emato Odesláno 30. leden 2012 Autor Odesláno 30. leden 2012 No však já mám HDI s turbem, ikdyž je pravda, že o tom turbu jen vím, že tam je, jinak to moc poznat nejde. O těch tabletkách jsem už něco slyšel, ale bude to blbost stejně jako to chipování. Citovat
elton Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Vždyť 1.4hdi má tak malou spotřebu, že mít ještě nižší tak v nádrži nafta přibývá. Citovat
emato Odesláno 30. leden 2012 Autor Odesláno 30. leden 2012 No tak to mám asi rozbité a nebo těžkou nohu, protože mám kolem 5,5 l/100km. No a tady jsou lidi co mají třeba 3.8-4 l/100km. Clio 1.5 dCi má třeba 4 l/100 km, oktávky 4,5 l/100km co tak slyším kolem sebe. Takže pořád přemýšlím co s tím. Ne, že by to bylo moc, ale chtěl bych se dostat aspoň pod 5 l/100km Citovat
DanculD Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Tak tak, väcsina ludi keca alebo prikrasluje. Ja by som mohol tiez napisat, ze mi to zerie iba 4,5 litra. To, ze to je len pri ustalenej 90-siatke, to uz vynecham. Takze strasne zalezi v akom rezime tu spotrebu ludia meraju. Teraz chodim v tychto mrazoch 4km do roboty a 4km z roboty a zerie mi to 10 litrov. Citovat
Cinicman Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Ježiši, zachvílu to tu bude jak na TDi fórach... ja mám priemernú spotrebu 6,6321776 l/100km a žijem... Citovat
DanculD Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Heh, ale ono TDi zerie 4,5 stale. Kopec, nekopec, dialnica pri 190km/h, proste je to modla. Citovat
shark734 Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 je to tak, kamaratovi ochcavka bere 3,8 ked to nenahana a ked sa ponahla az 4,2 .....ja mam momentalne 7,3 podla PP a v skutocnosti ani nechcem vedet a ze by ma to nejako trapilo:aut Citovat
Cinicman Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Kamarátovi ochvávka berie 3,8 jedine z kopca po D1ke a z vetrom v zádi... Máme vo firme 2x Fabie s TDičkom a nikdy som sa na tom pod 5 nedostal... teda, nie že by som sa snažil... Citovat
shark734 Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 praveze ani on sa nesnazi, vsetko predbieha..ma tam vacsie turbo, chip a podobne..neskutocny vykon a k tomu tam ma dymovu clonu Citovat
DanculD Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Ked obcas jazdim na zeninej Octavii II 1.9TDi PD takym stylom ako na mojom Peugeote, tak sa neviem dostat pod 6,5 litra, takze kecom o 4,5 a menej neverim. Resp. verim ale to musi byt straaaasna jazda. Citovat
PACHO Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Ja som si kúpil HDi, hlavne kôly spotrebe. Jazdím vyložene na spotrebu. Už som to kdesi písal v lete pri ceste do Chorvátska na plnú nádrž som spravil 1230km. Vyložene pohodová jazda. Z toho 800km po dialnici v noci s tempomatom na 90-110, podľa okolností, aby som nezdržiaval ostatných. Pri tankovaní vošlo 43 litrov, čiže priemer okolo 3,5, čo mi potvrdil aj PP v podstate na chlp presne. Zatiaľ priemer na 10 OOO km podla PP 4,4. Teraz v zime sa mi to šplhá ku 5l. Zatial som vždy prešiel na plnú viac ako 1000km, no teraz v zime (so zimnými gumami) to bude asi pod 1000km. Pritom jazdím mesto/mimo 65/45. Ešte jednú vec musím spomenúť, dnes ráno -22°C trocha dlhšie \"žhavil\", ale bez problémov naštartoval. Čiže podľa môjho názoru, žiaden \"čip\", jedine čo som začal používať WIF, ale porovnávať fakticky budem, až v lete, za podobných podmienok ako bez WIF-u Citovat
