Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte mam tet problemy se stud. starty meho P406 hdi 80kw r.v. 04,při mrazu 12c motor se otoči tak 30krat než chytne žhaveni funguje jinak by to nechytlo vubec, po natočeni motoru pak už start OK, četl sem tady toho hodně naforu ,aky byste mi doporučili postup opravy od čeho se mam chytnout

Odesláno

no vidim že nejsem sam ale ja mam benzin 1,8 16V baterka Varta Blue dynamic 60Ah 540A 4 mesice stara, svičky najete cca 6tisic NGK a ty starty ranni to je jak z posledniho hlavne dneska kdy bylo -17 nalil jsem tam jeste velflobin a vytahnul baterku do tepla tak uvidime rano...hold dostava zabrat tyden celej den hrubo pod nulou neni se cemu divit navic trasa 15km tam 15km zpet..

ale i za chladnejsiho rana je start tužší než normalne pak už v pohode a to nemusi byt ani takova zima..tak nevim

Odesláno

takže po zhasnuti kontrolky žhavim znovu i 3 krat zasebou do nafty nic nepridavam baterka toči OK,žhaviče sem proměřil minulou zimu byli OK (po odpojeni každou zvlašt) a mělo to stejny problem jak teka ,mam strach s těch vstř. trysek ma to najeto kolem 300tis KM odhadem ten ERG ventil nevim presne co je ale filtr fap asik taky nemam vyřeši mi to diagnostika motoru kolik by stala,

Odesláno

Já jsem dneska startoval taky trochu déle než normálně. Motor se déle točil ale chytlo to v pohodě. Nová baterka a VIF aditiva do nafty. Je hold větší mráz no.

Odesláno

môžem sa opýtať pri koľkých stupňoch mínus vám to chytá v pohode? lebo ja mám 206 1,4hdi a dva dni pri mínus 22 som naštartovala až na 4-krat a dnes pri mínus 24 az na 5-krát - tak neviem, či mám byť rada, že som pri takých mrazoch ešte vôbec naštartovala, alebo mám ísť zajtra bezpodmienečne kupovať novú baterku? myslíte, že ak by som mala novú baterku tak aj pri viac mínus 24 naštartujem na prvýkrát?

Odesláno

Baterka by se měla odpojit kompletně oba póly + i - a pak se normálně zase připojí ale měla by se nechat po nabití chvíli v klidu aby stihla tzv. vybublat nebo odvětrat. Nedoporučuje se hned jezdit.

Odesláno

no to doufám protože tady na foru proběhlo sice u 306 benzin že po zapojeni baterky musi dat kliček na 2 achvili počkat a pak start bez plynu prostě stary start jak jsme tomu řikali u fačka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...