sa mi rozsvieti kontrolka diagnostiky volnobeh pohupava a niekedy aj zdochne na plyn reaguje ale niekedy akoby to nemalo vykon lambdu som meral tym diodovym testerom ,mrtva neni ale ci ide na 100 percent tazko posudit

meral som dobijanie a dobija to 14.68v ked zapnem svetla tak poklesne na 14.5 v pride mi to trochu moc tak ci nahodou sa nerozsvecuje dia koli tomu rano som nastartoval a robilo to divy kolisalo to vypol som motor opet nastartoval a islo to pobede uz sa to dodrbalo nadobro

Odesláno

včera jsem měl konečně čas to pořádně projít a začal jsem u filtru tam kousek ledu až po klapku kde bylo jen nepatrné množství zmrzlé vody lih v rozprašovači a kousek hadry tomu pomohl a auto jede jako ohen necuká volnoběh drží .

Odesláno

tak som sa bol vonku vymrznut ale stalo to za to ,ale najprv tie rampy z RFV naLFY zamenit nejdu su takmer identicke le ten polkruhovy vyrez na nej ktory licuje vicko na dolievanie oleja je par cm posunuty mimo a teraz k poruche odpojil som lambda sondu(rozpojil konektor) a auto okamzite islo tak ako ma ide za plynom kontrolku diagnostiky mi nerozsvietilo ,volnobeh nechcipa cize malo by to byt jasne alebo nie? ,treba novu lambdu? keby neboli take drahe sakra oplati sa kupit univerzalnu ? alebo to nemusi byt lambda?

[Edited on 9/2/12 17:28 by krtek 2]

Odesláno

no jo, ono se predelavaly kryty ventilu v roce 98, jediny cim se ty rampy lisi je prave ten kruhovy vyrez v plastu :D tak to je smula

No ale pokud se to po odpojeni lambdy srovnalo, tak je holt spatna (bosch ji udava zivotnost 100tis km, me odesla pri 250 :) ) Jinak Bosch lambda pro tenhle motor vychazi tusim kolem 2000Kc, tuhle jsem na ni zrovna koukal

Odesláno

na tachometri mam 235 tisic km ,skutocne kilometre? nemam sajnu ,potom som skusil este lamdbu napojit naspet a odpojil som zelene cidlo motor hned nabral na obratkach zmena viditelna ,cidlo som premeral na budiku teploty 80 stupnov a hodnota odporu bola 325 ohmov ,cize podla tabulky by to malo byt ok(dost na houby pristup musel ist dole filterbox aby som tam prilozil hroty multimetra) skusim este vyblikat kody k-kontrolkou alebo zohnat niekoho s dia po odpojeni lambdy som nezaznamenal (sluchom nijaku zmenu az ked som to prebehol tak uz to nechcipalo) a slo za plynom akurat tie otacky padali pomalsie akoby sa patrilo premeral som vyhrev lambdy tak som nameral nejakych 40 ohmov (preruseny nieje) len mi nejde do hlavy pred mesiacom som robil emisnu tak bolo vsetko ok ale zase je pravda ze vtedy mi to neblblo nerad by som sa odrbal lebo je to draha vecicka

[Edited on 9/2/12 21:06 by krtek 2]

Odesláno

tak som vyblikal kody a to 52,33,51,14(pomer vzduchu paliva mimo toleranciu,map sensor,lambda,snimac teploty chladiacej kapaliny) super to mi pomohlo:) co teraz? lamda aj zelene cidlo moze byt zapisane koli tomu zesom ich odpojil pri nastartov motore zapisuje RJ chyby za sebou ako vznikly lebo ak ano tak by to sedelo najprv som odpojil lambdu potom zelene cidlo ,lambdu som meral multimetrom a davala hodnoty od 0v po 0.8v ,krokac je cisty

[Edited on 10/2/12 13:09 by krtek 2]

Odesláno

ale šak lambda funguje až po zahriatí systému, nie hneď po naštartovaní. To som mal na manželkinom citroene, lambda v pi+i sa prejavovala tak, ze ked sa auto zahrialo, tak volnobeh isiel uplne vporiadku, ale auto nemalo absolutne ziadnu silu a tah. Na neutrali motor vyzeral uplne ok, ale nedokazal rozbehnut auto, taky bol slabucky. A to som vymenil vsetky cidla a elektriku na motore. Lambda bola az posledna.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...