straki007 Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Jezisi. Co to je tady????????? Pry vlakno chiptuning. Kdyz se nepisou pi....ny tak jsou tady:xvul :blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik Citovat
mstanc Odesláno 31. červenec 2014 Odesláno 31. červenec 2014 Ahoj, absolvoval jsem chiptuning u firmy chiptuning.cz na Kladně a zatím jsem maximálně spokojený. Měli prázdninovou akci s 33% slevou. Mám Citroena C3 1.4 HDi a přišlo mě to pomalý. Udělali měření na válcích před i po zdarma a ukázalo se, že jsem tam měl jen 46 kW 125 Nm. Po chipu 63 kW a 177 Nm. Na jízdě je to hodně znát. Je to jak jiný auto. Žádná brzda na silnici. Udělali diagnostiku motoru, několik zkušebních jízd, atd. Celé to zabralo asi 3,5 hod. Zatím jsem na sledování spotřeby neměl čas, ale napíšu, jak se pohnula. Mám řazení sensodrive a řekl bych, že to teď i líp řadí a rozjíždí se, jako by tomu předtím chyběl výkon. Například na jedničku to vůbec netáhlo a dvojka se hrozně vytáčela. Teď si to vrčí na pětku v 55 km/hod. Přikládám dokument z brzy. PowerTec1.tiff Citovat
rootsky Odesláno 31. červenec 2014 Odesláno 31. červenec 2014 Pěkné, pěkné. Ten původní výkon není \"jen\". V papírech není výkon z válcové brzdy, ale nějaký paskvil z výstupu motoru. Skoro bych si koupil ještě jednu C1, s HDi, bez Sensodrive:D Citovat
mstanc Odesláno 18. srpen 2014 Odesláno 18. srpen 2014 Rootsky ty jsi asi pěknej chytrák. Zajeď si k nim do firmy a podívej se a potom ji to všechno vysvětli, jak se to má dělat a co všechno dělaj špatně. Určitě budou mít pochopení. Spotřeba se mě mírně zvýšila cca 0,4l/100km, ale spíše myslím, že je to rychlejší jízdou. Auto teď na dálnici udrží 135km/h i v největších kopcích, což byl dříve sen. Také při předjíždění už si pokaždé nepodřadí a klidně předjíždí na 5. Sendodrive není žádný hit, ale je to auto manželky a jí to vyhovuje. Citovat
rootsky Odesláno 18. srpen 2014 Odesláno 18. srpen 2014 Hele to myslíš z legrace??? Nepochopils, že s tebou úplně souhlasím? Nevím jak ti to vyznělo, ale já HDi kurevsky fandím a malé auto s tímhle motorem jsem měl (C2), sensodrive mám naježděný z C2vojek taky (pro tvoje info je to \"C3 se dvěma dveřma\")... Klidně mi napiš SZ, ale veřejně se do mě hochu nenavážej... Citovat
mstanc Odesláno 18. srpen 2014 Odesláno 18. srpen 2014 Nešlo mě o auto jako takové. Šlo o větu \"V papírech není výkon z válcové brzdy, ale nějaký paskvil z výstupu motoru.\" Díky za vysvětlení co je C2 Citovat
rootsky Odesláno 18. srpen 2014 Odesláno 18. srpen 2014 Já se s tebou ale hádat nebudu, jestli chceš něco vědět, tak se normálně zeptej a nedělej tu z nikoho vola... [upravil dne 18/8/14 23:29 od rootsky] Citovat
mstanc Odesláno 19. srpen 2014 Odesláno 19. srpen 2014 Vždycky jsem si cenil tohoto fóra. Našel jsem zde mnoho užitečných rad a jiného. Právě proto jsem psal i své zkušenosti z chiptuningem. Určitě jsem nechtěl nikoho urážet. Asi jsme si prostě nerozuměli. Tak se ti omlouvám. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.