Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

existuje originál páčka tempomatu, která má 5 vodičů a spíná pouze el. obvod? Myslím bez elektroniky a odporových blbostí. Potřeboval bych nahradit dodělávaný tempomat, kde se mi rozbil spínač za nějakou originální, kterou bych dal přímo tam kam patří. Je to r.v. 2000.

Díky

Jo ještě jsem přemýšlel jestli stejně nefunguje páčka od rádia, pokud by šla otočit a namontovat.

[upravil dne 25/1/12 17:53 od Stoat]

Odesláno

no originalni packa ma pet dratu (2x privod +12V, 3x vyvod signalu pro RJ - pridej, uber a vypni ) ktera ma uvnitr jen obycejny plosny spoj, bez odporu, jen mechanicke plosne spinaci kontakty

Odesláno

Já mám te ndodělávaný přidej/uber nahoru a dolů, tím se i zapíná. K sobě poslední nastavení a odsebe vypnout. Elektricky jen jeden přívod a pak pouze přepínání šťávy. Vše pak vyhodnocuje jednotka u motoru.

[upravil dne 25/1/12 17:57 od Stoat]

Odesláno

packa radia jde predelat, ale musi se predelat cely ten tisteny spoj...

Kdyz si najdes tema o tempomatu, tak tam najdes muj popis i s fotkama.. delal jsem to...

btw. na HDi mas nejakou jednotku navic u motoru, nebo mas na mysli primo jednotku motoru = ECU?

[upravil dne 25/1/12 18:02 od h4wk3y]

Odesláno

no tady je to podobne, kdyz neni ulozena rychlost, tak kratkym stiskem nahoru nebo dolu se ulozi aktualni, pak dlouhym drzenim nahoru nebo dolu se pridava/ubira, k sobe se to prerusi a potom preruseni s jiz jednou ulozenou rychlosti to funguje: kratce nahoru - posledni ulozena rychlost, kratce dolu - preprogramovani posledni rychlosti, taky to posila jen impulsy tech privodnich +12V.

Nahoru/dolu jsou to impulsy spinaci (z 0 na 12V), k sobe je to impuls rozpinaci (z +12V na 0V). od sebe ta packa zmacknout nejde

je fakt, ze u toho HDi by to mela umet konkretne ECU motoru samotna, staci jen natahnout ty tri kabliky od packy k ECU a neni potreba nic jineho nez aktivovat pres diagnostiku. Takze ten univerzalni dodelavanej tempomat, kterej ma jiste svoji ECU a nejaky (asi podtlakovy) ovladani nejspis potenciometru plynu neni potreba

[upravil dne 25/1/12 18:05 od Ferry]

Odesláno

Já mám dodělávaný tempomat. Zvlášť přidaná jednotka v motorpvém prostoru ze které vede lanko a souběžne je připevněný na lanko plynu. Pak to celý ovládá.

Ferry: Teoreticky bych mohl vypínání pak dělat jen přes spojku nebo brzdu, kde sou koncáky. Jenže nemůžu polohu k sobě použít na vyvolání naposledy natavené rychlosti - ta je tady vypínací. Krátce nahoru vyvolá poslední nastavenou rychlost, ale to vyhodnocuje ECU, což nemám a asi ani auto nešlo takto předělat. Jinak by tam nedali dodělávku, ale asi origo. To už jsem tu četl, že ECU nešla nastavit, respektive v ní pov olit tempomat.

Je to asi to samý co je tady

Už jsem se tam i ptal, ale nikdo neregoval.

Kolik cca stojí páčka tempomatu? Na kelly to nemaj nebo jsem nenašel.

Odesláno

ahoj, páčku kúp cez bazoš za facku.

Viem, že jeden maník z Považskej ich má zopár, celý tempomat predával za 50. Videl som mu tie páčky sa váľať v jednom rozobratom coupe.

[upravil dne 28/1/2012 10:50 od linomaniac]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...