Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdárek, som tu nový, chcel by som sa spýtať, či ten soft je už odskúšasný a či priniesol nejaké zlepšenie. Mám 1,6HDi 2/2012 ale kupil som ho manželke, tak neviem čo robí motor, ide mi o to či mám nabehnúť do servisu a pýtať nahratie nového softu ak je tam nejake preukazeteľné vylepšenie v globále.

Odesláno

Ten soft,podle toho co jsem zjistil ,má poř. číslo 9.Je to poslední verze.V servisu mi na rovinu řekli,že se to někdy projeví,někdy né.Mám najeto 22000 a přesně to odpovídá i diagnostice.Jak jsem psal,je to ,tuším, dynamické nastavení vstřiků pod různou zátěží.

Odesláno

Taky se v pondělí hned poptám co ten nový soft.......:myslim zdá se mi ,že to taky začalo více brblat....

• O 4 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Po prečítaní vašich príspevkov som zistil že aj mňa sa to týka,to brblanie motoru čo znie ako ventily by klepotali.Ale ako čítam mate samé lepšie vozy ja mám len 307 1,6 16V HDi 2004 ma niekto skúsenosti aj vo výmene softu v týchto vozoch?

Odesláno

Včera jsem odvezl auto do servisu ohledně toho nastavení vstřiků.Bohužel bude tam déle , jeliklož dostalo plný zásah od krup.Budou dělat zároveň střechu. Až auto vyzvednu, tak dám vědět jestli to brblání motoru zmizelo.:papa

Odesláno

Tak už aj moja 5008 je v servise.(15000km) Posledný mesiac, po štarte takmer nefunkčná akcelerácia +\"brblanie ventilov\". Servis včera: Diagnostika-chybová hláška???-prepálenie softu, akcelerácia ok, brblanie otrasné a po novom \"sekanie\" motora:grr. Presne taký istý problém, ktorý opísal Leftfield, ale až po prepálení softu. Servis dnes: Predviedol som závady, technik hovoril o nastavení vstrekov, takisto o nevyraďovaní rýchlosti pri dojazde (všetko je tu na fóre:-). Auto je tam od rána, pred hodinou telefonát: Akú naftu a koľko ste tankovali? Asi???:D tam máte vodu. Moja odpoveď : Asi nie, tankoval som v Rakúsku a plnú:roker. Reakcia: Ok, riešime ďalej... Apropo dolial som aj olej 0,5 L. Na tie kilometre v pohode, nepomohlo, no až na to, že si za litrové balenie Totalu vypýtali 22 eur:o:fnuk. Moja chyba, za tie prachy na webe 3 litre:D:D:D. Tak mi prosím držte palce:papa

[upravil dne 5/9/12 17:17 od sokolino]

Odesláno

ludia darmo tu riesite brblanie :) nejaky soft vam veci neporiesi len tak zo dna na den... ak su raz chytene vstreky a su vacsie prepady tak si to brblat bude tak ci onak a nepomoze tomu ani soft. Radsej peniaze ktore vrazate do origos servisov na to aby \"hladali\" priciny si usetrite na nove prip. repasovane vstreky pretoze to vas tak ci onak neminie ;)

Odesláno

Takže vo štvrtok 6.9. prebrané auto. Žiadne sekanie, brblanie takmer žiadne, úplne hladký beh motora. V piatok až nedeľa 600 km, všetky druhy ciest. Najväčšie prekvapenie - spotreba klesla takmer o pol litra:super .Zatiaľ spokojnosť. V servise mi povedali, že nastavili vstreky, dokonca som videl aj manuál v češtine, aký je postup, takže predpokladám, že o tom probléme vedia.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Mňa to nestálo nič, auto má len rok, takže všetko riešené v záruke. Ak sa to objaví znovu, budem žiadať výmenu vstrekov.:bacha

[upravil dne 2/10/12 12:03 od sokolino]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak až dnes auto vyzvednuto ze servisu.Je po kompletní opravě poškozených věcí. Co je ale hlavní, po přehrání softu není po brblání motoru ani slechu.Naprostá spokojenost.Jsem i velice příjemně překvapen, jak je ta 1,6 HDi po tomto zásahu i podstatně pružnější-svižnější.:)

• O 1 rok později...
Odesláno

Mám najeto asi 800km, takže motor voní novotou a pořád se nemohu smířit se zvukem motoru. Pokud mám zapnuté rádio nebo běží ventilátor, tak pohoda, motor si brblá někde na pozadí. Pokud je ale v aute ticho a poslouchám motor, tak z toho nemám dobrý pocit. Jak to popsat. Na volnoběh ticho, vše OK. Při ostřejším přidání plynu resp. hlavně při přidání v zátěži se v určitém otáčkovém pásmu začne ozývat jakýsi klapavý jadrný zvuk. Měl jsem Fordíka 1,8TDCI a ani po 170ti km jsem nic podobného nepozoroval. Pokud by to bylo za studena, pak OK. Ale teplota motoru na to nemá zásadní vliv. A pak ještě jeden zvuk. Naopak po ubrání plynu, kdy auto dojíždí a brzdí motorem se někdy začne ozývat jakési cvakání, které odpovídá patrně otáčkám motoru. Při vyšlápnutí spojky to utichne. Neumím to spolehlivě navodit, nicméně pokud se to stane, tak je to dost slyšitelné. Několikrát se mi to povedlo navodit při ubrání na čtyřku při cca 2000 otáčkách. Cvaká to tak do 1500 ot a pak to utichne. Jsou ale chvíle (a těch je většina), kdy to nenavodím ani kdybych sebe víc chtěl. Přijde mi, že to dělá spíše při zahřátém motoru. Jinak auto táhne dobře. Vidím že je tu na fóru spousty majitelů 1,6HDI, tak by mi zajímalo, zda máte někdo něco podobného a zda to má cenu řešit. Předem díky za reakce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...