Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mám problém. Začalo mi v přírubě co vstupuje trubička do spojkového válečku na převodovce téct kapalina. Vyndal jsem to, ale žádnou gumičku jsem nikde neviděl, tak netušim jak to tam vůbec těsní, když je to zajištěný jen jakousi drátěnou ségrovkou. Když jsem to tam vrátil, odvzdušnil, tak dobrý, ale jak jsem dotáhl odvzdušňovák, tak se to hlo a zase to začlo téct, tak jsem si to dal ještě jednou a dobrý, dnes ráno pedál opět měkký :grr

Odesláno

ona je nasunuta na tom plaste na konci trubky...... ma to tvar klobucika a presne kopiruje ten plast.. bud bude vo valceku alebo na tom plaste... inde nema kde byt ak ti to niekde nevypadlo.. skus to dobre popozerat...

• O 2 roky později...
Odesláno

Pánové, zkoušel někdo v tomto spojkovém válečku vyměnit gumičku? Rozebírá se to vyndáním takové velké plastové pojistky (něco jako velká ségrovka) ? Nějak se mi to nedaří a bojím se zabrat aby to neprasklo. Zajímalo mne zda už někdo váleček rozebíral. Díky

Odesláno

Našel jsem , že se dělá opravná sada která obsahuje manžetu , tu prachovku a čepičku na odvzdušňovací šroubek. Nevím jestli je tam i gumička co těsní přívodní trubku. A nějak se mi nedaří to rozebrat abych to neponičil. Chtěl jsem si to rozebrat a vzít to s sebou do obchodu, našel jsem dva různé průměry. Tak jen zkoušim jestli to už někdo neřešil.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak se mi podařilo spojkový váleček rozebrat a opravit. Už s tím jezdím cca týden a dobrý. Je ze dvou dílů: plastový obal a vložený válec ve kterém je klasicky pístek s těsnící manžetou. Válec je hliníkový a zalitý v plastu. Válec je v obalu utěsněn O-kroužkem a zajištěn plastovou pojistkou (jakoby ségrovka). Při rozebrání je nutno vyndat pojistku a vypáčit nějak ven ten plastový válec z obalu. Trochu to drží, je to tam s přesahem. Já musel nakonec chytit plastový pístek do svěráku a tahem oba díly od sebe oddělit. Vyměnil jsem jak manžetu tak O-kroužek. O-kroužek byl vymačkaný viz foto a tudy mi tekla kapalina. Třeba to někomu pomůže jak to opravit. Opravná sada stála cca 80 kč.

post-50713-14109638256349_thumb.jpg post-50713-14109638256647_thumb.jpg

Odesláno

Ahoj, opravná sada má označení FRENKIT 523012 viz. katalog http://www.frenkit.es/docs/peugeot.pdf já ji koupil na www.automedik.cz za 86,- kč. V sadě je O-kroužek, manžeta na pístek, prachovka. Možná bude asi většinou příčina pouze O-kroužek dle fota (nezměřil jsem ho ale nebude problém po rozebrání ho kdekoli koupit). Ta manžeta na pístku byla netknutá vzhledem k tomu, že válec je z hliníku a tudíž nevyrezne a manžeta nemá důvod se abnormálně ošoupat. Spíš je mi záhadou proč ten kroužek takhle dopadl.

• O 1 rok později...
Odesláno

Začínám mít problém taky s protékáním kapaliny ve spoji mezi přívodní trubkou a válečkem na převodovce,  koupil jsem nové těsnění   (obj. č. 215615), ale nějak to nepomohlo, trubku jsem nasadil zajistil a efekt žádný.. potom jsem zkusil větší silou zatlačit trubku do válečku (i když byla zajištěna pérkem) a přestalo to rosit, ale bojím se ať to opět nezačne, je tam ještě něco přes co by to mohlo rosit? 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...