Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vím, že to tady není o politice, ale uvedu jen drobný příspěvek ohledně dalšího neskutečného prorůstání byrokracie ve státní správě a možnosti jejího snadného zneužití.

Představte si, že jste podnikatel a někdo chce získat informace o vašem podnikání, s kým spolupracujete atd. Dosud to musel udělat tak, že buď k vám v noci poslal zloděje nebo podplatil pracovníka finančního úřadu při kontrole. Což je dost riskantní, pracné a navíc to stojí nemalé peníze. A pak si jednou mafiáni řekli, že je to moc náročné, že levněji vyjde zaplatit jednoho zloděje a posadit ho co nejvýš.

No a zloděj nelenil a při chvilkách střízlivosti, kdy nemlátil 20-leté mladíky na ulici, vymyslel, že by podnikatelé měli pravidelně posílat elektronicky státu informaci o tom, s kým daný měsíc spolupracovali a za jakou částku. Připadá vám to jako blbost? Ne!

Daný systém se přifařil k Režimu přenesení daňové povinnosti u DPH. Pokud budete podnikat v tomto režimu, máte povinnost vést Evidenci pro daňové účely. Kde musíte jednotlivě vyplnit s kým (DIČ), kdy (Datum), za kolik (Kč bez daně) a příp. s čím, si fakturujete v daném režimu.

Nejsem odborník na daně, ani na Velkého bratra. Ale vzhledem k tomu, že na Novinkách se někdo vysmívá jak sníží byrokracii o třetinu, doutnají ve mě divné pocity. Jakoby se vypisování různých formulářů nějak nezmenšovalo.

Až to na náměstích začne, dejte vědět. :bacha:bacha:bacha

Odesláno

Berme to jako informaci a moc to zde nepitvejme, nebo bude vlákno smazáno (zamčeno). Polititka sem nepatří, ale informace k podnikání snad závadné nejsou.

Odesláno

...jenom mi z toho prvního příspěvku pořád není jasné, jak ten někdo, kdo dosud ty informace získával podloudně je teďko získá zcela transparentně, to by mohl autor příspěvku vysvětlit... píše se tam, že to půjde zase státu... :myslim

Odesláno

Pro Czedisonek: myšlenkou onoho systému zřejmě je, aby finanční úřad měl možnost kdykoliv spárovat, že jeden subjekt fakturu vystavil a druhý přijal. Osobně podrobnosti neznám, to asi jen úředníci a účetní, neboť se zřejmě vše šije horkou jehlou na poslední chvíli. Jako rozpočty, vyplácení dávek na úřadech práce atd.

Informace co jsi komu fakturoval tak v novém režimu nezíská nikdo zcela jen tak transparentně. Jenom vstoupí do nějaké zlodějské strany, nechá se zaměstnat např. jako náměstek pro strategii či na nějaké jiné vymyšlené koryto na ministerstvu a máš online přístup k rozsáhlému podnikatelskému dění např. ve stavebnictví atd. Když se na ta ministerstva podíváš, tak jsou plná natahaných známých a přidržtašek ( a všichni dřou jako koně ).

V tom systému bude strašlivé množství údajů, pro podnikatele to je další zbytečná nimravá neuvěřitelná zátěž, papírování. Bude je to stát více času nebo budou muset platit další práci účetním. A přitom zneužít to lze dvojím kliknutím v systému ministerstva, ke kterému mají přístup tisíce úředníků. A to už se vůbec nebavím o tom, když se při mamrdském opisování údajů někde drobně spleteš a potom si na tobě finančák smlsne.

Ale o vynášení informací ze státní správy se snad nemusíme bavit, ne?

Odesláno

Energie z obnovitelných zdrojů.

Jen tak mimochodem, zajímavý byl poslední pořad Nedej se ohledně obnovitelných zdrojů. Samozřejmě nemohu potvrdit pravdivost informací v tomto pořadu, ale pro mě jako laika tam byly docela šokující informace ohledně ČEZu, zdražování energie, spalování biomasy

atd.

Tak koho to zajímá (snad mám dobrý odkaz):

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1095913550-nedej-se/

Odesláno

No právě. V soušasnosti by bylo nutno provést dost detailní analýzu mnoha údajů a to by nebylo jen tak. Jak finančně, tak technologicky. S tímhle novým nesmyslem... i když bude těch údajů taky mraky, tak na jedno kliknutí kdejakej mamrd zjistí, kdo, s kým, za co a za kolik... a za příslušný obnos lze takové info snadno prodat konkurenci. A to už vůbec nemluvím o tom, jak stát v tomhle průhledném stavu ještě snáze může pak směrovat své zakázky a nežádoucí subjekty od nich třeba odstřihnout, nebo jim nadělat takový potíže, že se do toho hrnout nebudou. Chce se mi zvracet. Kde je nějaké obchodní, bankovní a další tajemství? Kde je nějaké \"soukromí\", kde je demokracie??? Uffff.. to jsem se zase... A to jsem jen zaměstnanec...

Odesláno

A když kšeftuje stát, tak \"je to tajný\"!!! Dodnes není zveřejněných mnoho zakázek a nakonec podepsaných smluv. A to prej dělaj pro stát (rozuměj pro lidi). Co na tom, že to platí stát (rozuměj lidi). Hlavně, že si pár mamrdů nahrabe... Nakonec.. i na zavedení tohodle systému si někdo pěkně vydělá (např. dodavatel SW, ale i na provizích příslušný úředník a politik).

[upravil dne 22.1.2012 22:52 od Edison]

Odesláno

To je všechno problém v tom, že tento národ je tak líný! (včetně mě). A potom se nesmíme divit, že si tady nějaký podvodný darebák podplatí dvacet lidí, najme nějaký mediálně zprofanovaný ksicht, zaplatí pár bilboardů a druhý den je u koryta.

Jsem docela zklamaný z toho, že i když jsme tak malá země s docela rozšířeným internetem, že nelze dát dohromady pár slušných uskupení kvůli odstranění těch zkorumpovaných stran. A vůbec nemusí jít o to, zda je někdo levičák nebo pravičák, stačí jen vrátit věci trochu směrem k normálu. Vsadil bych se, že několik zájmových fór nebo klubů má více členů než kdejaká polit.strana.

Odesláno

Mluvíš mi z duše... Ač pražák, k pražský defenestraci se hlásím!! Ta poslední jednak byla dávno a navíc byla mizerně provedená - málo důsledná.

Odesláno

Já bych v tuto chvíli defenestraci nedělal. Potom by se opět ke korytu mohly dostat prapodivné existence jako Vondra atd. Osobně bych uvítal zájem více lidí o nějakou změnu s vyhlídkou nějaké nové politické strany. Jak známo z vojny, každá válka má i svou dělostřeleckou přípravu. Ale to je spousta práce a nikomu se do toho dobrovolně nechce. Což usuzuji i podle mizivého zájmu na této diskuzi.

Tak holt tam po příp. změně usednou opět staří známí, maximálně pár míst obsadí Babiš, Mach a Paroubek.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...