Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
osobne bych se s tim nestval prasknul tam ojetej z auta jedno z jakyho hlavne levnej a mas 12v na to bud sezenes nabijecky nebo koupis menic 300W do 500kč a je to
Týýý.. hele... a co to dynamo vyměnit za 12V odpovídajícího výkonu, nabo dokonce to vyměnit za alťák 12V z auta, zase odpovídajícího výkonu??? To už by bylo docela dobře použitelný. Nechal bych ten altik kompletní i s regulátorem (u dynama by musel být asi externí, takový to relé, co se dávalo, ale altik je z principu výhodnější, ptz má jistou míru samoregulace - nepřetížitelnosti, má vlastní usměrňovač...), pak bych přidal malou 12V olověnou baterku na vybuzení a vyhlazení, nějakou jednoduchou regulaci otáček... To už by šlo, ne?
Odesláno
řešní by se jistě našlo, např. Měnič resp. střídač - trafo s odbočkami podle požadovaného napětí a usměrňovač. Ale jak píše Koblih: je otázka koli do toh hodláš investovat.
Tohle neeee... Moc složitý. Když dáš střídač, tak už výstupní napětí nastavíš na tom... Horší jsou spíš ta vstupní napětí... Tam by se muselo dost laborovat... Navíc řešit regulaci podle výkonu... kdo ví, jak by se ta EC se zátěží chovala...
Odesláno

Copak centrála, ta se stím srovná v pohodě DYNAMO je stále stejné = nemůže dát víc než maximum na které je stavěno. Problém je volbou střídy a následného usměrnění a stabilizace. Je to řešení, ale já bych touhle cestou taky nešel. Nákladné a pracné.

Altík z auta = problém tu centrálu znám, měli jsme jí na dobíjecí stanici v \"Kasinu\" dost dobře si neumím představit jak tam ten alternátor uchytit.

Odesláno
osobne bych se s tim nestval prasknul tam ojetej z auta jedno z jakyho hlavne levnej a mas 12v na to bud sezenes nabijecky nebo koupis menic 300W do 500kč a je to
Týýý.. hele... a co to dynamo vyměnit za 12V odpovídajícího výkonu, nabo dokonce to vyměnit za alťák 12V z auta, zase odpovídajícího výkonu??? To už by bylo docela dobře použitelný. Nechal bych ten altik kompletní i s regulátorem (u dynama by musel být asi externí, takový to relé, co se dávalo, ale altik je z principu výhodnější, ptz má jistou míru samoregulace - nepřetížitelnosti, má vlastní usměrňovač...), pak bych přidal malou 12V olověnou baterku na vybuzení a vyhlazení, nějakou jednoduchou regulaci otáček... To už by šlo, ne?

tak jsem to myslel. Otacky toho motoru by klidne mohli byt konstatni pokud nebude potreba nejake vetsi vykony popripade, manualni plyn

Odesláno

hele, prodal bych to na aukru nějakýmu vijenskýmu sběrateli......

a za necelý tři tisíce si koupíš benzínovýho Einhela, který má jednu zásuvku na 230V možnej odběr asi 600W, leje se do toho benzín do dvoutaktu, olej 1:40 nebo 1:20 dle typu

mám to už dva roky na zahradě, používám to tam, kde mi nestačí prodlužovák, utáhne to pájku, flexu, i kalové čerpadlo, vrtačka občas vypadne, má to totiž nějakou ochranu proti přetížení. Stačí chvilku počkat, zmáčknout tlačítko a jede se dál.

Proč upravovat něco, co pro sběratele může mít cenu, když na trhu jsou už vymyšlené a kvalitní..... Teda pokuď nejsi zarytej bastlíř a kutil, tomu taky rozumím

Odesláno

hehehe, Edison byl rychlejší a dal odkaz přesně na to, co mám já, akorát mě to stálo před lety necelý 3000 Kč

Odesláno

Prodat a koupit je to nejjednodušší a nejlepší.... Ovšem pokud by se v tom chtěl pohrabat... ;-) Myslím, že samotný motor je stejný, jako byl na verzi s 220 VAC. Takže udělat tam nějakou regulaci by neměl být zase až tak problém.

Odesláno

No jasně, tak já měl tu centrálu v garáži :D tak sem si řekl, že to využiju. Moc děkuju za ten odkaz na aukro. To sem nevěděl, že se daj sehnat za tak málo peněz

Odesláno

jo ten Einhel má dobrou vychytávku, a to regulace otáček motoru dle zátěže. Když jede na prázdno, ubere si motor plyn a šetří palivo, zapneš vrtačku a motor přidá plyn. Fakt pecka :)

Je totiž nesmyslné pořád ho startovat a chcípat. Je dobré ho nechat běžet po nastartování tak pět minut, až se zahřeje, jinak má tendenci chcípnout

Odesláno

Odkaz na Aukro není Einhell, ale HUNDAKAI. Ale věřím tomu, že se jedná o stejnou centrálu, jenom s jinou nálepkou. Teda pokud Edison skutečně nějaký odkaz na Einhell nedal, jen ho nevidím ;)

Co se mi nelíbí je 85dB hlučnost. Celkem hodně.

Odesláno

2 Peta: viděl jsem jich pár naprosto stejnejch a pokaždý v jiným kabátku (s jinou samolepkou)

využívám to docela dost, zahrada má přes 100 metrů a prodlužka jen 25 :D

jediný co to chce, vždy vypotřebovat před koncem sezony benzín. Jinak to jde blbě nastartovat na jaře. To mě předminulé jaro překvapilo. Ale když dáš čerstvý benzín, chytlo to na brnk

Odesláno
To Peeta: Nediv se 50-tá léta - tehdy se tím nikdo nepáral a pro armádu už vůbec.

Ale tu velkou hlučnost má právě ta z Aukra ;) Chtěl jsem na to upozornit, aby mě později mathas neukamenoval. Sám mám u domku centrálu 3x400V 6.5kW, kterou živím celou domácnost (nemůsíme se nijak omezovat) a když ji nastartuji, tak sousedi se dozví, že nejde proud ;) A je to taky nějaký Einhell, hlučnost z hlavy nevím...

Odesláno
Já nedával ništ... A 85 dB... mno... Můžeš ji taky zakopat do země... to se dělá a je to velmi účinné... :-)

Já vím, že jsi nedával nic, to byla reakce na punkace, který si nás popletl ;)

Chci vidět, jak na rybách zakopává centrálu u rybníka. To ji brzy vytopí ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...